Van Inkel vraagt toestemming om Dotan te draaien

Geplaatst op Fri 03 May 2019 om 8:35

Jeroen van Inkel heeft zijn luisteraars deze week min of meer toestemming gevraagd om het liedje Home van zanger Dotan te draaien. Zij vonden dat geen probleem. Dat vertelt de radio-dj vandaag in het AD. Dotan kwam vorig jaar in het nieuws toen het bestaan van zijn online trollenleger uitlekte. Zijn imago lag in één keer aan gort en bij het horen van zijn liedjes dacht je alleen nog maar aan zijn ongepaste gedrag. Toch wilde Van Inkel zijn hit Home deze week weer eens horen.

Van Inkel had Home klaargezet in de playlist. “Maar ik vroeg eerst aan mijn luisteraars wat ze daar van zouden vinden.

Hij kreeg alleen maar positieve reacties. “Vergeleken bij de nieuwsberichten rond Michael Jackson en R. Kelly in de afgelopen maanden, valt het met Dotan allemaal reuze mee, zo klonk het. Zo’n grote boef is hij nu ook weer niet. Dus: draaien maar. En daar ben ik het eigenlijk wel mee eens.”

Wel neemt men Dotan nog steeds op de hak, merkte Van Inkel. “Ik kreeg veel leuke appjes. ‘Draai maar lekker, hoor, daar gaat niemand Dotan’ en ‘Ik vind Dotan een fantastische artiest, groetjes Dotan’.’

Ook Qmusic-dj Domien Verschuuren vindt dat Dotan een tweede kans verdient. “Dotan verdient een tweede kans. Wat hij gedaan heeft, is niet chic, niet handig, maar hij heeft niemand vermoord hè.

Het AD-artikel Dotan terug na trollen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nico Kroon, Omroep MAX
30 Reacties op “Van Inkel vraagt toestemming om Dotan te draaien”


 1. Kans

  Heeft het er misschien mee te maken dat ze beide tot de bevolkingsgroep behoren die ons medialandschap grotendeels beheerst en bepaalt? Die jongens beschermen en steunen elkaar en dat mag. Dat zou ik ook doen.

 2. Sjors van Kempen

  Allemaal onderdeel van het PR-plan van het management van Dotan. Je koopt je gewoon opnieuw in bij dj’s, doet alsof zij de stem van het volk zijn en voilà: een nieuw imago is geboren en Dotan is opeens weer salonfähig.

 3. Ilja

  Kans, waar heb je het over? Wat een warrig bericht!

 4. Dotan Harpenau en moeder

  Wij vinden Dotan een toptalent, laatst spraken we een kind dat terminaal was en het meisje wil dat er tijdens haar sterven Home van Dotan wordt gedraaid. Nou, dan moet je toch wel geweldig zijn! Wij wensen Dotan heel veel succes met zijn tweede kans. Groetjes uit de (zwaar beveiligde) psychiatrische inrichting.
  PS Alle patiënten hier vinden mij, Dotan, de beste, tenminste dat zeggen en schrijven zij steeds.
  PS2 nee wij zijn echt geen sluwe trollen, wij zijn Dotan en Patty Harpenau, wij vinden het vreselijk om mensen op gruwelijke wijze in de maling te nemen.

 5. Wolllter

  Brand is erger….

 6. Minder of Mirjam

  Ik mis Van Inkel op een groot station! Blijft toch de beste radio DJ die we in Nederland de laatste decennia gehad hebben, gedeelde eerste plaats met Evers.

 7. WEST**

  Hoe groot is dat station in m2 ? 100 m2 150 m2 ? Ik ken ook kleine minder bekende radiostations die op 200 m2 zitten of zefs meer !

 8. xandertje

  “Jeroen van Inkel zat aan de drugs, drank, ging meerdere malen vreemd en verliet zijn gezin dat hem zo nodig had”. Willen jullie van Inkel wel of niet terug op de radio. U kent nu bellen of sms-en”.

 9. Bart

  Wat doet de mening van Domientje er toe? Die moet gewoon het lijstje draaien wat hij krijgt voorgeschoteld.

 10. Kans

  Xandertje, hij is al genoeg gestraft door het leven met allerlei depressies door midlife-crisissen en gevoelens van overbodigheid.

 11. xandertje

  @kans Daar gaat het niet om! Het gaat om de manier waarop hij d.m.v. een ‘sms &of bel’ itempje iemands fout wil laten wegen.

 12. Kans

  Ik snap je punt, xandertje. En je hebt gelijk.

 13. StefanV

  Helemaal eens met wat Sjors van Kempen (08:45) zegt. Er wordt gewoon alvast voorgesorteerd op het nieuwe werk van Dotan, dat kennelijk onderweg is.

  De NPO loopt straks voorop in het promoten van Dotan. Reserveer de Radio 2 Topsong maar vast…

 14. Klaasje v

  Wat blijft iedereen toch altijd hangen in het verleden en zeuren over iets wat iemand fout heeft gedaan.
  Of het nou gaat over Patricia Paay, Humberto Tan, Mattie, en nu Dotan.
  Ze hebben allemaal, net als ieder ander mens, weleens iets gedaan wat ze achteraf beter niet hadden kunnen doen. Nou én!
  Gewoon niet meer over zeuren, doorgaan en nieuwe kansen creëeren. Heb er juist wel bewondering voor.

 15. Kans

  Tuurlijk Klaasje, bewondering hebben voor fraude en corruptie.
  Heb je soms ook bewondering voor Nick Leeson, Willem H, Bernard M. of Mao Z.?

 16. Klaasje v

  Appels met peren vergelijken.

 17. Kans

  Volgens jouw standaarden misschien. In mijn optiek is fraude fraude en is oplichting oplichting.

 18. ton

  Ik luister iedere morgen naar R5, al meerdere jaren, ik begin die van Inkel een beetje zat te worden met z’n oud nieuws en steeds maar dezelfde herhalingen. Nooit gedacht dat ik dit zou schrijven, maar soms verlang ik terug naar Henk Mouwe.

 19. Ron

  Wat die Dotan ook gedaan heeft, het is totaal niet handig natuurlijk en erg sneu. Maar bovendien is het een zeer matige singer/songwriter met flauwe liedjes. Snap ook niet waarom dat op Radio 5 gedraaid moet worden die kweel muzak…

 20. willembever

  @minderofmirjam; Radio 5 is zo klein toch niet? Groter dan Veronica en 3fm ondanks dat ze geen FM frequentie hebben. Best knap.

 21. Oldo Sotfjas

  Gadver, ik dacht dat we van die gast af waren

 22. Maarten

  Klaasje@ ik vind wel dat je gelijk hebt, maar over paay die doet het echt helemaal zelf en gadver je zelf laten gebruiken als een pispot . Dat lijkt me toch wel het laatste wat een mens doet en dan vervolgens gaan delen op het internet. En nu is ze ook alweer bezig. Ze wil meer respect. Stel nu dat jouw kinderen dit filmpje hebben gezien en met dit filmpje komen en vragen hierover stellen. Wat moet je dan zeggen. Inderdaad dat is die vrouw van holland got talent. En dit is haar talent. Ze probeert pis te vangen.

 23. Mark

  Eind dit jaar nieuwe cd van Dotan bij 8Ball, het afvoerputje van de muziekindustrie. Daar zitten vrijwel alle artiesten van TVOH, en daar gaat het oh zo goed mee. Di-rect zit er ook en sinds de overstap van EMI hebben ze geen hits meer gescoord. En Miss Montreal & Sharon Doorson, same story.

 24. René

  @Minder of Mirjam
  Radio 5 is een heel goed station en groter dan 3 fm. Zij zouden de frequentie van 3FM moeten krijgen, dan horen ze zo bij de bestbeluisterde stations.

 25. IntiemGeschoren

  Jeroen, haal die Adam terug uit de USA en maak dezelfde show als op de piraat Decibel van destijds!!

  Stop met die commerciële onzin.

 26. Flits Bom

  Dotan moet echt opzouten met zijn “ik zat laatst in het vliegtuig” verhalen.

 27. XXXL

  @Maarten: het is toch niet zo gek wat Paay deed, ze had gewoon dorst en als ze dat nou lekker vindt ?

 28. Van Leiden

  Geen 2e kans dus?

 29. Van Leiden

  @ ton > Henk Mouwe was een TOP gozer! Dronk iedereen onder tafel op de redactie!

 30. CreaBea

  ik zat laatst in een vliegtuig en daar was Dotan te horen!

  (flichtsimulator +youtube)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.