Jan Slagter: ‘6 Inside gaat hem niet worden’

Jan Slagter vindt het leuk geprobeerd, maar volstrekt kansloos. Hij heeft het niet over zijn poging om te stoppen met roken, maar over 6 Inside. “Dat 6 Inside gaat ’m niet worden. Albert Verlinde kan wel zeggen dat het tijd nodig heeft, maar dat zeiden ze van Twan Huys ook“, zegt de baas van Omroep MAX in de LINDA. SBS 6 mag dan wel een mediamiljardair aan het roer hebben, bijna alles flopt. “Linda zal het moeten gaan doen. Of John moet Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek nog inlijven.

Aan de andere kant zit de SBS-kijker waarschijnlijk helemaal niet op Eva en Matthijs te wachten, denkt Slagter. “Bij de publieke omroep werden de SBS-kijkers vroeger ‘de maatschappelijk teleurgestelden’ genoemd. Daar is niks mis mee, er is een grote groep mensen die graag naar SBS kijkt, maar daar past Matthijs van Nieuwkerk niet in. Linda wel, iedereen houdt van Linda. Ook de maatschappelijk teleurgestelden.”

Het salaris dat Slagter opstrijkt bij de NPO is voor John de Mol niets meer dan wisselgeld. Toch boekt Slagter veel grotere kijkcijfersuccessen dan De Mol. “Het is geen geheim dat hij me wilde hebben, daar hebben we jaren geleden over gesproken. Maar ik kon niks meenemen, want mijn programma’s waren gemaakt van belastinggeld. Ik kon mijn kind niet achterlaten.”

Bovendien heb ik het naar mijn zin bij de publieke omroep. Maar ik zeg nooit nooit.”

Het LINDA-interview met Jan Slagter kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen