Wilfred vindt succes Ajax leuk voor John de Mol

Wilfred Genee vindt het onverwachte succes van Ajax in de Champions League vooral erg leuk voor John de Mol. Dat geeft hij vandaag aan in De Telegraaf. De Mol heeft voor een hoop centen de tv-rechten van het voetbaltoernooi gekocht en wordt nu getrakteerd op torenhoge kijkcijfers voor Veronica. “Ik weet niet of hij zijn investering in de Champions League er al uit heeft, maar voor hem als Ajax-supporter in hart en nieren is dit natuurlijk een grote droom“, zo laat hij weten.

Als je een voetbaltoernooi aankoopt, weet je van tevoren natuurlijk niet of er wel Nederlandse clubs doorstoten. Sterker nog: “Toen John de Mol de Champions League-rechten voor dit seizoen kocht, was Nederland net zijn vaste plek in het toernooi kwijt.

Ook voor René van der Gijp vindt Genee dit geweldig. “Er was al sprake van dat de Champions League naar RTL zou komen toen we daar nog zaten, maar dat ging niet door. Daar was hij best teleurgesteld over, maar nu valt hij alsnog met zijn neus in de boter.

Voor het eerst in 23 jaar kan een Nederlandse club de finale van de Champions League halen. Genee houdt er rekening mee dat het vanaf nu alleen maar minder wordt. “Ik zou er bijvoorbeeld totaal niet van opkijken als volgend jaar geen enkel Nederlands team zich plaatst voor de Champions League en RTL wél vier clubs heeft die het ver schoppen in de Europa League.”

Maar goed, dat is alleen maar extra reden om nu maximaal te genieten.

Vanavond zendt Veronica de tweede halve finale tussen Ajax en Tottenham Hotspur uit. Er wordt rekening gehouden met meer dan 4 miljoen kijkers.

Het Telegraaf-interview met Wilfred Genee kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS, Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen