De Zwakste Schakel sluit week af met een record

Geplaatst op Sat 11 May 2019 om 9:00

De bitchy kennisquiz De Zwakste Schakel van Bridget Maasland heeft een goede eerste week achter de rug. De week werd vrijdagavond zelfs afgesloten met een kijkcijferrecord. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Zwakste Schakel wist vrijdagavond een mooie 649.000 kijkers (16 procent) te bekoren, goed voor brons om half elf. Alleen Pauw (755.000 kijkers en 27 procent) en Hart van Nederland (715.000 kijkers en 16 procent) waren op de late avond meer in trek.

Het was een lastige eerste week voor De Zwakste Schakel, omdat de quiz zowel op dinsdag als woensdag tegenover zeer veel bekeken voetbal stond. Op woensdag zelfs tegenover de meest bekeken clubwedstrijd in de Nederlandse tv-geschiedenis.

Na de succesvolle start op maandag en de twee mager bekeken uitzendingen tegenover het voetbal, klom De Zwakste Schakel op donderdag weer uit het dal om op vrijdag zelfs een record neer te zetten.

De scores van deze week:

 • Aflevering 1: 603.000 kijkers (17,4 procent)
 • Aflevering 2: 438.000 kijkers (9,8 procent)
 • Aflevering 3: 257.000 kijkers (4,3 procent)
 • Aflevering 4: 468.000 kijkers (13,6 procent)
 • Aflevering 5: 649.000 kijkers (16,3 procent)

Het weekgemiddelde van De Zwakste Schakel komt uit op 495.000 kijkers, al geeft dat gemiddelde een wat vertekend beeld vanwege de scores op dinsdag en woensdag.

Toch zegt het een hoop: RTL Late Night met Twan Huys en Een Nieuw Leven In De Zon scoorden de afgelopen maanden steevast rond de 200.000 kijkers.

Onder leiding van Maasland klimt de late avond van RTL 4 dus stevig uit het dal. In de zomer moet Maasland het stokje overdragen aan Art Rooijakkers, die met een zomertalkshow komt.

Foto: RTL
22 Reacties op “De Zwakste Schakel sluit week af met een record”


 1. Tom

  Uit het dal?
  Daar zitten ze nog vol in : vrijdagsuitzendingen
  Altijd meer gescoord

 2. MusicQuiz

  Humberto met herhaling 640.000 kijkers.

 3. #NPO kijker#

  Toch zegt het een hoop: RTL Late Night met Twan Huys en Een Nieuw Leven In De Zon scoorden de afgelopen maanden steevast rond de 200.000 kijkers.

  —-
  Twan de 1e week een gemiddelde van 550.000.

 4. Dominee Bonk

  Waarom zendt men de zwakste schakel niet uit vanuit mijn kerk? Het format moet overgenomen worden door de EO en ik ga het presenteren, dat eis ik als pittige dominee. (Uw Bonk) Ik ga de titel veranderen in Het Zwakste Vlees en de kijkcijfers zullen hemels klimmen, het wordt hels en klaarkomende. Amen.

 5. Bart

  @MusicQuiz Dat zegt meer over de mensen die naar die vreselijke quiz met Humberto gaan zitten kijken. Nog een herhaling ook. Dat kun je niet vergelijken met serieuze scores van een dagelijks late night programma of dagelijkse quiz.

  De Zwakste schakel heeft het niet slecht gedaan. Je ziet Bridget met de dag beter worden en meer groeien in haar rol. Toch vraag ik me af waar de bitchy rol voor nodig is. Zeker in deze tijd. Het is gewoon een goede en snelle quiz. Laat het dat gewoon zijn.

 6. Huiskamer

  En MC ? Aandelen ?

 7. L.

  Leuk dat de Zwakste Schakel weer terug is, alleen mis ik wel echt Chazia Mourali. Ze was veel pittiger en meer gevat. Ook bijvoorbeeld als kandidaten een fout antwoord gaven. Kijk hier maar eens naar, dan zie je echt het verschil met Bridget: https://youtu.be/LhMYtz3foWE

 8. Klaasje v

  Zwakste schakel is best leuk om naar te kijken en Bridget doet het goed. . Ik haal alleen steeds het einde niet omdat ik dan toch overschakel naar Pauw. En heb ook niet het geduld om tijdens de reclame te blijven wachten. Het zou leuker zijn als t een half uurtje snel en achter elkaar was.

 9. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Bridget is echt heel erg goed.
  Topperde top.

 10. Tv junkie xl

  Pauw kijkcijfers zijn omlaag gegaan na komst De Zwakste Schakel

 11. Mick

  Het valt mij op dat veel vragen in De Zwakste Schakel hetzelfde zijn als in de oude RTL-afleveringen.

 12. Enzo Voorthuijsen

  Eindelijk weer betere cijfers voor RTL.

 13. Wanny

  De vragen zijn ontzettend makkelijk. Je begrijpt niet dat er niet meer in die pot komt.

  De bitchy opmerkingen van Bridget komen nogal gemaakt over. Beter wat minder van dat soort opmerkingen, maar dan wel betere.

 14. max

  het programma duurt te lang en Bridget is niet ëcht bitchy, het komt gemaakt over. Daardoor kan het me niet boeien, zoals de oude serie dit wel deed.

 15. Roos

  Leuk geprobeerd, maar ze heeft het niet in zich om slim en gevat op de kandidaten te reageren.

 16. Eelco

  Bridget doet het prima.
  Gisteren voor het eerst met veel plezier gekeken!

 17. Lieke van Lexmond Lover

  Zwakste schakel doet het prima, alleen zit er niet zoveel spanning in en het geld wat ze aan het einde meenemen is ook erg laag.

 18. Stefan

  Chaiza was in het begin ook nog niet zo goed, geef mensen eens verdomme de tijd om goed te worden.

 19. Dominee Bonk

  Stefan, jij bent De Zwakste Verdoemde

 20. Bart

  @Mick Viel mij ook al op.
  @Lieke Dat komt omdat mensen zo snel banken. Echt irritant. Valt op dat meestal vrouwen dit doen.

 21. Kijkcijfers

  1 ronde minder en ook zichtbaar dat je 3000 kan winnen. Dus dan beginnen met 60.

 22. TT

  Bridget doet het goed. Nog niet gemeen genoeg komt later wel…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.