Albert Verlinde vindt Lammert de Bruin blinde kip

Albert Verlinde vindt EenVandaag-ster Lammert de Bruin een blinde kip als het gaat om de verslaggeving van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in 6 Inside. Verlinde vond de eerste halve finale van het liedjesfestijn niet om aan te zien en heeft zich daar heel erg boos om gemaakt. De publieke omroep zegt er niets van, vindt hij. “Ik moet eerlijk zeggen: ik ben homo, maar ik zat klaar en na twintig minuten dacht ik: ik ben gek, wat zit ik hier te doen?

De halve finale was historisch slecht, meent Verlinde. “Dit is zonde van m’n leven, dit is zonde van twee uur van m’n leven, dacht ik. Het was verschrikkelijk. Het was vals, het was amateuristisch. Dan zit ik me op te winden en nu weer, omdat ik denk: waar zijn we mee bezig?

Verlinde is nog steeds woest. “Er zijn mensen dus al twee weken aan het repeteren met techniek, met CO2-uitstoot ernaar toe gevlogen en ze slapen in dure hotels en dan krijgen we dit wangedrocht. Het is vreselijk. Het klinkt niet eens, het is vals. Ik heb Marianne Thieme gelijk gebeld en ik heb gezegd: ‘Als de Partij voor de Dieren één ding goed wil doen, dan halen ze dit van de buis.’ Mijn hond lag huilend onder de salontafel, die trok het niet.”

Kwaad op Lammert

Kwaad is Verlinde. Maar ook op de NPO, die er niets van zegt. “Het was vals, het was verschrikkelijk. Ik ben er echt boos over. Ook al die journalisten die er zijn. De hele week interviewen wij mensen die er staan. Op NPO Radio 1 hoorde ik Lammert de Bruin, zo heet hij volgens mij, en die zit daar ook en niemand zegt één overtogen woorden.

Als blinde kippen lopen ze achter dat spektakel aan. Ik vind het belachelijk. Ik ben voor de sexit, de Songfestival-exit. Als dit zo doorgaat dan moeten we die voorrondes ergens doen, maar niet uitzenden. Dit kun je de kijker en mijn hond niet aan doen.”

Kip reageert

Lammert de Bruin heeft gehoord dat Verlinde zo naar hem heeft uitgehaald en is verbouwereerd. “Volgens Albert Verlinde ben ik ‘niet kritisch genoeg’ omdat ik niet zou hebben gezegd dat er vals gezongen werd in de eerste halve finale van het songfestival 🤦🏼‍♂️. Dit was mijn eerste tekst gisteren op NPO Radio 1.

Hij verwijst naar zijn uitgeschreven openingstekst: “Ja, ik weet niet of jij gekeken hebt Mischa, maar het was soms echt een opgave om de volumeknop niet helemaal uit te draaien.

Overigens heeft De Bruin niet zelf gekeken naar de uitzending van 6 Inside. Daarmee kijkt er officieel geen kip naar de showrubriek van SBS 6.

Foto: RTL, AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen