Parool, NRC, Volkskrant kritisch over Bridget als bitch

Geplaatst op wo 08 mei 2019 om 9:30

Niet alleen Angela de Jong van het AD, maar ook Het Parool en de Volkskrant zijn kritisch over het optreden van Bridget Maasland als tv-bitch in De Zwakste Schakel. Dat is te lezen in de kiosk. De Jong vindt De Zwakste Schakel niet alleen heel ouderwets aanvoelen, maar heeft ook het gevoel dat Maasland wel héél erg een rol speelt. Daar denken de andere kranten net zo over. “Maasland blaft wel, maar ze heeft niet de uitstraling van een alwetende host“, vindt Het Parool.

De krant gelooft Maasland niet als bitchy presentatrice. “Anne Robinson was meteen geloofwaardig als de alwetende host die dat stelletje ploeteraars om de oren sloeg met de antwoorden die ze niet wisten. Zij was een gevierd journaliste, zeg maar de Antoinette Hertsenberg van de BBC. Bridget is Bridget.

Het Parool zag hoe Maasland kandidaten als Charlotte of Tom afkatte, maar was niet onder de indruk. “Er was maar één de zwakste schakel en dat was niet Charlotte of Tom. Da-hag.

En wat vindt Julien Althuisius van de Volkskrant? “Er waren heus wel wat vileine opmerkingen, maar Bridget leek haar strengheid wat te acteren.

Hij vindt haar vrij mild. “Het was allemaal nog iets te keurig binnen de lijntjes. Het huiswerk voor de komende weken: graag iets cynischer en meedogenlozer. En nou oprotten.

Arjen Fortuin van NRC tot slot: “De doorstart van De zwakste schakel, met Bridget Maasland, belooft niet veel goeds. Een totaal vertwitterd programma, aangestuurd door slechte tekstschrijvers.

Lees ook: Mening Angela de Jong over Zwakste Schakel bekend (gisteren)

Foto: RTL
33 Reacties op “Parool, NRC, Volkskrant kritisch over Bridget als bitch”


 1. Bart

  2e aflevering 438.000 kijkers

 2. Pim

  Past dat negatieve in onze huidige tijd vraag ik me af. Ik merk dat ik daar juist op afknap en me er heel ongemakkelijk bij voel. Of is dat omdat het wellicht niet echt voelt, ik ben er nog niet uit.

 3. NPO kijker-maandag

  Kijkers haken terecht af.

  De flop zal nog groter zijn dan Tan en Twan.

 4. Mike

  Ouderwetse tv. Maar wat wil je ook. Bij RTL achter de schermen zijn de mensen die de inhoud bepalen minimaal 55 plus, en eentje zelfs bijna 70.

 5. Petra

  De keuze voor Bridget is niet goed. Ze is niet slim. Dus kan ze onmogelijk mensen beledigen. Waarom ook? Mag wel een beetje bitchy maar dit is zo fake. Het is ook nergens voor nodig. Het format is perfect. Ze moeten het format houden en er een grappig/gevat persoon opzetten. Bridget is gewoon matig als presentatrice. Beetje gênant als vrouwen die vroeger werk kregen omdat ze superknap waren later echt aan de bak moeten maar dan talent tekort komen. Dag Bridget.
  Leuk format en topspel maar onbegrijpelijke keuze voor presentator

 6. Ome H

  Bij die Robinson en Mourali had je tenminste het idee dat ze zelf ook slim waren, dat heb ik met Bridget niet en om dan haar de deelnemers te zien afkatten omdat ze iets niet weten…..

 7. Enzo Voorthuijsen

  Zitten we wel te wachten op een grote bek in een afkatprogramma; de werkelijkheid op straat is niet veel anders en dan heet het verloedering.

 8. jomari

  Han Lips en Arjen Fortuin in het kielzog van Angela….toevallig dezelfde smaak.

 9. Zonder Naam

  Bridget lijkt me gewoon normaal-intelligent. Zeker niet achterlijk, maar ook geen uitblinker. Niks mis mee, maar dit programma vraagt om iemand die daar een stukje boven zit.

 10. Godefroy France

  BNer,,,,,, talentloos, nietszeggend, tenenkrommend, RioolTV loopt over,,,,,,,BNers ze kunnen niks!!!

 11. Tv junkie xl

  Hoe groot is de oplage van Volkskrant en Parool ook alweer? Dag!

 12. gerdien

  Je kan niet zomaar een format van 10 jaar terug onveranderd op tv brengen. Juist dat bitchen en afzeiken is niet meer van deze tijd. Vond het toen al stom -het is een een kwisje, de wereld vergaat niet als iemand een vraag niet weet– vooral omdat het 100% voortkwam uit Anne Robinson van de BBC en iedereen die dat nadoet -toen Chazia Mourali, nu Bridget Maasland- voert een ongeloofwaardig toneelstukje op. Je hoeft niet meteen in de sympathicomode van Carolien Tensen te schieten om het spannend te houden.

 13. Trudy

  Mourali moet ik niet maar ze was veel beter dan Bridget

 14. Ronald

  Bridget was ook slecht bij de roast op comedy central, dat had een signaal moeten zijn dat de niet de geschikte persoon hiervoor is. Jammer, maar dit hadden ze kunnen zien aankomen, da-hag!

 15. Meneer Kaktus

  Waarom doet Chazia dit niet zelf, opnieuw? Zij is de enige die die rol geloofwaardig speelt.

 16. Anja

  Al die plooien in haar gezicht is te afleidend voor mij.
  Beetje Botox hier en daar en daar en hier zo heel goed zijn.

 17. Bardy247

  Mijn ideale presentatrice voor dit programma zou Harmke Pijpers zijn.

 18. Tss

  @ Petra
  Wed 08 May 2019 om 9:42

  Wat laat jij je hier kennen! Bridget Maasland heeft alles wat jij NOOIT zal hebben, of bereiken.
  Jij bent de ALLER zwakste schakel. Dag.

 19. Norvo

  Bridget moet er vast nog in komen, maar als RTL echt het Britse voorbeeld had gevolgd zouden ze een wat oudere presentatrice hebben aangetrokken. Heeft toch iets meer aanzien en overwicht. Harmke Pijpers was hier geknipt voor geweest.

 20. jandecameraman

  en dan moesten tijdens de opnames steeds de boel stilgelegd worden omdat tekstschrijvers aan de slag moesten om een leuke opmerking te maken.
  Een opname duurde bijna twee uur!

 21. anoniem

  als je parool en de volkskrant

  moet geloven of lezen

  koe waliteits krant

  4 euro 4 weken

  oplage daalt kei hard

  geen advertenties in parool afgelopen dagen

  papier en inkt vermorsen

  niet goed voor milieu

 22. Joost

  @jan
  Meer dan 3 uur.

 23. Bernie

  Het programma is misschien wat traag maar toch heb ik me gisteren kostelijk vermaakt. Bridget was redelijk ad rem en maakte scherpe opmerkingen. Heb erg moeten lachen! Wat mij betreft een prima vervangster van Shazia.

 24. alexh

  Ik vond het eigenlijk wel aardig, ja het is wat ouderwets en het mag allemaal wat sneller – maar an sich blijft het gewoon een aardig spelletje om te kijken. Beetje moderniseren en dan kan het prima leuk scoren op de late avond lijkt me.

 25. Robert

  Messi was gisteren de zwakste schakel, wat een wedstrijd, sorry Bridget niet gekeken.

 26. Maarten

  Dat de cijfers minder zullen zijn. Had iedereen wel kunnen zien aankomen. Dat komt namelijk door het voetbal. Pas volgende week. Een week waarin geen voetbal gespeeld wordt. Dan kun je de kijkcijfers pas echt goed beoordelen. Want ze doet het echt heel goed.

 27. Dorus

  Totaal ongeschikt die Bridget. Zelf de zwakste schakel.

 28. Laurens

  Met het mes op tafel aanzienlijk meer kijkers dan De zwakste schakel. Zou het in de programmatiel zitten….?

 29. Dominee Bonk

  Ik wil graag Het Zwakste Vleesch presenteren. Amen, ik was God.

 30. Erwin

  Dominee Bonk heeft geen idee wat hij zegt.

  Bridget is leuk, het programma is fijn wegkijkmateriaal. Mensen, zeik toch eens niet zo. Late avond, vermaak-, niet-nadenk-televisie, zoals er op elke zender al is. Ga dáár eens over zeiken.

 31. Marleen

  Ik vind het raar dat er in deze tijd een programma neergezet wordt waar 1 persoon iedereen mag vernederen. Het is van de zotte. Wat blijft erover van ons pestbeleid? Vond Mourali al verschrikkelijk, bridget is niet zo gemeen maar ook niet in staat om dit te doen.

 32. Marleen

  Ik kijk er ook niet meer naar.

 33. Zuster Ursula

  Ik vind het een erg leuk programma. Bridget vind ik absoluut de geschikte presentratrice. Zeik inderdaad eens niet zo. Ik kijk er zelfs naar uit om het programma te zien. Om ook meteen Bridget af te schilderen als dom, vind ik een hele domme opmerking. Briget is helemaal geen domme vrouw en dit programma is haar echt op het lijf geschreven. Kijk gewoon niet of geef haar op zijn nminst eens een kans.Ik vind het programma helemaal niet ouderwets. Van mij mag het opnieuw nog lang blijven. Dat hoop ik van harte.Veel jongeren kijken überhaupt geen tv meer, dus dat is niet de doelgroep. Ik gun Bridget heel veel succes met de zwakste schakel. Ik zou hopen dat veel meer mensen haar dat gunnen!
  Waar ik kotsmisselijk van word, is de eindeloze aandacht voor een “spelletje voetbal”
  Ik denk wat heb je nou in je leven meegemaakt als je staat te janken of zegt dat je bijna moest huilen om het verlies van een voetbalwedstrijd. Triestheid ten top!
  Daar erger ik me kapot aan. Het journaal begon zelfs een keer met het item, de halve finale. Van de zotte, er is toch veel belangrijker nieuws. Die wedstrijd hoort alleen thuis in het sportjournaal. Het maakt me geen ‘bal’uit welke ploeg er moet spelen, maar elk item over een sportwedstrijd hoort thuis in het sportjournaal en niet in het gewone journaal. Ach, het wordt hier in Nederland hoe langer hoe gekker, heel erg jammer ( zacht uitgedrukt)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.