Twee megaflops op woensdag: Caveman en Hotel Rules

Geplaatst op do 16 mei 2019 om 13:00

De woensdagavond kent twee enorm grote tv-flops: één op RTL 5 en één op Net5. Die van RTL 5 betreft het al weken aanmodderende Caveman en bij Net5 gaat het om de gloednieuwe tv-show Hotel Rules van Airen Mylene. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Caveman, een reportageserie over een van de zwervers uit het programma van Beau van Erven Dorens, kan niet dieper zinken dan nu. Het programma kwam gisteren uit op 50.000 kijkers en 1 procent marktaandeel.

Het programma erna, The Blacklist, trok duizend kijkers meer en daarmee heeft de kijker RTL 5 woensdagavond compleet knock-out geslagen. Het resultaat? De zender was de dertiende (!) zender van de avond.

Met Net5 ging het niet veel beter, want ook die zender haalde de zender top tien niet. Het station bleef hangen op de elfde plek. Het is allemaal te wijten aan Airen Mylene.

Airen Mylene, het Shownieuws-talent dat toch een beetje blijft steken en links wordt ingehaald door collega Celine Huijsmans, kwam met de eerste aflevering van Hotel Rules niet verder dan 102.000 kijkers en 2,1 procent marktaandeel.

Hotel Rules was maar liefst ruim twee uur lang op zender, dus dat heeft het zendergemiddelde van Net5 geen goed gedaan.

Al met al zal er vandaag in het pand van Net5 wel een spoedvergadering zijn, want met zo’n dramatische start is deze uitzendavond handhaven ondenkbaar.

Foto: SBS
22 Reacties op “Twee megaflops op woensdag: Caveman en Hotel Rules”


 1. Zonder Naam

  Wil je kijkers, zet dan niet Airen Mylene in. Mooi om te zien en eigenlijk niet eens héél slecht presenterend, maar wel het type dat door haar correcte saaiheid beter stewardess of directie-secretaresse had kunnen worden.

 2. Stille

  Hotel Rules is ook nauwelijks gepromoot, vond het wel een leuk programma. Ik denk ook dat veel vrouwen naar Obese keken.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Hee hallootjes, zullen we vandaag eens een keer niet over een flop spreken maar het bijvoorbeeld ‘special interest’ met een select publiek!?
  We hebben met z’n allen uitermate ons best gedaan om duidelijk te maken dat we de oude verzuurde klont belegen tv-koppen helemaal zat zijn…
  Geef de nieuwelingen een kans.
  Ze verdienen het. De kijkert verdient het.
  Pomtidomptidompom.

 4. Curryworst

  In de Volkskrant staat een (negatieve) recensie over dat Hotel Rules.
  Kort gezegd: in de twee uur dat het programma duurt gebeurt niets bijzonders.
  Zelfs geen kleine emotie of onderlinge spanning om lekker op in te kunnen zoomen.
  https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/hotel-rules-heeft-te-kundige-klussers-in-huis-in-de-eerste-editie-valt-niks-uit-te-melken~b5011314/

 5. #NPO kijker#

  Beau was met 50.000 blijkbaar HEEL slecht.

 6. Bertje

  Ik zeg die Remco van Westerloo weer terug aan het roer daar. RTL 5 was toen fris en vernieuwend. Nu dramatisch. Hoezo wordt daar niet ingegrepen?

 7. Mark

  Gaan ze volgende week weer NCIS herhalen op NET 5, let maar op en Hotel Rules tussen 21:30 en 23:40 uur. Veel te laat dus, dan kijkt er helemaal niemand meer.

  Ik zou om te beginnen eerst eens beginnen met afleveringen van een uur en dan 2 x per week, net als House Rules.

 8. Ray

  51.000 kijkers voor Blacklist is wel heel erg weinig. Klopt dit wel? En dat Hotel Rules duurt gewoon veel te lang. Zelfs bij gebrek aan concurrentie hebben mensen geen zin om hier ruim twee uur lang naar te kijken. Zeker niet met drie of vier lange reclameblokken erin.

 9. TanteMarion

  Zonde van het programma Caveman, had gewoon op 4 gemoeten!

 10. Erick Doetze

  Caveman is een kwaliteitsprogramma wat niet weggestopt moet worden op RTL5. Op RTL4 waren er gegarandeerd 500.000 kijkers.

  By-the-way; waarom is deze site zo ‘geil’ op het noemen van flops (m.n. van alles wat met John de Mol heeft te maken)???

 11. John S

  Laten we eerlijk zijn wie gaat wekelijks naar een afgekickte junk zitten kijken is volgens mij niet echt boeiend……………..

 12. Bjorn

  Hotel rulez eerst een uur die kandidaten voorstellen sjeees. Tempo in dat programma. En dan nog mensen die niet kunnen klussen. ..

 13. Mart

  Wat wil RTL 5 naar buiten uitstralen?

  Jongeren zender of een zender met maatschappelijke programma’s?
  Of beide? Maar dat gaat niet werken ben ik bang.

 14. John

  @Mart: ze hebben daar zelf ook geen idee van volgens mij. Weet niet wie daar nu aan het roer staat, maar die bakt er werkelijk geen ene hol van. Ziggo: pleur die zender naar nummertje 234, dan hoef ik er ook niet langs die rommel te zappen

 15. Bart

  Caveman had niet op RTL5 gemoeten maar op RTL4. Dit geld ook voor de programma’s van Kees van der Spek en Ewout Genemans.

  Hotel Rules hoort wel op een zender als NET5 maar gaat op deze manier niet werken als die zender de rest van de week geen Nederlandse programma’s uitzend. Men moet daar snel de naam veranderen in Linda 5 met een vaste vooravond bouwen en minstens 3 Nederlandse avonden, films en series die vrouwen leuk vinden en niet van alles wat. Met de series en programma’s niet de hele tijd schuiven en series afmaken en niet steeds eerder stop zetten.

 16. Rob

  F**k Airen. Ik heb maar zelden zo’n domme en slechte presentatrice gezien. Kijkcijfers zijn terecht. Zij moet van de buis.

 17. TopofFlop

  RTL5 en Net5 zijn al een paar jaar geleden overleden.

 18. TopofFlop

  Tv moet het hebben van de massa. Voor niches en speciale doelgroepen kunnen adverteerders goedkoper via internet adverteren met een zelfde bereik (50.000 kijkers). De versnippering maakt televisie als reclamemedium onaantrekkelijker. Schrappen of omvallen van een paar zenders, zorgt voor meer programma’s die nog een miljoen kijkers halen en waarbij een adverteerder nog wat kan winnen.

 19. Bart

  Hoewel wel dat bij de Talpa zenders gewend zijn ontbreekt het RTL5 al enige tijd aan een echt profiel. Het wordt tijd dat ze daar definitief het kopje jongeren laten vallen.
  Als RTL lef heeft dan maken ze van RTL5 een zender zoals het oude SBS6 was. Met de programma’s van Kees van der Spek, John van de Heuvel, Peter R. de Vries, Ewout Genemans, 112 Ooggetuige/Noodoproep. Met spelletjes en Actienieuws in de vooravond en veel human interest, reality en eng programma’s en met misdaadverslaggeving, Big Brother, Expeditie Robinson, Peking Expres, films, en series. Een nieuw logo en zenderprofiel inclusief een eigen variant van Hart van Nederland en shownieuws op de late avond. Dan geeft RTL de volgende klap aan Talpa. Zou echt goed werken!!

  Temptation Island, Love Island, The Villa en verwante programma’s naar Videoland en RTL8.

 20. Bob

  We hebben ondertussen zoveel commerciele kanalen, dat het programmeren ervan steeds lastiger lijkt te worden.

  Waarom niet terug naar twee kanalen voor de “Nederlandse” aanbieders RTL en Talpa? RTL 4 als familiezender (met vrouwelijk profiel) en tevens jongerenprogramma’s en RTL 5 als zender met sport, “stoere” content en zakelijke programma’s.

  Talpa TV met SBS 6 als familiezender met campingtelevisie, Stegeman/Zeeman/Olde Kalter en een aantal Net5-successen en Veronica met sport, film en muziek.

 21. Kijkcijfers

  Blacklist gewoon om 21’30 op Maandag gemoeten. Dat huis programma gewoon 12x een uur ipv 6x 2 uur

  En waarom heeft ze het niet gepromoot bij M.

 22. tvkijker

  Waarom zou ik Blacklist op TV bekijken als het ook op Videoland kan, daar wacht ik gewoon een paar weken en dan pak ik weer een aantal afleveringen achter elkaar.
  En het aantal kijkers, tja, je hebt maar een hele kleine groep mensen met een kastje, maar die representeren wel heel nederland.
  Ik kijk voor de aardigheid wel eens op de Ziggo Go App en dan zie je soms wel eens hele andere zaken, als je kijkt naar meest bekeken zenders

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.