Mark Rutte vond uitslag Songfestival erg lang duren

Geplaatst op ma 20 mei 2019 om 13:15

Minister-president Mark Rutte vond de uitslag van het Eurovisie Songfestival erg lang duren. Vooral het einde, toen het tussen Nederland en Zweden ging, was zenuwslopend. Dat heeft hij zondagavond gezegd in RTL Boulevard. Dankzij het uitmuntende optreden van Duncan Laurence heeft Nederland het liedjesfestijn voor het eerst in 44 jaar gewonnen. “Dat Nederland nu na 44 jaar dat Eurovisie Songfestival mag organiseren is natuurlijk iets enorms“, zegt de premier.

Het was een bijzondere avond, aldus Rutte. “Wauw, gewoon wauw, weet je. Ik zat te kijken en dan had je eerst de puntentelling van de deskundigen. Het was heel spannend. Op een gegeven moment stonden we zesde en zevende en toen weer tweede en derde. Maar ja, toen werd het echt spannend met wat we van de mensen zouden krijgen.”

Aan het eind van de show was het nagelbijten, geeft Rutte aan. “Ja, ze groeien weer aan. Ha ha. Dat eindeloze beeld van de Zweed en Duncan. Jezus, wat duurde dat lang.

Rutte heeft Duncan Laurence gelijk gefeliciteerd. “Ik heb hem vannacht heel kort aan de lijn gehad. Hij had eerst nog een interview met de NOS en toen liep hij naar de persconferentie. Daar tussenin had ik hem heel kort aan de lijn. Ik heb tegen hem gezegd dat heel Nederland waanzinnig trots is.”

Volgend jaar mei is het Eurovisie Songfestival in Nederland. “Ik keek even naar een paar websites en ik kreeg meteen een pushbericht van de BBC dat Nederland het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. Het is dus heel groot. Als je dan gaat kijken bij de meest bekeken items, dan staat het bij al die websites in de top drie. Het betekent dat we dus echt op de kaart staan.”

Foto: RTL
22 Reacties op “Mark Rutte vond uitslag Songfestival erg lang duren”


 1. plop

  Volgens mij was het spanning om niets. Als het aantal gegeven punten van het totaal was afgetrokken, dan wist iedereen dat Duncan al had gewonnen en niet dat Zweden nog kon winnen.

 2. Rollins

  Grappig, dat heb ik met zijn regeerperidoe…

 3. Danny

  Hij had toch de arcade video intussen kunnen bekijken? Had ie zich kunnen vermaken die Rutte.

 4. StefanV

  Na deze post volgen nog 98 zure opmerkingen van mensen die politiek (het beleid van Rutte en consorten) niet kunnen onderscheiden van de rol die Rutte nu eenmaal heeft als premier.

  Rutte reageert steevast op een leuke, sympathieke manier op prestaties die Nederlanders leveren, op sportief of cultureel vlak. Hij toont op een goede manier zijn betrokkenheid. Ik vind dat hij dat prima doet.

 5. Bart

  @StefanV Afgelopen weekend neemt hij vooral die rol op zich. Totaal nergens voor nodig om namens het volk te spreken over het Songfestival. En nog erger gelijk verkiezingspraat door over de kosten te beginnen. Notabene op de zelfde dag nog. De man spreekt voor zichzelf en niet voor Duncan of het Songfestival. Walgelijke man!

 6. Michiel

  Wat vreemd dat Rutte naar het Songfestival heeft gekeken. Dit is nou juist één van die programma’s waar rechts altijd zoveel commentaar op heeft. Met al die bezuinigingen op de publieke omroep is het een wonder dat het nog op tv te zien is.

  Als AVROTROS niet had ingegrepen, dan was het allang achter de decoder verdwenen. Dan kan Rutte wel een beetje jolig zitten te doen en de overwinning naar zich toe lopen te trekken, maar het is ondanks de VVD dat Nederland heeft gewonnen en niet dankzij de VVD.

 7. snel

  die man kan ook werkelijk niets zeggen zonder dat hij compleet wordt afgefikt hier. wat een hondenbaan heb je toch als premier…

 8. Tina Trucker

  Die domme kasthoomoo erkent zijn domme fout en nu is hij ineens betrokken bij de 4,4 mln. kijkers die donderdag gaan stemmen.

  Slappe L U L

 9. Dij Enkletser

  Rollins
  Mon 20 May 2019 om 13:26
  Haha,
  mee eens !!

 10. xandertje

  Michiel
  Mon 20 May 2019 om 14:04

  Wat vreemd dat Rutte naar het Songfestival heeft gekeken.

  _________________________________________________________

  Rutte gaat ook naar de Toppers, dus dat hij het songfestival kijkt is niet raar. Wat een domme opmerkingen hier allemaal. We hebben een leuke premier! Kijk maar eens in de landen om je heen, we leven in een mooi land! Kom op doeners!

 11. Dij Enkletser

  xandertje
  Mon 20 May 2019 om 15:30

  “We hebben een leuke premier!”

  Veel Nederlanders zien hem toch als een “Leugen Premier!”

 12. Bart

  @xandeerje Ha Ha!
  @Michiel Spijker op zijn kop!

 13. dennis

  Dat Rutte de premier is en altijd liegt duurt ook wel erg lang, de meeste kotsen hem uit.

 14. Pennywise

  De VVD-leugen regeert ook al veel te lang.

 15. Wanny

  Veel mensen denken dat het met een andere premier voor hen beter wordt. Daar moet je echter zelf voor zorgen, daar gaat de politiek je niet bij helpen.

 16. Robert

  Niet langer dan een kabinetsformatie.

 17. Pieter

  Weer vooraan in alle programma’s en couranten.
  Is uit zijn winterslaap vanwege verkiezingen.
  Laat hem maar eens doen wat er is beloofd en niet alleen qua koopkracht.
  Duidelijk word er stelling genomen tegen het FVD liefst met fake nieuws.
  Is erg tegenstrijdig, lekker lang naar het song festival gekeken , opmerking Nederland staat weer op de kaart maar het mag geen dubbeltje kosten.
  Hoop dat de VVD afgestraft word donderdag.
  We zijn al te veel voorgelogen, veel beloven weinig geven doet de burger in vreugde leven!!!

 18. anoniem

  Ik heb achteraf wat bekeken. En ik zal nog weleens wat tegenkomen..
  Op Linux werkt de NPO stream namelijk niet bij mij.. :-)

 19. TEQUILA☀️SUNRISE

  NL stond al lang internationaal op de kaart als ’s werelds grootste ecstasy en kinderporno leverancier hoor Mark.

 20. TEQUILA☀️SUNRISE

  Rutte, SHUT UP.

 21. ErikS

  Wat een zielige en domme mensen kent Nederlaad toch. Zien geen verschil tussen een politicus, premier en TV-kijker. Gatsamme, wat een vunzige bende.

 22. ErikS

  Als die landverrader van een Jesse Klaver zijn gore bek opentrekt en zijn absurd onrealistische idealen aan het domme volk wil opleggen, dan zitten ze hier te kraaien van plezier.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.