NPO wilde Gijs Staverman van de radio halen

De NPO wilde stekker uit de Radio 2-show van Gijs Staverman trekken. Na maanden van onderhandelingen heeft KRO-NCRV zijn plekje in het lunchslot toch veilig weten te stellen voor 2019. Dat meldt de omroep in zijn jaarverslag. De show Gijs 2.0 stond ‘lange tijd onder druk’, aldus de omroep. “Het dreigde door de NPO uit het uitzendschema gehaald te worden. Voor 2019 werd het belast met een bezuinigingsopdracht van bijna de helft van het huidige slotbedrag“, aldus de omroep.

Gijs 2.0 blijft in elk geval heel 2019 op zender. “Pas na maanden van gesprekken met het bestuur van de NPO, werd begin november duidelijk dat we het programma, en daarmee het tijdslot, definitief behouden in 2019.”

De KRO-NCRV wijst erop dat het programma van Staverman een groot succes is. “De programma’s Gijs 2.0 en De Wild in de Middag zijn beide marktleider in hun respectievelijke tijdslots.”

2018 was een roerig radiojaar, aldus de omroep. “Net als het jaar ervoor was 2018 voor KRO-NCRV een onrustig radiojaar. Mede door beslissingen van de NPO, die ook het vertrek van enkele dj’s tot gevolg hadden, raakten wij een aantal uren zendtijd kwijt.”

KRO-NCRV bleef op de zenders NPO Radio 1 tot en met 5 een grote speler. Desondanks is het kwijtraken van zendtijd en programma’s een gevoelige tik.”

Foto: Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen