RTL 5-daily Love Island maakt slechte start niet goed

De nieuwe RTL 5-show Love Island die dagelijks op prime time wordt uitgezonden heeft de slechte start op maandag niet goedgemaakt. De tweede aflevering trok dinsdag namelijk nóg minder bekijks. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Love Island trapte maandag af met een teleurstellende 228.000 kijkers (4,5 procent) en dinsdag waren dat er 204.000 (3,8 procent). Op beide avonden trok het aansluitend uitgezonden programma méér bekijks.

Voor de Rechter wist op dinsdagavond om half tien 239.000 kijkers (4,9 procent) te bekoren op RTL 5. Dat is zuur voor de makers van Love Island, dat natuurlijk een veel duurder programma is.

Het is wel lastig voor Love Island dat het programma geen behoorlijke lead-in heeft: 24 uur in de politiecel trok direct ervoor 95.000 kijkers (2,0 procent).

Al met al was RTL 5 met Love Island de op twee na minst bekeken toptienzender op prime time. Ten opzichte van de eerste aflevering heeft Love Island 11 procent van zijn kijkers verloren en 16 procent marktaandeel.

Love Island is een programma waarin tien Nederlandse en Vlaamse singles op zoek gaan naar ware liefde. Het is een soort Temptation Island, maar dan minder ordinair.

Wie wél kijkt is Patty Brard. “De setting is echt wanstaltig! Die Riviera Maison woorden op de muren, die met tape afgeplakte stukken vloer waar ze achter moeten blijven staan, dat praatsetje van Ikea! En toch smul ik! 😂😂😂

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen