Voor het eerst verticale opnames bij GTST

Geplaatst op Thu 18 Apr 2019 om 12:30

Goede Tijden Slechte Tijden ziet zijn kijkcijfers op televisie dan wel drastisch dalen, maar op Instagram heeft de soap steeds meer volgers. Daarom komen de makers met een verhaallijn die alleen te volgen is via de ‘stories’ op het sociale medium. Dat heeft RTL laten weten. Producent Rohan Gottschalk denkt dat het een goede manier is om de fans te bereiken. “Veel van onze jonge fans zitten op Instagram. Met GTST Stories bieden we hen de mogelijkheid om de hele dag GTST te beleven.

Het GTST-instagram-account groeit dagelijks, zegt hij. “En deze fans willen we graag bedienen met content die past bij dit platform en de doelgroep.

De GTST Stories zijn in verschillende opzichten anders dan de verhalen die op tv verteld worden. “Ze zijn snel en op een andere manier gedraaid, waardoor de kijker het verhaal ook anders beleeft. GTST is altijd een serie geweest die verrast en nieuwe wegen durft te verkennen en met deze stories nemen we weer een nieuwe stap in die traditie.”

Ook cameratechnisch is het een uitdaging, zegt hoofdrolspeler Vincent Visser. “Voor Instagram Stories draaien is echt anders spelen dan in de studio. We draaien bijvoorbeeld maar met één camera en door de formaten op social media moet je nu rekening houden met ‘verticaal’ filmen, waarbij je opeens superdicht op je medespelers staat om in het shot te passen. Heel leuk om dit verhaal exclusief te brengen op een platform waar ik zelfs dagelijks ook veel op te vinden ben.

Het verhaal op Instagram heet Valentijns Vlucht en gaat over Valentijn Sanders, die enkele jaren geleden met zijn moeder naar Curaçao is geëmigreerd. Hij zit flink in de problemen en vlucht naar Nederland en duikt met behulp van Lana (Faye Bezemer) onder.

Wanneer hij de populaire influencer Hanwe Chang ontmoet, is hij niet langer meer anoniem en moet hij opnieuw vluchten. Hij roept de hulp in van zijn neef Lucas (Ferry Doedens), die denkt dat ze aan een onschuldige roadtrip door Nederland beginnen.

Valentijns Vlucht is elke werkdag vanaf maandag 29 april op drie momenten van de dag te volgen via GTST Stories. Rond 12.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur worden nieuwe stories geüpload. De stories zijn unieke verhalen die te volgen zijn naast de reguliere afleveringen.

Foto: RTL
25 Reacties op “Voor het eerst verticale opnames bij GTST”


 1. Ron

  Ik weet niet of het slim is om dit te koppelen aan de reguliere GTST. Maak er dan een geheel nieuwe soap van voor Instagram en laat dat bestaan naast GTST net als destijds bij Nieuwe Tijden. GTST moet van dat jonge spul af want zo blijft het imago Spangas 2.0 houden. Je kunt er namelijk vergif op in nemen dat dit karakter ook de reguliere GTST binnen komt wandelen op den duur en dan ben je weer terug bij af waardoor je weer veel van die jonge pubertjes krijgt….

 2. Mick

  Dan komt Lieke van Lexmond zeker weer eens terug.

 3. Cindy

  Gay.

 4. arie

  Zeker kijken naar die zenuwachtige zich altijd nichterig manifesterende Ferry Doedens.
  Wat een C acteur is dat.

 5. LLRV

  Dit hele jubel marketing oh-wat-fantastsch verhaal kun je heel makkelijk afkorten: goedkoper! Of … ‘t mag nix kosten!

 6. Josefien van Ballengooijen

  Ferrie Doedelzak in breedbeeld.

 7. ZUIDWEST

  Breaking news Jonge 16 jarige Britse ster Mia Lecia overleden
  Ze speelde diverse rollen in series

 8. Cindy

  Je bedoet Mya-Lecia Naylor! Ff leren lezen/spellen, Zuidwest.

 9. ZUIDWEST

  Bedoet bedoet bedoet bedoet bedoet.

 10. mark2

  lijkt mij dat daarmee de reguliere uitzending nog minder noodzaak kent en minder makkelijk te volgen is. je hebt dan als kijker (die geen instagram heeft) steeds het gevoel dat je dingen mist..
  ze hebebn in ieder geval wel door dat GTST afstevent op een einde als er niets verandert in de kijkersaantallen..

 11. ret

  Of te wel Valentijn Sanders binnenkort ook weer in GTST, weer zo’n jonkie. Die Lana moet eruit!

 12. NOORDOOST

  eet een banaan, want een banaan is gezond

 13. Geert

  Unilever jaagt nu ook op je zakgeld.

 14. Bart

  Weer een fout door voor jong te gaan. GTST moet juist niet gefocust op alleen maar jong. Die arrogante Rohan wil het maar niet aannemen van anderen dat hij verkeerd bezig is en de soap zo ten onder zal gaan.

 15. Bart

  Al is zo’n apart verhaal best wel weer een goed idee maar er moet daarnaast wel echt iets aan de soap zelf gebeuren. Het moet weer meer echt een familiesoap worden. Dat is namelijk de kracht van een soap. Iedereen moet zich er in kunnen herkennen. Hiervoor zal zullen de maker wat meer terug moeten grijpen naar de basis. Meer oudere personages naast de jongeren. Meer Fam. Alberts terug en bijvoorbeeld de Fam. van Houten er terug in.

 16. Tachy

  Telefoon op de fiets is strafbaar.

 17. Roen

  De kijkers die ze kwijtraken zijn juist de fans… De ouders doelgroep die het al jaren volgen. Jongeren gaan toch niet meer naar een soap kijken waarin verhaal lijnen ongeveer 4 maanden duren en alles van te voren al in te vullen is.

 18. Kijkcijfers

  Dacht eerst dat het om al weer nieuwe acteur als Q ging.

  Blijkbaar heeft Nick het weer te bond gemaakt. Zal uiteindelijk ook wel op tv komen, is gewoon weer zoals die app.

 19. noordwest

  eet een tomaat voordat je praat

 20. Wolter

  Wordt toch geen succes! Wanneer gaat rtl nou eindelijk eens inzien dat er maar 1 nummer 1 is, en dat is Veronica. Veronica doet het beter!

 21. gtstfites

  Tiffy gaat er iedergeval uit Lone van Rozendaal heeft die plek overgenomen die is bijna 50. Ik zie binnenkort nog wel een jong iemand vertrekken. Ik denk niet dat dit het grote nieuws is waar Rohan en RTL 4 het over hadden. Ik heb zo’n gevoel dat er nog oude bekenden terug gaan keren Nick bijvoorbeeld.

 22. Lieke van Lexmond Lover

  Nog even en GTST gaat helemaal naar Videoland of instagram

 23. Poekie

  Lekker verwarrend, net als Nieuwe Tijden was ook geen succes. Gewoon wat meer spanning zoals de verhaallijn tussen Billy en Ludo daar zit goede interactie in.

 24. Yuwan

  Ferry Doedens is al genoeg reden om er nooit naar te kijken.

 25. gtstfites

  @Poekie
  Op Videoland was Nieuwe Tijden wel een succes.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.