Robert Jensen ontkent lage kijkcijfers talkshow

Robert Jensen gaat helemaal Donald Trump in de eerste aflevering van zijn nieuwe internettalkshow. Hij ontkent de schrikbarend lage kijkcijfers van zijn afgelopen talkshowserie op RTL 5. Dat is te zien op YouTube. Op de special met Geert Wilders na, die een half miljoen kijkers trok, keek er geen hond naar Jensen. RTL kon dan ook niet anders dan het programma van de buis halen. De presentator is nu naar internet verhuisd en ontkent daar glashard dat hij lage kijkcijfers had.

Jensen stelt dat zijn talkshow niet van de buis is gehaald vanwege lage kijkcijfers, omdat hij helemaal geen lage kijkcijfers zou hebben gehad. “Laten we eerlijk zijn en dit is echt de waarheid: we zijn niet gestopt omdat het te weinig kijkers had. Dat is een totale leugen. Het scoorde vér boven het gemiddelde van die zender.”

Op een gegeven moment keken er nog geen 100.000 kijkers meer naar Jensen, maar volgens de presentator zelf was hij een kijkcijferkanon. “Hoeveel naakte BN’ers ze ook op een strand laten lopen, hoeveel wapperende penissen en waggelende tieten: ze gaan nooit meer een half miljoen kijkers scoren tegenover de Champions League, zoals wij hebben gedaan. Maar goed: genoeg daarover.”

‘Geen flop’

Dat iedereen het over zijn tv-exit had, zegt genoeg, aldus Jensen. “Het meest absurde was dat de bevooroordeelde linkse media dagenlang artikelen, columns en zelfs praatprogramma’s wijdde aan Jensen en dat ze het er allemaal over eens waren dat het programma gefaald had en dat het een flop was. De vraag stelt zichzelf: als dat zo zou zijn, waarom heb je het er dan over? Er floppen ieder jaar tientallen programma’s op tv en je hebt het niet eens door, omdat er niemand naar keek. Dat was hier natuurlijk niet het geval.”

Zijn ondergang werd onder meer besproken in M. Iedereen daar aan tafel was links en loog, aldus Jensen. “Wie er ook nog aan tafel zat – prachtig – was die dikke, domme Gangela de Jong van het AD. ’s Werelds domste en meest oppervlakkige columnist. Kijk, ik ben niet geïnteresseerd in wat ze te zeggen heeft, maar laten we haar voor de vorm ook nog even aan het woord.

Daarop laat hij beelden van Angela de Jong zien met daaronder koeiengeluiden gemonteerd. “Nou, dat is het meest intelligente wat ik haar heb horen zeggen“, aldus Jensen, die sinds zijn overstap naar het internet ook geen lachband meer heeft.

‘Linkse media’

Wat was volgens hem dan de reden van zijn tv-exit? “De reden waarom het stopte is omdat het heersende linkse media-establishment dit geluid, ons geluid, het geluid van gezond verstand, het echte geluid, gewoon niet toelaat op tv.”

“De publieke omroep is hier hoofdschuldige aan. Het is een bureaucratisch links bolwerk geworden, geleid door oude VARA-managers zoals Frans Klein en Shula Rijxman. Op schandalige wijze voldoen ze al lang niet meer aan hun publieke taak.”

Sigaar

Jensen rookt in de eerste aflevering van zijn internettalkshow een sigaar. “Heb je enig idee hoeveel vergunningen je wel niet nodig hebt en moet aanvragen om tegenwoordig een sigaar te mogen roken op tv? Echt, ik zweer het je, het is nog makkelijker om je schoonmoeder in de fik te steken op de buis. Dat is nog makkelijker, dat regelen ze zo voor je, maar een sigaar, daar ga je bijna de bak voor in. Maar hier kan het natuurlijk wel.”

In drie dagen tijd hebben er 100.000 mensen gekeken naar de eerste aflevering. Jensen op Twitter: “Wow! In een paar dagen tijd meer dan 100.000 views voor mijn nieuwe online talkshow! Zonder promotie of duffe interviews met journalisten. Ben er stil van en erg dankbaar. Pas net begonnen en wordt alleen maar beter! Vrijdag weer een nieuwe.

Jensen op internet:

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen