Film1 trekt stekker uit lineaire tv-zenders

Geplaatst op wo 01 mei 2019 om 13:00

De tv-kijker kan per 1 augustus niet meer afstemmen op de lineaire zenders Film1 Premiere, Film1 Family, Film1 Action en Film1 Drama. De filmaanbieder stopt in zijn geheel met lineaire televisie. Dat bevestigt Film1 aan NU.nl na berichtgeving van TotaalTV. Het merk Film1 blijft wel bestaan, maar alleen als Netflix-achtige streamingdienst. De zender bevestigt dat zij ook stopt met zijn OTT-service, waarmee de consument specifieke films on demand kan bestellen. 

In het bijzonder films worden tegenwoordig steeds vaker on demand gekeken. De animo voor de lineaire tv-zenders van Film1 is daardoor erg klein geworden.

Film1 begon in februari 2006, samen met Sport1, als de opvolger van Canal+. De dienst, die Sony Pictures in 2015 overnam van Ziggo, zendt veel filmpremières uit.

Vanavond zendt Film1 Premiere op prime time de Japanse animatiefilm 君の名は, internationaal bekend als Your Name, uit.

Foto: Film1
13 Reacties op “Film1 trekt stekker uit lineaire tv-zenders”


 1. k4nk3r

  君の名は klinkt goed, hopelijk wel met nasi en sambal

 2. Andreas

  Logisch gevolg, maar wederom een kleiner aanbod bij providers.

 3. Layka

  Logisch, het aanbod van nieuwe films bij Film1 is de laatste tijd zo hard teruggelopen dat ze in de toekomst nooit meer die vier kanalen kunnen vullen.

 4. Peter Dekker

  オランダのFilm1コンペティション
  Film1 stopt compleet in Nederland

 5. Linkje

  Film1 verdwijnt volledig, Sony trekt de stekker eruit: https://nieuwdezeweek.nl/blog/nieuws/film1-verdwijnt-stopt-streaming-on-demand/

 6. Erik

  Jammer, daar gaat een mooi tijdperk. Vooral in de avonden en nachten vanaf 00:00 uur was het altijd feest met de handyman films.

 7. By the way

  De streamingdienst van Film1 kapt er ook mee, dit artikel is achterhaald want geeft alleen het nieuws van eerder deze week weer.

 8. Dreetje

  Ja, logisch. Downloaden is gratis en de keuze is er reuze. En dat zelfs in 4K. Dan ga je niet meer wachten tot die ene leuke film ’s een keer langskomt.

 9. dennis

  Het is ook veel te duur, en weing aanbod.

 10. Pakalu Papito

  Neeeeeeeeeee wat moet ik zonder Filmnet??? :(

  En wat moet ik nu met mijn CableCrypt decoder doen???

  Dilemma’s :(

 11. west**

  @ pakalu papito ga je toch naar de kringloop daar liggen honderden films voor een euro per stuk enorme keus en veel beter dan video land of film 1

 12. Fox Mulder

  Die gaan de Kerst van 2020 niet halen.

 13. Pakalu Papito

  @west ik ga er gelijk naartoe morgen! Kan ik mijn videorecorder ook weer eens gebruiken :D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.