Peter R. de Vries heeft ook een rechtse kant

Linkser dan Peter R. de Vries lijk je ze niet te krijgen. Tijdens het dieptepunt van de vluchtelingencrisis presenteerde hij RTL Boulevard zelfs met Arabische shirtjes met daarop de tekst ‘welkom’. Toch heeft ook de misdaadjournalist een rechtse kant, bekent hij in de podcast 30 Minuten Rauw. “Ik ben niet zo links. Ik ben denk ik op een heleboel punten eigenlijk ook behoorlijk rechts. Ik vind dat van de bevolking veel meer zelfredzaamheid verwacht mag worden“, aldus het RTL 4-gezicht.

De Vries vindt dat mensen het heft meer in eigen hand moeten nemen. “Ik vind dat mensen veel klagen, zeuren, weinig doen om hun eigen positie te verbeteren.”

De mouwen opstropen klinkt behoorlijk VVD. “Ja, op dat standpunt sta ik. Dat ik denk: kom op mensen, steek de handen eens uit de mouwen als je vindt dat dingen niet goed gaan in plaats van alleen maar te klagen over een loket waar je terecht kan.”

Dus hij is eigenlijk een beetje GroenRechts? “Het verschilt van onderwerp tot onderwerp.”

Zou hij zich niet willen aansluiten bij een bestaande partij? “Nee, daar geloof ik niet zo in. Dat is allemaal te stroperig, traag en hiërarchisch.”

De Vries zou het fijn vinden als er net als in de Verenigde Staten twee dominante politieke partijen ontstaan. “Ik vind wel dat we te veel partijen hebben. Ik had destijds in mijn verkiezingsprogramma ook een kiesdrempel opgenomen.”

Áls De Vries ooit nog eens aan de macht komt, dan schaft hij graag de monarchie af. “Het is toch onvoorstelbaar dat we in 2019 nog accepteren dat iemand aan de macht komt door erfopvolging?

Vorige week ontving De Vries op zijn kantoor nog treitervlogger Ismail Ilgun om hem een paar tips te geven:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen