Ambtenaren spelen met 700 miljoen in NPO-komedie

Geplaatst op Fri 17 May 2019 om 13:15

De NPO komt met een komedieserie over de fictieve gemeente Harkum die dankzij speculatie op de beurs opeens beschikt over een exorbitante 700 miljoen euro, bijna het jaarbudget van de publieke omroep dus. Dat heeft de uitzendende omroep BNNVARA laten weten. Het gaat om een tiendelige serie op NPO 3 met een heuse sterrencast, bestaande uit onder meer Bas Hoeflaak, Jelka van Houten, Annet Malherbe, Leny Breederveld, Mariana Aparicio Torres en René van ’t Hof.

Wanneer Tom Verheij (Bas Hoeflaak), de burgemeester van het dorpje Harkum, ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de paniek hem om het hart. Het geld lijkt verdwenen en hij ziet het einde van zijn carrière voor zich.

Dan blijkt dat er met het gespeculeerde geld 700 miljoen winst is behaald voor de gemeente. Opeens heeft de burgemeester ‘money to burn’ en hoeft hij zich niet langer zorgen te maken over de bezuinigingen op de koffiepads in de kantine en de subsidie voor het kerkkoor.

Maar hoe lang duurt dit geluk? En wanneer komt de landelijke overheid verhaal halen? Terwijl ‘the sky is the limit’ het nieuwe motto voor Harkum lijkt te zijn, ontstaat er ook een idee voor een megalomaan plan…

Harkum wordt geregisseerd door Jelle de Jonge (De Luizenmoeder, Toren C en Weg van Jou) en is geschreven door Elzelien Peters (Jeuk) en Daan Windhorst (Kerst met de Kuijpers).

De serie is een coproductie van EndemolShine en BNNVARA en is gebaseerd op de Noorse serie Roeng.

Foto: AVROTROS
11 Reacties op “Ambtenaren spelen met 700 miljoen in NPO-komedie”


 1. Anti PVV

  Acteur Peer ‘bommetje’ Mascini (78) overleden.

 2. Peacock and Whitemen

  Jensen is terug met zijn nieuwe online talkshow!:

  https://www.youtube.com/watch?v=VrHY6X8o5Dk

 3. Lieke van Lexmondlover

  @ Jensen-lover, ga je deze verwijzing onder elk bericht plaatsen?

 4. @Lieke van Lexmondlover

  Hopelijk!

 5. Ron

  Goede cast. Kan wel wat worden dit. Een nieuwe hype na De Luizemoeder..

 6. Michiel

  Al die reclame voor Jensens podcast is zo doorzichtig. Niet alleen hier trouwens. Betaal gewoon voor reclame, net zoals alle andere ondernemers en bedrijven. Alsof we die nep-accounts niet doorhebben. Hoe lang zal het duren, voordat mensen die wel voor reclame betalen gaan klagen over Jensen’s reclamefraude.

 7. Japio

  Veelbelovende cast.

 8. Doge

  Many Jensen, such fatso, so burgers…

  Wow.

 9. anoniem

  Een serie over onze verdorven omroepsector lijkt me ook wel wat.. :-)

 10. liefkleinhertje

  Dit zijn dus allemaal 2erangs toneelspelertjes met een dom flut verhaaltje.
  Die Elzelien Peters is een domme analfabeet dus hoe ze die dit hebben laten schrijven is wel erg vreemd.
  Voor dit soort series word een figuur als Job Gosschalk node gemist hij wist die juiste jongemannen er wel voor uit te zoeken.

 11. Dominee Bonk

  Ik ken geen enkele goede Nederlandse acteur, men kan het hier niet, de toneelscholen zijn een lachertje, daar doen de studenten het met de docenten voor een voldoende (een nacht voor een acht), vertel mij wat, als ik die foto ook weer zie met die ranzige actreutel, het is allemaal zo ongelooflijk tussen de schuifdeuren amateuristisch, zo triest. De teloorgang van het Nederlandse toneelspel is ingezet met het idiote bewieroken van die afschuwelijke Halina Rijn, dat over het paard getilde lelijke paard. Zij is met dit amateurtoneel begonnen, door haar ongebreidelde brutaliteit is het niveau enorm gekelderd. Gek hysterisch doen en voortdurend naakt rond kronkelen heeft namelijk niets met toneelspelen te maken. En ik weet waarover ik het heb, want ik ben door God gezonden. Fijne zondag vast. Ik ben uw Redder en Hoeder. (Vindt u eigenlijk zelf ook niet?) Amen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.