Joris Linssen slijt eigen show aan drie regiozenders

Geplaatst op vr 17 mei 2019 om 12:45

De regio-omroepen Omroep Gelderland, Omroep Brabant en RTV Utrecht slaan de handen ineen om gezamenlijk en gelijktijdig in september een nieuw programma van Joris Linssen uit te zenden. Dat hebben ze vandaag laten weten. Het is Linssen gelukt om zijn show aan drie omroepen tegelijk te verkopen. Hij speelt het slim, want zijn zesdelige serie Nieuwe streken van Joris wordt opgenomen in Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. Dat betekent drie keer cashen voor de tv-ster.

Linssen loopt hiervoor een vierdaagse wandeltocht, samen met zijn band Caramba, zonder geld, tegen de stroom in van Nederlandse rivieren. Elke dag legt de vijfkoppige band minstens twintig kilometer te voet af, in hun Mexicaanse kleding, met hun instrumenten op de rug en een karretje dat ze meetrekken.

De vijf amigo’s moeten eten, drinken en onderdak zien te regelen in ruil voor het spelen van hun liedjes. Aan alle mensen die ze spontaan tegenkomen stelt Joris dezelfde vraag: Wanneer ging u tegen de stroom in?

Met Nieuwe streken van Joris kan Joris zijn twee passies combineren: spontane televisie-interviews en zingen. De opnames van de serie vinden plaats in de eerste week van juli.

De KRO-NCRV-presentator ontwikkelde Nieuwe streken van Joris samen met regisseur Wilfred Evers, met wie hij al jaren samenwerkt aan programma’s zoals Joris’ Showroom en Hello Goodbye .

Het programma gaat op 5 september in première bij de drie omroepen.

Foto: Omroep Gelderland
6 Reacties op “Joris Linssen slijt eigen show aan drie regiozenders”


 1. Henk

  Opdringerig type, die Joris Linssen

 2. Richard

  Dat vind ik nog best snel gaan, van opname naar uitzenden. Ik had toch meer tijd verwacht vergeleken met opnames voor andere programma’s op NPO.

 3. Remi

  https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/167256/Laura-Jansen-en-Joris-Linssen-krijgen-duizenden-euro-s-subsidie-voor-optredens-in-buitenland

  … Heerlijk, die subsitie-vretende “kunstenaars” …

 4. Ikke

  Drie keer cashen bij regionale omroepen? Dus niet. Maar wel mooi platform om nieuw format tot leven te wekken. En bij succes door te verkopen aan nationale en internationale zenders. Dan is het dus wel cashen.

 5. liefkleinhertje

  Er kan dus nog makkelijk verder bezuinigd worden .

 6. Piet Goedegebuur

  Zonder geld tegen de stroom in met de Nederlandse Julio Eglesias, twee violen en een trommel en een fluit. Succes!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.