Albert Verlinde vindt Lammert de Bruin blinde kip

Geplaatst op do 16 mei 2019 om 11:20

Albert Verlinde vindt EenVandaag-ster Lammert de Bruin een blinde kip als het gaat om de verslaggeving van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in 6 Inside. Verlinde vond de eerste halve finale van het liedjesfestijn niet om aan te zien en heeft zich daar heel erg boos om gemaakt. De publieke omroep zegt er niets van, vindt hij. “Ik moet eerlijk zeggen: ik ben homo, maar ik zat klaar en na twintig minuten dacht ik: ik ben gek, wat zit ik hier te doen?

De halve finale was historisch slecht, meent Verlinde. “Dit is zonde van m’n leven, dit is zonde van twee uur van m’n leven, dacht ik. Het was verschrikkelijk. Het was vals, het was amateuristisch. Dan zit ik me op te winden en nu weer, omdat ik denk: waar zijn we mee bezig?

Verlinde is nog steeds woest. “Er zijn mensen dus al twee weken aan het repeteren met techniek, met CO2-uitstoot ernaar toe gevlogen en ze slapen in dure hotels en dan krijgen we dit wangedrocht. Het is vreselijk. Het klinkt niet eens, het is vals. Ik heb Marianne Thieme gelijk gebeld en ik heb gezegd: ‘Als de Partij voor de Dieren één ding goed wil doen, dan halen ze dit van de buis.’ Mijn hond lag huilend onder de salontafel, die trok het niet.”

Kwaad op Lammert

Kwaad is Verlinde. Maar ook op de NPO, die er niets van zegt. “Het was vals, het was verschrikkelijk. Ik ben er echt boos over. Ook al die journalisten die er zijn. De hele week interviewen wij mensen die er staan. Op NPO Radio 1 hoorde ik Lammert de Bruin, zo heet hij volgens mij, en die zit daar ook en niemand zegt één overtogen woorden.

Als blinde kippen lopen ze achter dat spektakel aan. Ik vind het belachelijk. Ik ben voor de sexit, de Songfestival-exit. Als dit zo doorgaat dan moeten we die voorrondes ergens doen, maar niet uitzenden. Dit kun je de kijker en mijn hond niet aan doen.”

Kip reageert

Lammert de Bruin heeft gehoord dat Verlinde zo naar hem heeft uitgehaald en is verbouwereerd. “Volgens Albert Verlinde ben ik ‘niet kritisch genoeg’ omdat ik niet zou hebben gezegd dat er vals gezongen werd in de eerste halve finale van het songfestival 🤦🏼‍♂️. Dit was mijn eerste tekst gisteren op NPO Radio 1.

Hij verwijst naar zijn uitgeschreven openingstekst: “Ja, ik weet niet of jij gekeken hebt Mischa, maar het was soms echt een opgave om de volumeknop niet helemaal uit te draaien.

Overigens heeft De Bruin niet zelf gekeken naar de uitzending van 6 Inside. Daarmee kijkt er officieel geen kip naar de showrubriek van SBS 6.

Foto: RTL, AVROTROS
31 Reacties op “Albert Verlinde vindt Lammert de Bruin blinde kip”


 1. Peacock and Whitemen

  vroeger was albert nog iemand waar je bang voor moest zijn als hij zich negatief uitliet over je, tegenwoordig stelt dat oud vergeten mannetje niet meer zoveel voor.

 2. Dwight Power

  Hier heeft Albert Verlinde wel helemaal gelijk in.

 3. Maxer

  Valse nicht van de bovenste plank.

 4. TopofFlop

  Waarom hebben er dan nog meer dan een miljoen mensen gekeken? Sommige bejaarde NPO1 kijkers hebben blijkbaar niets beters te doen dan voor de tv hangen of dachten dat het aan hun gehoorapparaat lag.

 5. Muts

  Albert Verlinde heeft gelijk,liedjes waren vals en slecht.Ik heb de tv na 5 liedjes afgezet.Niet om aan te horen.

 6. robb

  De homo’s trekken dit wel erg naar zich toe ,zaterdag waarschijnlijk wel meer dan 4 miljoen kijkers zijn dat allemaal homo’s dacht het niet.

 7. Sandertje

  Ik denk dat het grootste probleem het land is waar het festival is. Die bakken er niks van.

 8. JasperV

  Wat een overdreven reactie van Verlinde.

 9. Sven L.

  @ Sandertje: niet met je eens. De show is goed gemaakt. Mooi decor, licht etc. Presentatie ook prima. Tel Aviv 2019 is overigens een Zweedse productie.

  De inhoud heeft de EBU geen invloed op. De deelnemers zijn gewoon vreselijk geweest afgelopen dinsdag. Vanavond zit er best wel wat kwaliteit tussen bijvoorbeeld. Had de loting anders uitgepakt was het niet zo opgevallen. Nu zaten alle kneuzen in dezelfde 1/2 finale.

 10. Curryworst

  Heeft Derksen toch gewoon gelijk dat het een hOmofeest is?
  We hadden al Koos van Plateringen, Maurice Wijnen, Cornald Maas, Gordon, Joling en Albert Verlinde die zich er druk om maken.
  En nu komt daar Lammert ook weer een duit in het zakje doen.

 11. Gea

  Ik vind het allemaal nogal meevallen. Ik heb het allemaal veel slechter gezien en gehoord. Dit was doorsnee. Albert windt zich op voor de bühne. Ook da’s typisch des homo’s.

 12. Remi

  Hélemaal buiten alle NPO- ragmentjes gebleven, nooit genoemd
  maar volkómen terecht “door naar zaterdag” …

  https://www.youtube.com/watch?v=2C9W7MbDivU

  Slovenia !

 13. Denk-na

  In een ander artikel ergerde Gordon aan uitingen van Derksen over het homo gehalte tijdens de 1e finale van het songfestival.
  Gordon: “De boel te stigmatiseren, te demoniseren en een groep weg te zetten die dit festival …”.
  Als de homo-gemeenschap streeft naar een groter LGBTQ acceptatie, dan ontbreekt het behoorlijk aan zelfreflectie dat beelden van excentrieke en geforceerde LGBTQ-types juist kunnen leiden tot intolerantie.
  Het moet natuurlijk mogelijk zijn om je op allerlei manieren te uiten, ga dan ook bij je zelf te rade wat voor doel bepaalde acties dienen, zoals de over-the-top uitingen tijdens gay-pride, opvallend overwegend beelden van kussende homo-stellen tijdens de eerste halve songfestival finale, overwegend LGBTQ onderwerpen/gasten bij M etc.
  Teveel kan ook het doel voorbij schieten.

 14. Remi

  Die laatste regel….. fantastisch!

 15. Simoontje

  Totdat nl daadwerkelijk wint, dan staat appie vooraan..

 16. Remi

  Jazeker de hypotheker!

 17. Remi

  … Ja en nog bedankt, 12.11 Nep Remi.

  Maar dit even terzijde.

 18. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Johan Derksen heeft gelijk.
  Kwalbert gilt maar wat.
  Oninteressant gewauwel.
  Doorlopen.
  Niks aan de hand.

 19. Henk

  Albert heeft helemaal gelijk het was verschrikkelijk, ik heb het uitgezet, kan ook niet meer tegen die commentaren van Jan en Cornald,zo verschrikkelijk dom en flauw.Ik denk dat ik vanavond ook niet gakijken.Duncan komt als 16e dat trek ik niet.

 20. Friday

  Hahaha wederom zo duidelijk een buikspreekpop van John de Mol die zelf ooit geprobeerd heeft het songfestival onder zijn vlag te krijgen, daar enorm in faalde met de Toppers en nu jaloers is dat de NPO nog 1,5 miljoen kijkers scoort met een nederlandsloze halve finale.

  Veel plezier op je talpaeiland Albert, doedoei!

 21. Edwin Biezemans

  Applaus voor die slotzin, die was wel echt heel mooi gevonden. xD

 22. Meneer Kaktus

  Nichtenfittie. Altijd lollig.

 23. Minder of Mirjam

  ” Overigens heeft De Bruin niet zelf gekeken naar de uitzending van 6 Inside. Daarmee kijkt er officieel geen kip naar de showrubriek van SBS 6.”

  Ik ga stuk! Als u wilt weten waarom ik MC bezoek? Nou hierom!

 24. Prof. D.C. Bel

  Het was verschrikkelijk. Het was vals, het was amateuristisch.

  Gaat dit over 6 Inside?

 25. Remi

  Nadat ik Lammert vanaсhter in z’n dаrmkanаal heb genоmen noem ik mijn рik ook altijd De Bruin.

 26. A. Tempelman

  Laat maar over aan een commerciële omroep. Zonde van het geld, verspilling van tijd. Verhomogeniseerd en nu bedorven.

 27. Eva

  Albert de Kwijlebabbel telt niet meer mee
  Deze telg uit het oude geslacht van zich niet voortplantende zeverende kwebbelnichtjes heeft zich volledig buitenspel gewerkt.
  Oninteressant, niet de moeite waard, einde oefening. Exit Kwalbert.
  Het interesseert helemaal niemand wat deze vent zegt.

 28. Le Grand Petit

  Ben het nog nooit zo eens geweest met Albert, het is dit jaar werkelijk afschuwelijk, en dan durven ze nog te zeggen dat de tweede halve finale beter zou zijn dan de eerste, nou het was bijna nog erger, walgelijk dit jaar, en dat zeg ik als de zelfbenoemde grootste Eurovisie festival fan Rijswijk.

 29. Henk

  Waarom wordt elke natte scheet die Albert Verlinde laat braaf door MC opgeschreven?

 30. aqua

  Albert is een domme Homo.

 31. Paolo

  Is Verlinde ooit afgewezen door de Bruin???

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.