VTBL blijft drama met 6 Inside-achtige kijkcijfers

Geplaatst op Mon 15 Apr 2019 om 9:20

Albert Verlinde en Humberto Tan maken momenteel de grootste flops op de Nederlandse tv. Waar Albert vastzit in het kijkcijfermoeras met 6 Inside, ligt Humberto in de kijkcijferafgrond met VTBL. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor Verlinde is het pijnlijk – met RTL Boulevard vierde hij altijd grote successen – maar voor Tan is het éxtra pijnlijk. Het is na RTL Late Night namelijk het tweede talkshowdebacle voor de immer goedgemutste tv-ster uit Paramaribo.

VTBL is vanwege de lage kijkcijfers verhuisd van zondagavond acht uur naar half tien, maar ook dat mag niet baten. De voetbaltalkshow kwam zondag niet verder dan 120.000 kijkers (2,6 procent): één drama.

Net als bij 6 Inside is het niet de vraag óf de stekker er wordt uitgetrokken, maar vooral wannéér. VTBL zal het voetbalseizoen waarschijnlijk mogen afmaken om daarna geruisloos te verdwijnen.

In het geval van 6 Inside lijkt het anders te liggen. SBS-baas John de Mol lijkt zóveel vertrouwen te hebben in het programma dat hij vorige week met een nieuw decor op de proppen kwam.

Foto: RTL
39 Reacties op “VTBL blijft drama met 6 Inside-achtige kijkcijfers”


 1. RT

  Voor beide programma’s geldt: dat had je kunnen verwachten.

 2. Fred

  Het verschilt tussen VBTL en 6 Inside is ook dat 6 Inside wél te redden valt met een verhuizing. Zet dat programma na HvNL, laat het ongeveer 45 min. duren en het scoort ongetwijfeld rond de 500.000 kijkers. Shownieuws kan makkelijk op de vooravond.

 3. Tinie bopperband

  Voor de immer goedgemutste tv-ster uit Paramaribo… How low can you go Mediacourent?

 4. By the way

  Op zeker moment is een ‘markt’ verzadigd en is het toevoegen van meer van hetzelfde een kansloze missie.

 5. q8

  humberto moet gewoon terug naar z”n ouwe baas,
  de kippenslachterij,
  daar was ie goed in

 6. Sammy

  MC, VTBL zit op een niche-zender (RTL7), dus vergelijken met 6Inside wat op een hoofdzender zit, gaat niet op. Voor RTL7 begrippen zijn dit aardige kijkcijfers. Dus helemaal geen drama!

 7. Godefroy France

  TAN IN DE BAN !
  ieder weldenkend mens wist dat het over en uit was met deze, beperkte BNer,,, maar volgens de grote heren moet en zal hij op de buis,,,,
  Dit is trekken aan een dood paard,,,,, per direct stoppen!

 8. Minder of Mirjam

  Misschien als Humberto zijn kapsel eens anders laat knippen dat het dan beter gaat.

 9. Mieke K

  Tan heeft nooit gun factor gehad en dat ligt niet aan het programma als je het niet hebt krijg je het ook nooit

 10. west

  De kijker is verzadigd , overvoerd , en dat zouden de hoge heren bij com tv zenders eens moeten begrijpen . als er om 22.30 op een concurerende zender programma A uitzendt, moet je niet het zelfde programmeren op je eigen zender maar met iets anders komen 3 praatshows op het zelfde tijdstip is gewoon niet goed
  Maar er zijn ook kansen als je iets op een zelfde tijdstip programmeert … Wat als SBS zijn kans grijpt en een nieuwe soap om 20.00 uur zou brengen , nu GTST zijn glans verliest?? SBS6 zou RTL de genadeklap kunnen toebrengen ,mits de soap echt veel beter wordt dan GTST

 11. Sjors van Kempen

  Begint een beetje zielig te worden, MC.

 12. Anna

  VTBL, kutnaam, prima, positieve show met echte boeven.
  In tegenstelling tot Veronica Incest.

 13. Hetty Hottemetot

  Tan-moe. Kan die kop niet meer zien. Laat hem thuis gewoon dansun en zingun.

 14. MIchael

  hahahahaha die kop boven het artikel! MC, onafhankelijk en zonder een eigen mening……Hou toch es op!

 15. J

  @Michael, mee eens! MC begint steeds meer tendentieus te worden

 16. Kato

  Ik vond her een leuke uitzending met henrik larson als gast.

 17. Bart

  @Sammy Je hebt gelijk wat betreft de nichezender. Echter deze aantal zijn zelfs voor RTL7 niet goed.

  Wat betreft VTBL vind ik dat ze het format breder moeten trekken en dat het gewoon over sport moet gaan i.p.v. het afgelopen voetbalweekend. De markt wat betreft het praten over het afgelopen of aankomende voetbalweekend is al heel lang verzadigd. Daar voegt VTBL niets meer toe.

  RTL7 Maak er een soort Holland Sport van (niet het zelfde) met 2 reportages, de kleedkamer, een column, gasten van toen en nu uit de sportwereld, De kleedkamer, de massagetafel, verhaal rond een sport prijs of voorwerp, grappige sportfilmpjes, een spel etc. Gooi die Theo Reitsema en er uit. Laat alleen Joep van Deudekom van NUHR blijven. Programma verhuizen naar de maandag 21.30 tot 23.00u Herhalen op zaterdagavond laat. Als het aanslaat ook op vrijdag gaan doen.

 18. StefanV

  VTBL heeft last van een verzadigde markt, met aan de ene kant het serieuze en coma-opwekkende Studio Voetbal en aan de andere kant het luchtige, ludieke Veronica Inside. Het tijdstip van uitzending is ook niet gunstig. In veel gezinnen wordt niet de hele avond gekeken naar voetbla…

 19. mark2

  het wordt hier steeds meer een negatieve k u t site! alles negatief. hoe negatiever en valser hoe beter. je zal deze pagina maar moeten vullen..

 20. Hendrik Sihasulewanepatty

  Dat komt door die neegur.

 21. Lieke van Lexmond Lover

  Je hebt op zondag ook al tafel van kees en studio voetbal, mensen vinden dat genoeg op zondags, vtbl kan beter op een ander dag gaan zitten bijv op een woensdagavond of dinsdag

 22. Bart

  @LvLL Nee! Zoals VTBL nu is gaat het niet werken. Op zondag niet en ook niet op dinsdag of woensdag. De markt is verzadigd.

  Studio Voetbal, VI, De tafel van Kees, Natafelen, Rondo, Peptalk en ik vergeet er vast nog een

 23. valerie

  Vreemd dat VTBL maar niet de kijkers kan overtuigen, inhoudelijk is het niet slecht.
  Het grote minpunt blijft echter dat de kritische noot ontbreekt, het is een gemis aan enige actie en spraakmakende zaken, bv in de aflevering met Louis van Gaal zaten er alleen maar ja-knikkers aan tafel. Ook Tan ontbreekt het aan kritische journalistieke vaardigheden, hij is zo lief voor de gast en wil aardig gevonden worden. Maar of hier de kijkers door weg blijven ?

 24. Judeskaa

  Wij bij fc kip zoeken nog schoon makers.

 25. Michel

  Eens met wat valerie zegt. Denk dat Humberto té weinig liefhebber of kenner is om de show te presenteren en inderdaad niet kritisch durft te zijn. Op de vaste gasten is misschien nog wat af te dingen, maar de roulerende gasten zijn prima.
  Alhoewel ze zich wel onderscheiden van de andere shows, is het onderscheid te klein om kijkers over te laten schakelen.

  Denk zelfs dat Humberto meer geschikt is voor entertainmentshows en niet meer voor journalistieke/inhoudelijke programma’s.

 26. Wanny

  Je hoort achteraf nooit iets waardoor je denkt, ik moet ff VTBL terug kijken. Zolang dat er niet is, zullen de kijkers ook niet aanhaken. Niemand heeft het gevoel dat ie iets mist.

 27. Vrede

  Ze blijven vasthouden aan zelfbenoemde comedians alsof ze hopen op een VI vibe waarin we veel lachen. Zet daar gewoon iemand neer uit de voetbalwereld of een voetbaljournalist.
  Beelden van het voetbal hebben ze ook niet, Tan heeft geen gunfactor en is zoals altijd kritiekloos en de ‘grappige filmpjes’ is echt zo gestolen van o.a. VI.
  En die kleedkamer gesprekken zijn ook tenenkrommend.

 28. Steef

  Vrede, ja, er zitten korfballers aan tafel.
  Pannenkoek.

 29. Mark

  Weet iemand wat het budget van 6 Inside is? Wat vangen die deskundigen? 1000 euro per keer? Een al die freelancers die filmpjes in elkaar knutselen en op locatie interviewen 500 euro of zoiets? Laat ik zeggen dat één uitzending rond de 10.000 euro per keer kost, inclusief gage van Albert, Patty en/of Jan. Dat verdienen ze met de reclame die ervoor en erna zit ruimschoots terug. Dus waarom zou John dat van de buis moeten halen. Hij verdient er zoveel op dat het decor of de zoveel weken aangepast/vernieuwd kan worden.

 30. Mick

  Zonde van die studio, ze kunnen beter Jensen extra zendtijd geven.

 31. Vrede

  @ Steef. Korfballers of comedians, same shit. Goed lezen volgende keer. Poffertje

 32. Tim

  Vrede, hij heeft gelijk. Jij lułt over iets waar je blijkbaar nog nooit naar hebt gekeken.

 33. ano@niem.nl

  MC blijft maar zaniken met kijkcijfers… Ik ben met deze berichten wel klaar eerlijk gezegd. Wat heeft dit nu met medianieuws te maken. En dan een voetbalprogramma met 6 Inside vergelijken?? erg vreemd, maar kennelijk is het nodig om 6 Inside en de kijkcijfers te pas en te onpas aan te halen. Ik ben er wel klaar mee met dit soort berichtgeving!

 34. Theo

  VTBL doet het voor RTL7 begrippen best goed. Jammer dat het steeds meer gekleurde Medicourantje niet vermeldt dat VTBL de twee weken hiervoor tegen de 200.000 kijkers scoorde op 21:30. En dat VTBL op social en op het web het beter doet dan Veronica Inside. En dan de vergelijking met 6Inside, dat dagelijks op prime time zit met een megabudget. Werkelijk zielig en onjuist. Is “iedereen” bij de Mediacourant vergeten hoeveel tijd Veronica Inside/voetbel inside/vi nodig had om op het huidige niveau te komen?

 35. Daantje

  Misschien een leuk programma maar ik ben tan zat.

 36. Hannie

  maar een tweede voetbal insite , wie bedekt ook zoiets ?
  wilfried genee en consorte ,
  die blijft gewoon de enige echte

 37. BRAAK

  Het is die man, die vreselijke nepper, niemand moet hem nog.

 38. critikast

  Tan en Verlinde…..kliko !!!!

 39. Peter

  De mensen zijn Humberto zo zat…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.