Robert Jensen ontkent lage kijkcijfers talkshow

Geplaatst op ma 20 mei 2019 om 14:45

Robert Jensen gaat helemaal Donald Trump in de eerste aflevering van zijn nieuwe internettalkshow. Hij ontkent de schrikbarend lage kijkcijfers van zijn afgelopen talkshowserie op RTL 5. Dat is te zien op YouTube. Op de special met Geert Wilders na, die een half miljoen kijkers trok, keek er geen hond naar Jensen. RTL kon dan ook niet anders dan het programma van de buis halen. De presentator is nu naar internet verhuisd en ontkent daar glashard dat hij lage kijkcijfers had.

Jensen stelt dat zijn talkshow niet van de buis is gehaald vanwege lage kijkcijfers, omdat hij helemaal geen lage kijkcijfers zou hebben gehad. “Laten we eerlijk zijn en dit is echt de waarheid: we zijn niet gestopt omdat het te weinig kijkers had. Dat is een totale leugen. Het scoorde vér boven het gemiddelde van die zender.”

Op een gegeven moment keken er nog geen 100.000 kijkers meer naar Jensen, maar volgens de presentator zelf was hij een kijkcijferkanon. “Hoeveel naakte BN’ers ze ook op een strand laten lopen, hoeveel wapperende penissen en waggelende tieten: ze gaan nooit meer een half miljoen kijkers scoren tegenover de Champions League, zoals wij hebben gedaan. Maar goed: genoeg daarover.”

‘Geen flop’

Dat iedereen het over zijn tv-exit had, zegt genoeg, aldus Jensen. “Het meest absurde was dat de bevooroordeelde linkse media dagenlang artikelen, columns en zelfs praatprogramma’s wijdde aan Jensen en dat ze het er allemaal over eens waren dat het programma gefaald had en dat het een flop was. De vraag stelt zichzelf: als dat zo zou zijn, waarom heb je het er dan over? Er floppen ieder jaar tientallen programma’s op tv en je hebt het niet eens door, omdat er niemand naar keek. Dat was hier natuurlijk niet het geval.”

Zijn ondergang werd onder meer besproken in M. Iedereen daar aan tafel was links en loog, aldus Jensen. “Wie er ook nog aan tafel zat – prachtig – was die dikke, domme Gangela de Jong van het AD. ’s Werelds domste en meest oppervlakkige columnist. Kijk, ik ben niet geïnteresseerd in wat ze te zeggen heeft, maar laten we haar voor de vorm ook nog even aan het woord.

Daarop laat hij beelden van Angela de Jong zien met daaronder koeiengeluiden gemonteerd. “Nou, dat is het meest intelligente wat ik haar heb horen zeggen“, aldus Jensen, die sinds zijn overstap naar het internet ook geen lachband meer heeft.

‘Linkse media’

Wat was volgens hem dan de reden van zijn tv-exit? “De reden waarom het stopte is omdat het heersende linkse media-establishment dit geluid, ons geluid, het geluid van gezond verstand, het echte geluid, gewoon niet toelaat op tv.”

“De publieke omroep is hier hoofdschuldige aan. Het is een bureaucratisch links bolwerk geworden, geleid door oude VARA-managers zoals Frans Klein en Shula Rijxman. Op schandalige wijze voldoen ze al lang niet meer aan hun publieke taak.”

Sigaar

Jensen rookt in de eerste aflevering van zijn internettalkshow een sigaar. “Heb je enig idee hoeveel vergunningen je wel niet nodig hebt en moet aanvragen om tegenwoordig een sigaar te mogen roken op tv? Echt, ik zweer het je, het is nog makkelijker om je schoonmoeder in de fik te steken op de buis. Dat is nog makkelijker, dat regelen ze zo voor je, maar een sigaar, daar ga je bijna de bak voor in. Maar hier kan het natuurlijk wel.”

In drie dagen tijd hebben er 100.000 mensen gekeken naar de eerste aflevering. Jensen op Twitter: “Wow! In een paar dagen tijd meer dan 100.000 views voor mijn nieuwe online talkshow! Zonder promotie of duffe interviews met journalisten. Ben er stil van en erg dankbaar. Pas net begonnen en wordt alleen maar beter! Vrijdag weer een nieuwe.

Jensen op internet:

Foto: YouTube
48 Reacties op “Robert Jensen ontkent lage kijkcijfers talkshow”


 1. IntiemGeschoren

  Een grote act, wel een slechte. Maar dat zit in de familie.

 2. Bears’den

  Gewoon een goed hoor..
  Lekker verhelderend!

 3. Ronnie

  Wow, die man is echt heel erg eng en compleet losgerukt van de werkelijkheid.. als er 100.000 mensen kijken, kan het zijn dat dit er effectief ietsje meer zijn, maar waarschijnlijk zijn het er eerder een stuk minder.

  En dat komt echt niet alleen door uitzending op RTL 5..

 4. Zomaar

  Ze hebben ze geteld, Donald Trump verteld gemiddeld 15 leugens per dag.
  Er bestaat dus een clubje van notoire leugenaars, en ook Jensen hoort daar bij.

 5. Kijkcijfers

  Seizoen was gewoon over. Volgend seizoen gewoon op Donderdag doen. Misschien gewoon om 22.45 na Expeditie Robinson eiland praat.

 6. Mono

  Er zit iets flink niet goed bij deze man. Kan werkelijk tegen geen enkele kritiek, verzint dingen waar je bij staat en ziet in werkelijk in alles een links complot (om hem kapot te maken).

 7. Fox Mulder

  Fake news van een fake gast.

 8. critikast

  Besteed toch geen aandacht aan dit soort vuilnis! Deze dikke pad is toch te stom om voor de duvel te dansen en verdient geen minuut zendtijd. Via het internet langzaam de vergetelheid in. Dit soort verdient niet beter !

 9. Doge

  Such Jensen, much fatso, many retard…

  Wow.

 10. Meneer Kaktus

  Virgien verdient haar geld ook op internet, maar in net een ander genre dan Jensen.

 11. Femke Burgermoeder

  Er mag geen discussie over zijn dat JENSEN weer terug is. Met 100.000 kijkers nu al het dubbele aantal kijkers in vergelijking met een reguliere uitzending op prime time RTL 5 zoals cavemen met 50.000 kijkers. Dit laat ook weer het failliet zien van de kleine landelijke zenders in Nederland, die zijn nu net zo relevant als Youtube of Netflix. JENSEN zou ooit nog wel een mooie aanvulling kunnen zijn op de programmering van Veronica na Veronica Inside.

 12. Leo

  Gevalletje “Narcistische persoonlijkheidsstoornis”, niets meer en niets minder.

 13. ★★Onbekend💥💥

  Donald Trump, ja bij dit volk is alles NEP dan ben je er af.

 14. Mick

  Het scoorde gewoon bovengemiddeld voor RTL5, heel RTL5 scoort gewoon slecht. Zijn YouTube kanaal toont goede statistieken, deze nieuwe stijl heeft potentie. Nu nog meer budget en gasten bij hem in een studio.

 15. Donald Dumb

  Huilebalk Jensen heeft weer aandacht nodig…

 16. J.Bouwmeister

  Werdt Trump ook in het begin weggezet als dat hij niet deugde,maar steeds meer mensen zien dat hij het goede doet.
  Jensen volgd.

 17. Anonnie

  @bouwmeister
  Ik zat net te denken, wie trapt hier nu in? Toen las ik jou post en begreep ik het volledig. Je slechte grammatica en spelling is bijna knap. Hoop voor je dat je niet echt bent maar gewoon een Russische nepnieuws bot.

 18. Sjaak

  Hij heeft wel veel views in Youtube, 105.000 in 5 dagen.

 19. Joris Agema

  Ja right. 100.000 views die binnen 5 sec weg zijn. Web statistieken zijn ook grote onzin. Jensen toont zich heel slecht verliezer. Maar daar hoef je niet verbaasd over te zijn.

 20. Peacock and Whitemen

  jensen is met zijn nieuwe show toch al vanaf zaterdag trending op youtube (schommelt tussen plaats 39 en 43 steeds) en staat daarmee nog boven de populaire yt show van bram krikke.

 21. ★★Onbekend💥💥

  YouTube views kun je kopen.
  https://nl.followersnet.com/product/youtube-views/

 22. MediaPrak

  RTL Nederland is niet gestopt met ‘Jensen’ vanwege de absolute kijkcijfers, maar vanwege de trend (ging omlaag), ‘journalistiek niveau’ (steeds de zelfde gekkies) en opruiende taal van de host (en daar houden de mediaburo’s -reclame tijd inkopers- niet van). Jensen moet maar hopen dat er in 1e of 2e kamer een vacature komt. Bij Forum of PVV. Mediawoordvoerder, lekker NPO bashen. Of heeft hij een dubbele nationaliteit (Deens)? Of een smetje?

 23. Ronald

  Gewoon negeren, geen alternative facts een podium geven. Volgwnd onderwerp!

 24. Bart

  @14:48 Waarom nou weer dat zit in de familie?

 25. ★★Onbekend💥💥

  Meer dan 85 procent van de Nederlanders gaf in 2018 het leven een 7 of hoger. In geen enkel andere EU-land was dat percentage zo hoog.
  https://nos.nl/artikel/2284703-hoe-het-gaat-met-nederland-nog-steeds-prima.html

 26. Noëlla

  Ik vind niet dat Robert Jensen in de positie is om iemand anders dik te noemen. Behoorlijk ironisch.

 27. Michiel

  Het is maar goed dat zijn reclameteam op elke nieuwswebsite via de reacties reclame heeft zitten te maken. Lekker goedkoop en het lijkt dan net alsof de ‘normale burger’ kwijlend van opwinding zit te wachten op de volgende aflevering. Alsof mensen daar intrappen.

  Je gaat toch niet luisteren naar iemand die serieus dacht dat Duncan alleen al laatste zou worden in de halve finale. Als je zo’n prognose maakt, dan is je mening geen knip voor de neus waard.

 28. aloha

  hij lijkt wel dronken…..

 29. anoniem

  Na de derde wereldoorlog bleken onze leiders slechts comedianten te zijn? :-)

 30. Ton

  Hoewel ik echt een voorstander ben van een meer rechtse talkshow begrijp ik ook goed dat ze deze Spycho van de buis hebben gehaald. Jensen heeft door iedere vorm van gebrek aan intelligentie de boot gemist.

 31. Henk

  Moet die sneue Jensen niet tegen zichzelf in bescherming genomen worden?
  Svp geen stukjes meer over hem. Nou weten we het wel hoe gek hij is.

 32. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Blijft er over: rariteitenkabinet-tv en aapjes-kijken programma’s.
  Alle oude gerimpelde bn-nono’s worden aan de zuurstof gehouden.
  Hoe ouder en gekker, hoe beter lijkt men daar te denken. En maar janken dat de kijkcijfers tegenvallen en dat programma’s geen kans krijgen. Puinhopen.

 33. Tv junkie xl

  Oei,, gaat niet helemaal goed met hem vrees ik….als hij zo graag op tv wil is Obese misschien iets voor hem

 34. Mick

  Beste mensen hier, jullie snappen niets van YouTube. YouTube promoot alleen video’s met lange kijkerstijd, klikken doet er niet toe in eerste instantie. Als de eerste mensen lang blijven hangen gaat YouTube je video hoger ranken wat pas resulteert in meer views.

 35. aammehoela

  Dit is het gedrag van de rechtse populisten. Kijk maar weer naar Oostenrijk. Daar probeerde zo’n mafketel een krant te kopen. Dan zouden de journalisten die hem niet aanstaan worden ontslagen en komen de leugenaars in dienst van de krant.
  Zo gebeurde het al in Hongarije, deels in Polen. Maar ook het nationalisme scoort hierin. De Russen en de Turken (Erdogan) zijn hier weer voorbeelden van list en bedrog en tegenstanders als vijanden of desnoods als terroristen wegzetten. Neen, de gewone politiek doet het niet altijd fantastisch, maar een regering van populisten of iets wat erop lijkt betekent een bedreiging voor de echte vrijheid, de democratie. Naast het salafisme van de islam is het populisme het andere gevaar.

 36. aammehoela

  Zo. Dat lucht op. Ik probeer een mening als een feit te verkopen, wel jammer dat zelfs mijn mening niet serieus genomen hoeft te worden. De ene helft verzin ik en de andere helft lieg ik. Eigenlijk probeer ik als linksfascist alles wat mij niet in mijn kraam te pas komt kapot te maken.

 37. TEQUILA☀️SUNRISE

  Aammehoela: niemand is geïnteresseerd in de manier waarop jij je mening verkondigt, dat deed je ook al in een andere reactie, het begint irritant te worden.

 38. LD

  Totaal geflipte act die Jensen

 39. Bert

  feit is dat de gebruikte meetmethode die wordt gehanteerd om tot ‘kijkcijfers’ te komen, behoorlijk achterhaald is. Er worden bij een x aantal mensen kastjes geplaatst die dan bijhouden waar deze mensen naar kijken. Dit wordt later doorberekend, dus een aanzienlijke foutmarge werk je wel op deze wijze in de hand.
  Als ik in mijn omgeving het zo hoorde, daags na de uitzending van Jensen, dan hadden er toch echt wel veel mensen gekeken. In elk geval was het wel gespreksstof onder de mensen in mijn omgeving. en behoorlijk veel meer dan over programma’s als dwdd of pauw en zijn tweelingzus Jinek.

 40. R

  Bloempotkapsel.

 41. Pakalu Papito

  Jensen = de Fatman van Jake & The Fatman.

  :D

 42. Laat iedereen zichzelf zijn.

  We zijn het gewend Jensen, de een liegt nog harder dan de ander op die tv, en social media, laat ze lekker lul-len.

 43. Michel

  Angela de Jong dik noemen terwijl je zelf een kop hebt die twee keer zo dik als die van Angela vind ik grappig.
  Dit even los van de inhoud hoor. Jensen roept maar. Bepaald zelfkritisch is hij in ieder geval niet, maar dat is hem goed recht. Ik ben wel rechts, maar ben geen fan van hem en vind zijn programma niet bepaald goed. Er zouden wel betere rechts georiënteerde journalisten moeten zijn die dit beter kunnen.
  Dat moet je toch kunnen zeggen zonder meteen verwensingen naar je hoofd te krijgen?

 44. Peter

  We gunnen Jensen op internet alle succes van de wereld.

 45. ton

  Overal hebben we een mening op, stop daar eens mee.
  Laat jenssen zijn werk doen.
  Ik hoop dat hij aan de slag kan bij Veronica.

 46. Privilegedciswhitemale

  Amusant om hier te kunnen zien hoe men huilt nadat Jensen reageert op goedkope kritiek in de media door mensen die dachten dat hij geen weerwoord zou hebben…

 47. FlorisV

  Wat een onnozelaars, degenen die afgaan op kijkcijfers. In heel Nederland zijn hiervoor een stuk of maar liefst 2.000(!) kijkkastjes geinstalleerd bij vooral mensen die veel TV kijken (en in de regel dus geen rechtse opinie hebben want dan heb je allang je tv-abo opgezegd om enkel online content te bekijken, want ja wat moet je met die NPO en RTL, allemaal linkse hap). De kijkcijfers zeggen al helemaal niets als je programmeert tegenover voetbal.

  RTL pakt zijn zaken ook niet slim aan. De meeste Jensen kijkers keken online en konden dat slechts binnen een week na de uitzending doen. Maar dan kijk je wel zonder reclames. En dat meten ze dan niet….waarom nemen ze die kijkcijfers niet mee en stoppen ze daar geen reclames tussen, ze zijn nu dief van eigen portemonnee.

  Die 100.000 views op YouTube is een begin, het is pas de eerste aflevering he. Ik denk dat het met gemak de 300.000 kan halen met pieken naar 500.000. Verder zijn de kosten voor zijn huidige aanpak een fractie van wat een TV programma kost. TV maken = old school en geldverspilling.

 48. Queerforjensen

  Leuk en ruimdenkend programma! Fijn dat er een vrij rechts geluid is die niet voorgekookt word door linkse “wijs”neusjes.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.