Frans Timmermans: ‘Debat Rutte-Baudet nutteloos’

EU-bobo Frans Timmermans vindt het debat dat Pauw organiseert tussen Mark Rutte en Thierry Baudet woensdagavond geen doel dienen. Dat heeft hij maandag gezegd in de talkshow M. Het is donderdag tijd voor de Europese verkiezingen en aan de vooravond daarvan laat Pauw de twee Haagse politici met elkaar in debat gaan. Timmermans begrijpt de keuze daarvan niet. “Het zijn twee mensen die geen kandidaat zijn van het Europees Parlement.”

Baudet of Rutte is geen keuze, meent Timmermans. “De een is rechts en de ander is knetterrechts en die gaan samen bij de publieke omroep in discussie over een onderwerp, Nexit, dat in de komende vijf jaar totaal geen rol zal spelen in Europa.”

Rutte en Baudet zijn niet de enigen die aan het woord komen in Pauw. “Gelukkig is daarvoor wel een debat tussen mensen die lijsttrekker zijn van die partij en gewoon gaan vertellen wat ze de komende vijf jaar willen doen in Europa. Kijk daar naar mensen, dan weet je wat je moet stemmen.”

Vindt hij dat Pauw een foute keuze heeft gemaakt? “Ik ga me helemaal niet bemoeien met de keuzes die programmamakers maken, dat moeten ze zelf weten en dan zijn er recensenten die daar commentaar op hebben. Ik probeer me zo goed mogelijk voor te bereiden op het debat dat daarvoor plaatsvindt tussen de lijsttrekkers.”

Ik vind dat de lijsttrekkers die daar komen allemaal verdienen dat daar naar geluisterd wordt en dan weten mensen tenminste wat ze op donderdag kunnen stemmen. Ze kunnen niet op Rutte en ook niet op Baudet stemmen, maar wel op de lijsttrekkers die daar aan tafel met elkaar in debat gaan.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen