Boulevard vindt sneer Bénédicte Ficq niet professioneel

John van den Heuvel, deskundige in RTL Boulevard, vindt de sneer van topadvocaat Bénédicte Ficq richting hun programma niet professioneel. Dat heeft hij maandagavond gezegd in de rubriek op RTL 4. Ficq haalde zondag in College Tour uit naar Boulevard toen een student vroeg wat op mediagebied een no-go is voor advocaten. “Vooral niet praten met RTL Boulevard“, zei ze. Daarop zei gastheer Matthijs van Nieuwkerk verbouwereerd: “Wat is dit nou voor opmerking?

Ficq herhaalde vervolgens: “Nooit, überhaupt nooit.”

Van Nieuwkerk: “Het is de NSB niet.”

Ficq: “Nee, nou… Niet? Ha ha. Toch is het mijn sterke advies om daar niet mee praten.”

Van Nieuwkerk: “Waarom? Aan de desk van Boulevard zit Peter R. de Vries.”

Ficq: “Ja, en?

Van Nieuwkerk: “Dat is toch een serieus te nemen journalistieke kracht?

Ficq: “Dat dacht ik ook.”

Van Nieuwkerk: “Zullen we deze straat niet inlopen verder? Oké, we laten het hierbij.

Reactie RTL Boulevard

Van den Heuvel heeft uitzending gezien en is kritisch. “Ik moest er erg om lachen, maar ik vind het niet erg professioneel moet ik zeggen. Wij blijven haar overigens wel gewoon benaderen als er berichten over cliënten van haar zijn. Ik vind het niet meer normaal dat een advocaat die de belangen van een cliënt moet verdedigen dan ook gewoon de media te woord staat. Er zit natuurlijk wat oude zeer bij haar.”

Wat voor oud zeer? “We hebben hier natuurlijk een uitzending gemaakt over Willem Holleeder. Hij heeft ernstige aantijgingen in haar richting gedaan. Hij heeft gezegd dat zij heeft geprobeerd om hem tot een valse getuigenverklaring te bewegen. Naar aanleiding daarvan is er een onderzoek van de deken van de Orde van Advocaten. Wij zijn hier vrij kritisch over haar rol geweest en daarom zegt ze: ‘Ik wil niet meer met RTL Boulevard te maken hebben.‘”

Dat onderzoek loopt nog. “En ook al om die reden vond ik het ongelukkig dat zij er nu zat, want ze mocht er niks over zeggen. Hou dan je mond of kom helemaal niet.”

Beau van Erven Dorens: “Ik heb wel een goed idee. Als we nou alleen maar dingen gaan zeggen die haar en andere advocaten welgevallig zijn… Zullen we dat gaan doen bij Boulevard?

Kritiek op Matthijs

Tot slot deelde Van den Heuvel nog een sneer uit aan Van Nieuwkerk. “Ik vond het een tenenkrommende uitzending gisteren van College Tour. Zij wordt daar op het podium gehesen voor een aantal studenten, maar er werd niet één kritische vraag gesteld en als die al werd gesteld, werd daar heel makkelijk omheen gepraat.”

Matthijs van Nieuwkerk is één van onze beste interviewers, maar dat kwam gisterenavond niet echt uit de verf vond ik.”

 

Foto: NTR, Tom Cornelissen

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen