Hans Teeuwen: ‘GeenStijl heeft media opgeschud’

Geplaatst op ma 20 mei 2019 om 16:35

Hans Teeuwen denkt dat GeenStijl heel veel heeft betekend voor het Nederlandse medialandschap. Het weblog heeft de traditionele media flink opgeschud. Dat zegt de cabaretier in een interview met GeenStijl-voorman Bart Nijman voor Nieuwe Revu. Er is sinds de komst van internet heel erg veel veranderd in de media. “De hiërarchie en hoe het debat was ingericht, met kranten, radio en televisie, daar hebben heel veel mensen zich heel lang heel vertrouwd bij gevoeld“, legt hij uit.

Juist degenen die zich een positie hadden veroverd in die hiërarchie schrokken van het invloedrijke internet, aldus Teeuwen. “Dat verstoort in hun ogen de natuurlijke orde. Internet is heel verfrissend.”

Internet is voor links moeilijker geweest dan voor rechts, aldus de cabaretier. “De conservatieven hadden de jaren 60 en 70 al over zich heen gehad, die kenden hun plek al. Maar dat er ineens een blogje verschijnt waarop Freek de Jonge wordt bespot, dat was echt nieuw. Die omkering zagen ze niet aankomen. Maar dat er behoefte aan was, is wel evident.

Teeuwen doelt op GeenStijl. “Dat kwetsende blogje van jou, Zonder Stijl of hoe heet het, is het bewijs daarvan. Ineens werd ook duidelijk dat er allerlei ongeschreven regels waren, dat er een bepaalde ideologische koers gevaren werd door gevestigde media, die altijd als vanzelfsprekend werd aangenomen.”

Daarbinnen dacht men dat er al genoeg hoor en wederhoor was en genoeg diversiteit van meningen. Ging er toch ineens een wereld open.”

Het Nieuwe Revu-interview met Bart Nijman kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
19 Reacties op “Hans Teeuwen: ‘GeenStijl heeft media opgeschud’”


 1. Mark

  Inmiddels is GeenStijl zelf gedateerd.

 2. Job

  @ Mark

  Klopt als een bus.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Hans heeft gelijk.

 4. Leni

  Hans heeft gelijk maar inderdaad geenstijl is nu volkomen achterhaald…,

 5. q8

  weg met t politiek correcte,
  leve t internet,

 6. HalloJumbo

  Hun YouTube video’s worden nog amper bekeken.

 7. Michiel

  Nou en of! Ze hebben een naam verzonnen voor een zak Doritos chips. Dankzij het Ukraine referendum, is heeft de politiek het referendum definitief geschrapt.

  En elke keer als een terrorist een manifest achterlaat, dan publiceert geenStijl dat gewoon. Geen enkel andere journalist doet dat, want we weten dat hoe meer van dat soort manifesten verspreid worden, hoe meer terroristische cellen ontstaan en hoe meer doden er vallen. En dat is goed voor GeenStijl, want hoe meer aanslagen en doden, hoe meer geld er door GeenStijl verdient kan worden door cynische stukjes te schrijven. Heel verfrissend…

 8. Michiel

  Zo. Weer even op mijn vertrouwde wijze een loopje genomen met de werkelijkheid. Jullie kunnen er eigenlijk van uitgaan dat als ik iets schrijf het omgekeerde waar is.

 9. Sjaak

  Geenstijl is actueler dan ooit omdat de MSM nog steeds eenzijdig de middenpartijen bevoordelen.

 10. Michiel

  Hoe eerder ik een koegel door het hoofd krijg, hoe beter. Niemand komt aan geenstijl!

 11. Petra

  Wat is die Hans Teeuwen niet grappig meer zeg. Wat een hasbeen is dat. En GeenStijl kan alleen stoer doen tegen wat zwakkeren en zitten lafjes ver ver ver vanachter hun computertjes en schuilnaampjes. Twee lachertjes. Maar niet op de goeie manier

 12. anoniem

  Ik zou willen voorstellen de hele site achter een betaalmuur te plaatsen en te verwijderen uit de zoekmachines? :-)

 13. Erik

  Het is lang geleden dat Hans Teeuwen grappig was. Check zijn in en intrieste filmpjes op insta maar even. God wat was ik fan van deze man. Zo jammer dattie volstrekt niet meer relevant is. Ja misschien nog wat vijftigers. Hammer Hans

 14. Minder of Mirjam

  GeenStijl. Ooit een beetje Relevant. Nu hartstikke deaud.

 15. Sjaak

  @Minder of Mirjam Mon 20 May 2019 om 19:01
  Je bedoelt tv?

 16. Henk

  Ondertussen hebben Hans Teeuwen en Geen Stijl net zo weinig impact als ze de krasse Freek de Jonge toedichten

 17. wil

  Zegt Teeuwen in een interview met Geen Stijl hoofdredacteur Bart Nijman. Krijgt hierdoor een enorm hoog ‘Wij van WC-eend gehalte’.

 18. Ronald

  Wat is die Hans Teeuwen slecht geworden zeg… echt tenenkrommend

 19. toujours

  Hans Teeuwen is echt overschat. Maar laat maar. Jullie zoeken het zelf maar uit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.