Albert Verlinde: ‘Ik weet niet of 6 Inside sneuvelt’

John de Mol is helemaal oké met de zeer slechte kijkcijfers van 6 Inside. Wel gaat het programma mogelijk van de buis. Dat heeft Albert Verlinde, de host van SBS 6′ grootste kijkcijferflop in jaren, gezegd in Onze Man In Deventer op NPO Radio 1. Verlinde voert momenteel gesprekken over zijn geplaagde vooravondrubriek. “De kijkcijfers zijn niet wat je wil, die zijn gewoon te laag, maar ik heb het ongelooflijk naar mijn zin en John is heel oké ermee, snap je? Dat is ook heel leuk.”

Presentator Özcan Akyol daarop: “Maar ben jij er oké mee?

Albert: “Ja, eigenlijk wel.”

Özcan: “Nahh, kom op, daar ben je toch niet oké mee?

Albert: “Nee, serieus, ik ga elke dag met ontzettend veel plezier naar mijn werk en ik rij elke dag vol plezier weg. Eigenlijk denk ik: hoe kan het nou dat er niet meer mensen kijken? Maar daar lig ik niet wakker van, snap je? Dat niet.”

Özcan: “Nee? Maar je bent een vakman.”

Albert: “Ja, maar ik doe mijn vak daar goed, snap je? Je ziet dat we heel veel nieuws hebben en dat er meningen gegeven worden enzo, maar blijkbaar is er iets: of met die zender of met het tijdstip of wat dan ook. Ik weet het niet.”

Balletje

Özcan: “Mag ik een balletje opgooien? Ik heb natuurlijk in aanloop naar onze ontmoeting heel veel gekeken. Ook heel veel teruggekeken. Het was interessant, vooral als beginnend tv-maker. Mijn idee is dat je die andere mensen overstijgt met jouw persoonlijkheid. Jouw tempo, jouw sprankeling. Het zijn allemaal lieve mensen en een aantal mensen ken ik ook persoonlijk, maar ik vraag me wel af of zij opgewassen zijn tegen jou.”

Albert: “Nou, dat kan. Het stomme is dat als je zoiets zegt… Ik moet eerlijk antwoorden. Natuurlijk speelt het mee. Ik doe al 25 jaar dit soort programma’s. Ik denk dat er niemand is die zo veel dagelijkse tv gedaan heeft en zo veel uren live. Dat kan bijna niemand zeggen. Dat neem je toch mee als je daar zit. Ik merk ook nu het seizoen loopt dat ik steeds meer in mijn element begin te komen. Ik doe het met een gemak, dus ik moet iemand hebben waarmee ik kan counterparten. Ik moet iemand hebben die mij ook aankan.”

‘Jan en Leonie geen partij voor Albert’

Özcan: “Dat is precies wat ik bedoel. Ik heb niets tegen een Jan Versteegh, maar het is toch wel een jongen die veel minder vlieguren dan jij hebt gemaakt en zeker in dit genre. Dat geldt misschien ook wel voor Leonie ter Braak, een heel groot talent, maar als ik dan kijk naar de dynamiek en energie, dan zie ik steeds maar één persoon die er steeds uitspringt. Is dat niet wat er fout gaat?

Albert: “Ik weet niet of het fout gaat. Ik vind het lastig. Ik moet eerlijk zijn, maar ik heb ontzettend lieve collega’s en de sfeer is ongelooflijk goed. Dat wil ik ook zo houden. Ik merk wel nu ik de gesprekken met Erland van de week gehad heb dat de zender ook aan het zoeken is wat de beste plek is voor Albert. Klopt het wat ik nu aan het doen ben en klopt dit programma? We gaan in elk geval door tot de zomer en daarna staat het ook op de rol. Je moet gewoon kijken hoe het zijn vorm vindt. Het programma zelf zie je ontzettend groeien. Inhoudelijk, ja, niet qua kijkcijfers. Dat zie ik zelf ook wel, ha ha. Ik vind het jammer, maar er is niks aan te doen.”

Özcan: “Jawel, kom nou, er is heel veel aan te doen. Ben jij conflictmijdend?

Albert: “Ja, ik laat best veel gebeuren. Dit team werkt zo hard en het programma zit leuk in elkaar, daar kun je niets van zeggen. Misschien is de balans tussen mij en het programma niet kloppend, maar daar kun je niet boos over worden, snap je? Dat is wat het is.”

Verdwijnt 6 Inside?

Özcan: “Je spreekt Galjaard blijkbaar regelmatig en misschien John de Mol ook, maar je zou wel kunnen zeggen: ‘Ik heb deels een ander team nodig, zodat iedereen wat beter tot z’n recht komt.‘”

Albert: “Ja, maar die gesprekken zijn nog niet geweest. Ik moet zelf natuurlijk ook kijken hoe ik verder ga en wat ik leuk vind. We gaan nu eens met elkaar praten wat we precies gaan doen en er komen zelfs wat andere ideeën voorbij. Voor andere programma’s, ja.”

Özcan: “Er bestaat dus een kans dat dit programma gaat sneuvelen en er een andere vorm terugkomt?

Albert: “Ze zijn aan het kijken. Ik weet niet of het sneuvelt, maar ze zijn wel aan het kijken hoe ze het beter kunnen maken. Is het het tijdstip of is het de samenstelling? Alles wordt onder de loep genomen.”

Het decor ook? “Nu ziet het er goed uit, maar het is natuurlijk gewoon totaal verkeerd en te vroeg op de buis gekomen. Wat er nu staat was eigenlijk wat oorspronkelijk de bedoeling was een half jaar geleden. Ik vind het wel jammer dat we niet helemaal klaar waren toen we de zender op gingen. Ik vind het nu wel een prettig decor, ja.”

Een overzicht van de kijkcijfers van 6 Inside tot nu toe:

  • Week 01: 253.000 kijkers,
  • Week 02: 170.000 kijkers,
  • Week 03: 170.000 kijkers.
  • Week 04: 153.000 kijkers,
  • Week 05: 156.000 kijkers,
  • Week 06: 122.000 kijkers,
  • Week 07: 132.000 kijkers,
  • Week 08: 159.000 kijkers,
  • Week 09: 154.000 kijkers,
  • Week 10: 137.000 kijkers,
  • Week 11: 142.000 kijkers,
  • Week 12: 152.000 kijkers,
  • Week 13: 128.000 kijkers,
  • Week 14: 124.000 kijkers,
  • Week 15: 124.000 kijkers,
  • Week 16: 146.000 kijkers,
  • Week 17: 146.000 kijkers,
  • Week 18: 127.000 kijkers (vorige week).

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen