Albert Verlinde: ‘Ik weet niet of 6 Inside sneuvelt’

Geplaatst op di 21 mei 2019 om 12:25

John de Mol is helemaal oké met de zeer slechte kijkcijfers van 6 Inside. Wel gaat het programma mogelijk van de buis. Dat heeft Albert Verlinde, de host van SBS 6′ grootste kijkcijferflop in jaren, gezegd in Onze Man In Deventer op NPO Radio 1. Verlinde voert momenteel gesprekken over zijn geplaagde vooravondrubriek. “De kijkcijfers zijn niet wat je wil, die zijn gewoon te laag, maar ik heb het ongelooflijk naar mijn zin en John is heel oké ermee, snap je? Dat is ook heel leuk.”

Presentator Özcan Akyol daarop: “Maar ben jij er oké mee?

Albert: “Ja, eigenlijk wel.”

Özcan: “Nahh, kom op, daar ben je toch niet oké mee?

Albert: “Nee, serieus, ik ga elke dag met ontzettend veel plezier naar mijn werk en ik rij elke dag vol plezier weg. Eigenlijk denk ik: hoe kan het nou dat er niet meer mensen kijken? Maar daar lig ik niet wakker van, snap je? Dat niet.”

Özcan: “Nee? Maar je bent een vakman.”

Albert: “Ja, maar ik doe mijn vak daar goed, snap je? Je ziet dat we heel veel nieuws hebben en dat er meningen gegeven worden enzo, maar blijkbaar is er iets: of met die zender of met het tijdstip of wat dan ook. Ik weet het niet.”

Balletje

Özcan: “Mag ik een balletje opgooien? Ik heb natuurlijk in aanloop naar onze ontmoeting heel veel gekeken. Ook heel veel teruggekeken. Het was interessant, vooral als beginnend tv-maker. Mijn idee is dat je die andere mensen overstijgt met jouw persoonlijkheid. Jouw tempo, jouw sprankeling. Het zijn allemaal lieve mensen en een aantal mensen ken ik ook persoonlijk, maar ik vraag me wel af of zij opgewassen zijn tegen jou.”

Albert: “Nou, dat kan. Het stomme is dat als je zoiets zegt… Ik moet eerlijk antwoorden. Natuurlijk speelt het mee. Ik doe al 25 jaar dit soort programma’s. Ik denk dat er niemand is die zo veel dagelijkse tv gedaan heeft en zo veel uren live. Dat kan bijna niemand zeggen. Dat neem je toch mee als je daar zit. Ik merk ook nu het seizoen loopt dat ik steeds meer in mijn element begin te komen. Ik doe het met een gemak, dus ik moet iemand hebben waarmee ik kan counterparten. Ik moet iemand hebben die mij ook aankan.”

‘Jan en Leonie geen partij voor Albert’

Özcan: “Dat is precies wat ik bedoel. Ik heb niets tegen een Jan Versteegh, maar het is toch wel een jongen die veel minder vlieguren dan jij hebt gemaakt en zeker in dit genre. Dat geldt misschien ook wel voor Leonie ter Braak, een heel groot talent, maar als ik dan kijk naar de dynamiek en energie, dan zie ik steeds maar één persoon die er steeds uitspringt. Is dat niet wat er fout gaat?

Albert: “Ik weet niet of het fout gaat. Ik vind het lastig. Ik moet eerlijk zijn, maar ik heb ontzettend lieve collega’s en de sfeer is ongelooflijk goed. Dat wil ik ook zo houden. Ik merk wel nu ik de gesprekken met Erland van de week gehad heb dat de zender ook aan het zoeken is wat de beste plek is voor Albert. Klopt het wat ik nu aan het doen ben en klopt dit programma? We gaan in elk geval door tot de zomer en daarna staat het ook op de rol. Je moet gewoon kijken hoe het zijn vorm vindt. Het programma zelf zie je ontzettend groeien. Inhoudelijk, ja, niet qua kijkcijfers. Dat zie ik zelf ook wel, ha ha. Ik vind het jammer, maar er is niks aan te doen.”

Özcan: “Jawel, kom nou, er is heel veel aan te doen. Ben jij conflictmijdend?

Albert: “Ja, ik laat best veel gebeuren. Dit team werkt zo hard en het programma zit leuk in elkaar, daar kun je niets van zeggen. Misschien is de balans tussen mij en het programma niet kloppend, maar daar kun je niet boos over worden, snap je? Dat is wat het is.”

Verdwijnt 6 Inside?

Özcan: “Je spreekt Galjaard blijkbaar regelmatig en misschien John de Mol ook, maar je zou wel kunnen zeggen: ‘Ik heb deels een ander team nodig, zodat iedereen wat beter tot z’n recht komt.‘”

Albert: “Ja, maar die gesprekken zijn nog niet geweest. Ik moet zelf natuurlijk ook kijken hoe ik verder ga en wat ik leuk vind. We gaan nu eens met elkaar praten wat we precies gaan doen en er komen zelfs wat andere ideeën voorbij. Voor andere programma’s, ja.”

Özcan: “Er bestaat dus een kans dat dit programma gaat sneuvelen en er een andere vorm terugkomt?

Albert: “Ze zijn aan het kijken. Ik weet niet of het sneuvelt, maar ze zijn wel aan het kijken hoe ze het beter kunnen maken. Is het het tijdstip of is het de samenstelling? Alles wordt onder de loep genomen.”

Het decor ook? “Nu ziet het er goed uit, maar het is natuurlijk gewoon totaal verkeerd en te vroeg op de buis gekomen. Wat er nu staat was eigenlijk wat oorspronkelijk de bedoeling was een half jaar geleden. Ik vind het wel jammer dat we niet helemaal klaar waren toen we de zender op gingen. Ik vind het nu wel een prettig decor, ja.”

Een overzicht van de kijkcijfers van 6 Inside tot nu toe:

 • Week 01: 253.000 kijkers,
 • Week 02: 170.000 kijkers,
 • Week 03: 170.000 kijkers.
 • Week 04: 153.000 kijkers,
 • Week 05: 156.000 kijkers,
 • Week 06: 122.000 kijkers,
 • Week 07: 132.000 kijkers,
 • Week 08: 159.000 kijkers,
 • Week 09: 154.000 kijkers,
 • Week 10: 137.000 kijkers,
 • Week 11: 142.000 kijkers,
 • Week 12: 152.000 kijkers,
 • Week 13: 128.000 kijkers,
 • Week 14: 124.000 kijkers,
 • Week 15: 124.000 kijkers,
 • Week 16: 146.000 kijkers,
 • Week 17: 146.000 kijkers,
 • Week 18: 127.000 kijkers (vorige week).

Foto: RTL
29 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Ik weet niet of 6 Inside sneuvelt’”


 1. Remi

  … Mocht 6 Inside sneuvelen, we gaan er vanuit dat het niet gebeurt,
  dan zou dat een enorme verschraling zijn in ons media-landschap.

  De blijheid en het enthousiasme strálen er vanaf.
  … Om nog maar te zwijgen van de ‘scoops’.

  Nee hoor … vooralsnog is er geen énkele reden tot paniek.

 2. Norvo

  6 inside zonder Albert, is dat een plan?

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Zomerstop.
  Zo krijgt dit woord een nieuwe betekenis.

 4. Laat iedereen zichzelf zijn.

  Zet er eens iemand anders neer, die meer geliefd is bij de mensen, dan gaat het zeker iets worden.

  Dus GEEN Albert Verlinde.!!!

 5. Ron

  Dat wisselvalige presentatorenbeleid daar is ook niet goed. Dan zie je Jan weer dagen achter elkaar dan weer Leonie. Die laatste doet het overigens ondanks het totaal niets toevoegende format, het nog best aardig en beter dan Jan. Maar je kunt er beter mee kappen, met alleen een nieuw decor ga je het niet redden. De items, daar gaat het om en is altijd de basis. Het mist de urgentie. Het enige, het is een halfuur vroeger dan Boulevard…nou en!

 6. Annoniemus

  De tijd is niet ver meer dat ome John , Albert definitief van het scherm verwijdert !

 7. Curryworst

  Als 6Inside verdwijnt zal dat het aantal artikelen op Mediacourant doen halveren.
  Dat wil toch niemand?

 8. q8

  de beste zijn jantje versteegh, leonie ten brake, en rob goossens,
  de rest is echt helemaal niks,
  albert moet gewoon weg, hij speelt de ouwe wijze man die alles weet.
  en patty??
  je denkt nog steeds dat je 20 bent,
  maar dat ben je niet,

 9. Robert

  Als je geld hebt betekent dat niet dat je een zenderpakket tot sucses kunt maken.

 10. Wim

  Remi:
  Wat ben jij een ongelooflijke ouwehoer.
  Je bent echt een heel triest figuur.

 11. AD (Angela's Dagblad)

  Ik ben het eens met wat TV Godin Angela de jong zei. Ze zei “Als je mijn mening wilt lezen over 6Inside dan moet je een abonnement nemen op AD.nl”.

  Nou daar ben ik het helemaal mee eens! Hopelijk heeft John deze mening ook gelezen.

 12. Bep

  Dat gedraai van Albert… het is allemaal geweldig en John is ook zo tevreden…. man, man, man geloof je het zelf?Ze zitten op hete kolen daar er is irritatie en Jan en Patty zijn bang voor hun baan. ( Albert is allang binnen).

 13. LLRV

  Remi, neem ajb je medicijnen!

 14. Claire

  Victor Brand in de plaats van Jan. Dan zijn de verhoudingen beter.

 15. Info

  Vanaf maandag 1 juli is 6 Inside niet meer te zien.

 16. Geert en Peter

  Ik hoop het zo @Info

 17. Laurens

  Als zijn musicals net zo slecht lopen als zijn programma…..
  Gelukkig heeft John Piets weerbericht nog die elke avond topscorer is!

 18. Lies

  We weten allemaal dat 6Inside gaat sneuvelen. Het voegt niets toe, het is een spin-off van Shownieuws. Albert waant zich in zijn Boulevard jaren, toen hij nog relevant was. Arme Jan Versteegh dient uit zijn lijden te worden verlost.

 19. Sjors van Kempen

  Die musicals lopen idd ook voor geen meter. Publiek dat er zit wordt verleid met kortingsbonnen en groupon-acties. Kansloos, Joop kan inmidds Kwalberts bloed wel drinken.

 20. Sjon is gezellige man en kan goed pioano spelen volgens Gor

  Oh oh wat een ongelooflijk verhaal. Ook Kwalbert Verlinken is de grootste vriend van Sjon enSjon is oke met de kijkcijfers.

  Hoe dom moet je zijn om dit soort onzin uit je bek te krijgen. Sjon en Kwalbert zouden zich meten schamen voor de cijfers en voor de kwaliteit van de programma’s van deze hielenlikker.

  Talpa is het afvoerputje onder de zendgemachtigden met gekochte geldgraaier die Sjon een topper vinden. Laat me niet lachen.

 21. liefkleinhertje

  Ze moeten die Verlinde er uit gooien die vent is net zo slecht als die musicals van hem.
  Die musicals zijn zo hopeloos dat zelfs een kleuter met een beperking er nog flauw van word ,mensen die normaal zijn laten zich nog liever vierendelen dan dat zielige gezanik te moeten ondergaan .

 22. MediaPrak

  Het succes van Stage is tanende. Musical sterren vertrekken. De producties in Utrecht trekken geen volle zalen meer. 6 Ins. komt na de zomerstop niet meer terug.

 23. Johan Boksbeugel

  Op aandringen van Erland Galjaard en/of John de Mol heeft Albert EXCUSES gemaakt aan Wendy naar aanleiding van zijn opmerking naar Wendy.

  BELACHELIJK. https://www.nu.nl/achterklap/5902830/albert-verlinde-biedt-wendy-van-dijk-excuses-aan-na-opmerking-in-6-inside.html

 24. Johan Boksbeugel

  Op aandringen van Erland Galjaard en/of John de Mol heeft Albert EXCUSES gemaakt aan Wendy naar aanleiding van zijn opmerking naar Wendy. Belachelijk.

 25. Anja

  6 Inside Wat is dat ?.

 26. Marjolein

  De show van Albert en Jan gaat absoluut verdwijnen.
  De rotte kop van Patty Brard kan niemand verdragen, het was bijna de grootste fout die ze konden toen ze deze fr eak show daar hebben neergezet.
  Niets helpt meer. Nu krijgen we elke week in scêne gezette en nagespeelde ‘schandaaltjes’ en ‘ruzietjes’ tot oom John de stekker eruit trekt.

 27. Sam

  @Marjolein: net je zoveelste maandverband in je slipje verwisseld? De Rode Zee is er natuurlijk niets bij
  Mijn God, wat is MC toch een rioolsite geworden, met allemaal tokkies.

 28. Frank

  @Sam: wegwezen, Patty!

 29. Fons

  Kwalbertje geeft eerlijk antwoord zegt ie….
  Man, man wat leidt je aan zelfoverschatting!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.