NPO wilde Gijs Staverman van de radio halen

Geplaatst op Wed 01 May 2019 om 12:00

De NPO wilde stekker uit de Radio 2-show van Gijs Staverman trekken. Na maanden van onderhandelingen heeft KRO-NCRV zijn plekje in het lunchslot toch veilig weten te stellen voor 2019. Dat meldt de omroep in zijn jaarverslag. De show Gijs 2.0 stond ‘lange tijd onder druk’, aldus de omroep. “Het dreigde door de NPO uit het uitzendschema gehaald te worden. Voor 2019 werd het belast met een bezuinigingsopdracht van bijna de helft van het huidige slotbedrag“, aldus de omroep.

Gijs 2.0 blijft in elk geval heel 2019 op zender. “Pas na maanden van gesprekken met het bestuur van de NPO, werd begin november duidelijk dat we het programma, en daarmee het tijdslot, definitief behouden in 2019.”

De KRO-NCRV wijst erop dat het programma van Staverman een groot succes is. “De programma’s Gijs 2.0 en De Wild in de Middag zijn beide marktleider in hun respectievelijke tijdslots.”

2018 was een roerig radiojaar, aldus de omroep. “Net als het jaar ervoor was 2018 voor KRO-NCRV een onrustig radiojaar. Mede door beslissingen van de NPO, die ook het vertrek van enkele dj’s tot gevolg hadden, raakten wij een aantal uren zendtijd kwijt.”

KRO-NCRV bleef op de zenders NPO Radio 1 tot en met 5 een grote speler. Desondanks is het kwijtraken van zendtijd en programma’s een gevoelige tik.”

Foto: Wessel de Groot
20 Reacties op “NPO wilde Gijs Staverman van de radio halen”


 1. Boris

  Dat willen we allemaal wel. Wie houdt ze tegen?

 2. Jelle

  Tja. Ruud, Jan-Willem & Jeroen, Stefan en natuurlijk Rob: allemaal topdj’s met een heel eigen geluid. Gijs is toch een beetje nikserig. Ik snap best dat hij niet de topprioriteit heeft.

 3. Wilhelm

  Had maar gedaan. Natte wind in de dagprogrammering van 2

 4. Zonder Naam

  @Jelle – Gijs heeft ook een eigen geluid. Je moet er alleen van houden (naar mijn smaak is het wat te blij).

 5. Broekhoest

  Gijs Staverman, 50 plus en nog steeds het gedrag van een 14-jarige.
  Heeft zich in dertig jaar tijd ontwikkeld van niks-dj naar … nog steeds niks
  DE reden om tussen 12-14 even over te schakelen naar 3FM of 10.

 6. dynamische dennis

  Alle reclames per direct van de NPO af

  NPO budget terug naar 100 miljoen

  Omroepbestel afschaffen, alle netmanagers en directies krijgen ontslag (oneervol)

  1 tv zender (24/7 nieuws en achtergronden)
  1 radio zender (24/7 nieuws en achtergronden)

  Ombudsman om neutraliteit te controleren

  Geen entertainment, geen diversiteit, geen neger omdat het moet, geen kunst omdat het moet, alleen NIEUWS

 7. Jakko

  Haal die vent alsjeblieft van de radio af. Hij vindt zichzelf zo leuk en grappig. Ik zap altijd weg als ik zijn stem hoor.

 8. Leo van der Wende

  Ja Dennis, dat onderschrijf ik van harte. Laat de rest maar aan de commerciëlen over. Iedereen die daar anders over denkt, laat die zelf de rest lekker betalen.

 9. StefanV

  We moeten van dat omroep-denken af, zeker bij programma’s zonder uitgesproken profiel, zoals een lunchprogramma op de radio. Het is niet alsof daar het katholicisme of protestantisme moet worden uitgedragen.

  Veel mensen vinden Staverman uit de toon vallen op Radio 2 en storen zich aan hem. Het verbaast mij dan ook dat hij desondanks marktleider is op dat tijdstip.

 10. Ron

  Gijs gaat binnenkort ook wel naar Talpa verwacht ik. Hij past meer bij Radio 10 dan bij Radio 2.

 11. StefanV

  @ dynamische dennis (en anderen): Nederland heeft een zeer bescheiden Publieke Omroep in vergelijking met andere landen. Er wordt relatief weinig geld aan uitgegeven. En mensen die verdere bezuinigen willen, hebben een raar soort obsessie met het beperken van het aantal radio- en tv-zenders.

  De Publieke Omroep heeft een veel bredere taakstelling dan alleen het brengen van nieuws; en dat is maar goed ook. Wél kan het allemaal een tandje minder commercieel. Dat geldt bijvoorbeeld voor de programmering van NPO1, maar ook de muziekkeuze op een zender als Radio 2: veel te veilig, veel te weinig gericht op het belichten van onbekend talent en stromingen die minder mainstream zijn.

 12. dynamische dennis

  Nee Stefan, zoals IK de NPO hierboven omschrijf, dát is een bescheiden omroep. Taakstelling kun je aanpassen in de wet: alleen objectief nieuws (dus niet à la NOS).

  En dus niet tientallen redacties, omroepen, netmanagers, directies, ledenwervingen, omroepbesturen, themakanalen, FM-kavels, DJ’s, vooringenomen talkshows, reclames tussendoor, etc etc.

  En hoe duur of goedkoop ze het in andere landen doen, wat heb ik daarmee te maken? Helemaal niks. Nederlands medialandschap is uniek in de wereld.

 13. rob

  Heel de dagprogrammering schrappen, wat een irritante gasten die daar presenteren, radio3 stond vroeger op nr 1 wat mij betreft qua irritatiegehalte, nu is dat al lange tijd Radio2

 14. David

  Ik vond Gijs vroeger nog wel aardig toen hij de Top 40 op Radio 3 presenteerde. Maar tegenwoordig is hij saai. Ik weet, het is een lunchprogramma en er wordt veel gebeld en gepraat maar het meeste wat hij zegt tijdens gesprekken is “euhm ehm of ja, ja jahaa”. Tja, dan haak ik af.

 15. Erik

  Vorig jaar viel het wel mee maar in 2017 tijdens de top 2000 was Gijs een echte intro crasher. OMG….ieder intro’tje ging verkeerd bewust of niet bewust. Volgens mij sindsdien behoorlijk op de vingers getikt.

 16. Sjors van Kempen

  Veruit de zwakste dj van Radio 2. Vooral tijdens de interviewtjes wordt vaak pijnlijk duidelijk dat hij zich slecht voorbereidt of simpelweg niet bijster intelligent is. Leidt bovendien net als Ruud de Wild aan een chronisch onvermogen om zich volwassen te gedragen. Dat puberale gedrag van al die 50’ers is tenenkrommend en een beetje zielig.

 17. Levy

  ze mogen timur en annemieke wel weer terug dauwe naar 3fm, die mis ik toch nie

 18. oijoepio

  Ruud de Wild en Rob Stenders zijn beduidend betere en meer onderscheidende dj’s. Gijs Staverman is altijd een beetje saai en braaf en vooral altijd zo enorm happy de peppie. Snap de directie van Radio wel een beetje.

 19. Lies

  Luister graag naar Gijs en Ruud. Maar bovenal naar Rob Stenders!

 20. Joram

  Jammer dat ze dit niet hebben doorgezet. Ik was helemaal geen radio 2 luisteraar, maar sinds een aantal maanden heb ik de zender standaard aanstaan in de auto. Vooral Ruud vind ik erg goed. Gijs Staverman is iig duidelijk de zwakke schakel. Wat hierboven al wordt geroepen; vooral heel saai. Oninteressante praatjes tussendoor en geen energie. Ik schakel meteen over naar Spotify, want op de andere zenders ben ik ook wel uitgekeken helaas.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.