Mark Rutte wil debat Thierry Baudet per se op televisie

Geplaatst op Thu 16 May 2019 om 10:30

Minister-president Mark Rutte wil dat een eventueel debat met zijn opponent Thierry Baudet per se wordt uitgezonden op televisie. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in Nieuwsuur. Rutte heeft Baudet uitgedaagd om met elkaar in debat te gaan en de leider van Forum voor Democratie heeft die handschoen opgepakt: “Mijn voorstel: woensdag 22 mei, om 22.00 uur. Lagerhuisopstelling. 150 supporters van FVD, 150 van de VVD. Geen tv-redacties, geen NPO, maar live op Facebook.

Die voorwaarden spreken Rutte niet aan. “Mooi dat hij het aandurft, dus dat is positief. Wat ik wel wil is dat het op televisie is en niet zoals hij voorstelt op Facebook. Het moet ook één-op-één zijn. Ik wil echt een debat één-op-één, geen gedoe, we moeten elkaar echt even de nieren proeven.”

Nieuwsuur-presentatrice Mariëlle Tweebeeke: “Eén-op-één, 22.00 uur, Nieuwsuur-tijd.”

Rutte: “Ik begrijp dat de campagneteams inmiddels contact hebben, dus die gesprekken zullen verder plaatsvinden over de details en het waar, maar dank voor het aanbod.”

De premier vindt het relevant om met Baudet in debat te gaan. “Het gaat wel ergens over in het debat volgende week, maar ook in deze campagne, namelijk: willen wij dadelijk hebben dat de grootste partij van Nederland – want dat dreigt nu – staat voor een Nexit?

De twee politiek leiders hebben al een tijd niet met elkaar om tafel gezeten. “Wij hebben elkaar nog niet gezien sinds de verkiezingen. Het is ook heel druk met alles en nog wat. Hij is druk en ik heb het druk, maar er is contact geweest en de persoonlijke verhoudingen zijn verder goed.”

Er hebben zich al twee presentatoren aangeboden voor het leiden van dit één-op-één-debat. Na Robert Jensen biedt nu ook Tijs van den Brink zich aan: “Het programma Nieuw Licht wordt altijd live uitgezonden op Facebook. En ik weet ook nog wel een moderator… 😉Welkom minister-president en Thierry Baudet!

Foto: NOS
49 Reacties op “Mark Rutte wil debat Thierry Baudet per se op televisie”


 1. Robert

  Dat lijkt me een goed plan, kan Markie meteen even uitleggen waarom er cijfers zijn verdoezeld t.a.v. asiel zoekers delicten.

 2. Albert Verlinken

  Rutte zit te kutte. Je kunt merken dat hij niet om kan gaan met een sluwe erudiete politicus als Baudet. Eerst de kat in het nauw zijn door wel een echt rechtse partij uit te dagen voor een debat. Uiteraard met het doel om de bedreigende factor als een lafaard neer te kunnen zetten bij afwijzing. Maar wat gebeurt: Baudet pakt de handschoen op en doet een uitnodiging niet ‘old skool’ maar 2019 style. Oei dat is niet de bedoeling, we willen het op de oude vertrouwde manier waarvan we weten dat het werkt (als Carolien in de buurt is).
  Baudet – Rutte: 1-0

 3. Mono

  Geheel aan de kant van Rutte hier. Je gaat dit toch niet exclusief via Facebook doen? Wat doen mensen überhaupt nog op Facebook?

 4. zeurpiet

  @MONO, niemand heeft ooit gezegd dat het alleen via fb zou gaan. Het gaat Baudet er om dat geen enkele tv-redactie zich ermee kan bemoeien. De fb stream kan gewoon door de tv zenders worden opgepikt en doorgegeven.

 5. anoniem

  de beste Nederlander ooit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mark Rutte

  bijna 17.000.000 mensen in Nederland eten uit zijn hand

  De hele wereld bewonderd Meneer Mark Rutte.

  Meneer Mark Rutte je ouders krijgen 10+ voor je opvoeding……

  Je kunde staat rechtop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Peacock and Whitemen

  waarom perse alleen op dat achterhaalde medium, maak er dan gewoon een youtube stream van.

  Live event aanmaken, om 20 uur ofzo in premiere laten gaan, sta je gelijk op de home page, bij live kanalen en met een beetje geluk in trending.

  Chatfunctie aan voor de discussie en als pluspunt weet je precies de kijkcijfers.

 7. Remi

  Er is meer goed nieuws …

  Gisteren werd bij 6 Inside (waar anders) éindelijk duidelijk dat het “goed komt”
  met de witte bal van Duncan.

  “Balgate” is hiermee ten einde, nét op tijd.
  Een geruststellende gedachte.

 8. Dwight Power

  Hier laat Rutte zijn ware gezicht zien.
  Het gebruik van ‘dreigt’, met betrekking tot FvD wordt de grootste partij. Ja, Mark als jij niet zo naar links was opgeschoven en wel naar jouw bevolking had geluisterd was dat niet gebeurd.
  Als de meeste mensen een kritische kijk hebben op de immer voortdurende denationalisatie ten faveure van een Europese Superstaat, dan zal de partij die ook zo kijkt de grootste worden.
  Het klinkt alsof hij tegen de wil van het volk in, op ondemocratische wijze, een beleid wil doordrukken. Echt bijzonder eng, misschien zelfs wel gevaarlijk.

 9. Anti PVV

  Rutte maakt gehakt van hem, als Baudet zonder hulp zit zoals FB.

 10. Ron

  Ik ben voor geen van beide. Belachelijk dat er zo’n debat wordt ‘geseisd’ door Rutte. Die voelt zich toch ietwat benauwd want die voelt de bui al hangen, hoe erg dit ook mag zijn…

 11. anymousin

  @Remi, was al eerder op de avond bekend gemaakt. 6 Inside was alleen de papegaai. (na praters)

 12. Umfufu

  Ik dacht dat Baudet Rutte had uitgedaagd voor debat.

  My bad.

 13. Sven L.

  Hij geeft ook een ander signaal af, onze Rutte. Blijkbaar vertrekt hij écht niet naar Brussel. Anders zou het FvD hem wel koud laten.

  Deze man wil de langstzittende premier worden. Mark my words.

 14. Claire

  Mark Rutte vind ik een oude leugenachtige heaumo in de kast, de VVD is een partij van mislukte leugenachtige amateurs die de boel bij elkaar liegen en bedriegen.

  FB is het medium waar een debat gevoerd kan worden want de NPO is vooringenomen en op de hand van die leugenachtige Rutte.

  Geen oortjes in Mark waar je je gevierde onleiners krijgt ingefluisterd, maar ga eens inhoudelijk reageren, leugenaar! Je verliest het dan van Baudet want je kan niet in zijn schaduw staan.

 15. Denk-na

  En wat denken de Jensen leeghoofden schreeuwers: zal de Baudet het durven of niet? Hoe eerlijker willen ze een directe debat hebben? Wat een negatieve reacties hier over Rutte, zonder enige zinnige onderbouwing. Maar ja, leeghoofden schreeuwen altijd hetzelfde.

 16. Sven L.

  On topic;

  Ik zou beide heren graag een-op-een in debat zien. Wel jammer dat er waarschijnlijk weer een aantal achterhaalde stellingen wordt ge-oppert waar per persoon twee minuten iets over gezegd mag worden. In dat licht begrijp ik de opmerking van Baudet (“geen redactie”) maar al te goed. Een vrij en open debat lijkt me vele malen interessanter met deze twee mannen.

 17. GekkeHenkie

  2 STERREN VOOR RUTTE…

 18. Joop

  Rutte is -en dat is objectief vast te stellen- een leugenaar. De VVD is als partij uitermate onbetrouwbaar.

 19. Sven L.

  @ Joop;

  Tja. Aan de andere kant: noem eens 1 premier die niet gelogen heeft. Eentje maar. Die zijn er niet namelijk. Je komt niet op zo’n positie door padvindertje te blijven.

 20. robb

  Slecht idee als er een debat moet komen dan met alle fractie lijders ,er is meer in dit land dan forum en vvd.

 21. Roland

  Rutte is een soort Wim Kan, die wilde, toen iedereen al tv had, vasthouden aan de radio voor zijn oudjaarconferences. Logisch want hij had een auto cue nodig in de vorm van grote vellen papier die voor hem op het toneel lagen. Ik zie dan nu ook een cartoon voor me waarop Rutte gezeten is in de NOS studio achter een tafel, met een autocue voor hem en oortjes uit zijn beide oren, uit zijn beide neusgaten en het vijfde oortje achter uit uit zijn broek hangend. En voor hem mag dan Thierry zitten op een houten kruk met honende VVD-ers achter zich die steeds door de NPO-vazallen close-up in beeld worden gezoomd.

 22. Anti PVV

  Ze staan aan een desk recht tegen over elkaar, niet via de social media waar iedereen mee zit te schreeuwen.
  Ik ben geen VVD’er maar Rutte is een prima debater.

 23. Femke Burgermoeder

  Er mag geen discussie over zijn dat we dit debat vandaag voeren op het museumplein voor de huldiging van Ajax. Het juiste publiek is dan al aanwezig. Ik zelf zal dan samen met Robert Jensen het debat leiden. Dit lijkt me een prachtig onderwerp voor zijn nieuwe TV show die vandaag wordt uitgezonden op Jensen.nl

 24. Mohammed Baardman....

  Zet Hiddema tegenover Rutte..

 25. Kasthomo Rutte

  10 pond grutten 10 pond kaas, Rutte wil hem, in zijn aars.

  Leugenachtige zwabber.

 26. Kasthomo Rutte

  Rutte heeft de uitstraling van een schrale darmwand. Wat een vieze lutser is het toch.

 27. Meneer Kaktus

  anoniem
  Thu 16 May 2019 om 10:39

  En jij krijgt ‘n 3 voor je Nederlands, Einstein.

 28. Meneer Kaktus

  Claire
  Thu 16 May 2019 om 11:07

  Claire, Claire toch…….zit je nou wéér stiekem te snoepen van de paddenstoelen?

 29. Meneer Kaktus

  Kasthomo Rutte
  Thu 16 May 2019 om 13:30
  Je bent anders lekker op de hoogte van de ins en outs hè? Vooral de ins eigenlijk. Ouwe pisnicht!

 30. Wolllter

  Een poosje geleden ( vóór de Provinciale Verkiezingen) vond Rutte de Europees Parlement-verkiezingen helemaal niet belangrijk. Nu het FvD groter wordt dan zijn partij is het plotseling héél erg belangrijk en moeten we vooral NIET op de het FvD stemmen!

 31. Ben

  De angst zit er zo diep in!!! Maar deze judas bepaalt niet meer wat er gebeurd!! Fvd is grootste partij. Klaar. En inderdaad nooit op de noordkoreaanse piratennomroep.
  En zeker niet die walgelijke mariëlle tweebeeke wat een noordkoreaans type zeg! Gatverdamme! En op facebook
  Dan ziet iedereen de afgang van deze verrader!

 32. Zomaar

  Hoop dat het doorgaat.
  En dat Rutte met veel cijfertjes komt, want de feitenkennis van Baudet is bedroevend slecht.

 33. Rubicon

  Sven-the-man-Kockelman moet het doen

 34. roevka

  Rutte kan hoog of laag springen maar hij is z’n geloofwaardigheid kwijt en mensen zijn hem en z’n beleid zat. Ook al weten de meeste kiezers nauwelijks wat dat is en was.
  Ook al gaat het economisch goed mensen hebben het gevoel dat ze er niet veel qua geld op vooruit gaan.
  Links gelooft men nauwelijks meer. Ze worden niet goed meer vertegenwoordig. Ze krijgen immigratie opgedrongen waar ze dan mee moeten ‘samen’ leven. Zij roepen “stop” maar het gebeurd niet.
  Steeds meer belastingen, de rekening komt altijd bij die burger terecht. Bedrijven moeten aangepakt worden dat kan Europees maar het gevoel leeft dat die niks doen behalve onzinnige regeltjes bedenken.
  Klimaatagenda, de burger gaat enorm veel betalen en hebben geen idee voor wat of hoe dat dan bij moet dragen aan een klimaatsverandering. Het lijkt eerder op het verder leeg melken van die burgers.

  Natuurlijk zal Rutte als grote winnaar uit het debat kunnen komen aangejaagd door de #MSM. Maar de kiezer krijgt de media steeds meer door en heeft geen zin meer in het luisteren naar hen.

  De EU trein zal gewoon door denderen. Maar er is geen machinist en conducteur aan boord. Eigenlijk wist niemand waar we naar toe zouden vertrekken, werden we de wagons ingejaagd in een hoop van dat ons niks erg zal overkomen.

  De verliezer staat vast: Rutte. Wat Baudet nog geen winnaar maakt.

 35. jan

  Ik krijg nog 1000,- van die kl00tzak.

 36. Chantal

  @jan
  Jij had niets gekregen, want die 1000 euro zou alleen voor werkenden zijn geweest

 37. aammehoela

  Baudet . De echt grote leugenaar met al zijn ingestudeerde leugens uit zijn boeken waarin alleen onzin staat. Neen, Baudet zorgt er voor dat mensen uit de laagste sociale klasse helemaal een vergeten groep zal worden. Hij is net zo erg als die twee mafkezen gisteravond bij Paul die menen dat er geen vlees gegeten mag worden.

 38. Donald Dumb

  Baudet is Frans voor ezel…
  Tja…

 39. Chantal

  @aammehoela
  Wie of wat is Paul?

 40. aammehoela

  @ Chantal
  Dat weet ik ook niet. Ik klets eigenlijk maar een eind raak. Hecht er verder geen waarde aan, het is in ieder geval niet gebaseerd op feiten of gezond verstand.

 41. Chantal

  @aammehoela 2.0
  Dat meende ik al tussen de regels door te lezen.

 42. Donald Dumb

  Ah aammehoela is nu het slachtoffer van het namenkopieer trollenleger…

 43. Kastho mo Rut te

  De laffe kastho mo Rutte haast zich te zeggen dat er geen poging is gedaan (…..) om feiten van criminele “azielzoek ers” te verdoe zelen.
  Natuurlijk niet. Gewoon een geval van Feitje Bedankt.
  En nu gewoon doorlopen do mme onderdanen.

  Deze FLI KK ER heeft het voor het zeggen G VD!

 44. anoniem

  Ik vrees dat ik benoemde fittie tussen deze heren van het kartel, ga negeren :-)

 45. anoniem

  Huh gefilterd? test: fittie

 46. anoniem

  test: kartel

 47. anoniem

  Nou, dan weet ik het ook niet meer.. :-)

 48. anoniem

  VVD, FvD, PVV, CDA, D66 en PvdD vissen in dezelfde vijver..

 49. anoniem

  Oja, en natuurlijk 50+

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.