Thema Veronica’s filmmaand mei is dit jaar Helden

Geplaatst op Thu 11 Apr 2019 om 14:30

Veronica gaf zijn traditionele filmmaand in mei vorig jaar voor het in jaren weer een thema: science fiction. Ook dit jaar is er gekozen voor een thema: Helden. Dat heeft de tv-zender laten weten. Het grootste filmevent op televisie, zoals Veronica het neemt, keert in mei weer terug voor de 2019-editie. “Vorig jaar was deze themamaand de best bekeken maand in de geschiedenis van Veronica. Dit jaar staat de HELD in verschillende vormen centraal in maar liefst 25 films en 10 tv-premières.

Tijdens de komende Meimaand Filmmaand staat de dinsdag in het teken van het futuristische superhelden epos X-Men. Naast de zeer succesvolle blockbusters X-Men: Days of Future Past en X-Men: Apocalypse is ook de tv-première van Logan met Hugh Jackman te zien.

Op woensdagen kent de ‘held’ verschillende gedaantes in tv-premières als John Wick: Chapter 2, Atomic Blonde en Fast & Furious 8 met een sterrencast bestaande uit onder anderen Vin Diesel, Charlize Theron en Jason Statham. Maar ook toptitels als Lucy, Hitman en xXx komen aan bod.

Op de vrijdag gevolgd door sequels als Hitman: Agent 47 en xXx: The Return of Xander Cage. En natuurlijk tv-premières die luisteren naar klinkende namen als The Brothers Grimsby (met Sacha Baron Cohen) en The Counselor (met Michael Fassbender).

Op de zaterdagavond staat de trilogie van Planet of the Apes op het menu met de tv-première van de nieuwste film War for the Planet of the Apes (met Andy Serkis). Overige titels zijn Inglourious Bastards, The Monuments Men, I am Legend, Predators en Riddick.

Op zondag wordt de week afgesloten met tv-premières als Batman vs Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad. Daarnaast zie je ook andere bekende titels zoals The Dark Knight Rises, Man of Steel, Sucker Punch en The Crow met de tijdens de opnames overleden acteur Brandon Lee.

Speciaal voor de Veronica-kijkers organiseert de zender op 13 mei de exclusieve première van John Wick 3: Parabellum die vanaf 16 mei in de Nederlandse bioscopen draait. “Het is een unieke samenwerking tussen Veronica, Meimaand Filmmaand-hoofdsponsor Grolsch en distributeur Independent Films.”

Foto: Veronica
15 Reacties op “Thema Veronica’s filmmaand mei is dit jaar Helden”


 1. Remi

  … Tussen al dit ‘Helden-geweld’ is er slechts één film die er echt toe doet …

  Richard Linklater’s “Before Sunrise”.
  1995 alweer.

 2. Lydian Nadhaswaram

  Hopelijk komt Veronica ook met films over vrouwelijke helden. Want die zijn er ook mannen!

 3. Butteye

  Kortom, het meeste is weer herhaalmeuk.

 4. M

  De naam “Garbage” zou de lading beter dekken…..

 5. Ronnie

  @Lydian: Atomic Blonde is met Charlize Theron als held, Lucy heeft Scarlett Johansson als held en in X-Men zitten ook voldoende vrouwen. Als je een emanicipatie puntje wilt maken, moet je wel even verder lezen

 6. Deаdly Viper

  @Lydian Nadhaswaram

  Hopelijk krijg jij de k(a(nk~er

 7. Peter

  Lydian kijkt niet verder dan haar k u t diep is.

 8. Peter

  Allemaal topfilms waar Wo!iter/Wolter/Wollter zijn kijkcijfer p i k bij aftrekt

 9. Mоmo

  Die zal behoorlijk ondiep zijn, Peter.

 10. Wolter

  Fantastisch toch? Veronica heeft hart voor de kijker. Veronica de enige echte nummer 1!

 11. Lydian Nadhaswaram

  Hoop zure reacties van boze witte mannen. Hoe kan het ook anders. Het zijn altijd de witte mannen die boos zijn.

 12. ox

  Gelukkig kom je zelf met een positieve reactie,toppie

 13. Cola Cola

  Altijd heerlijk wegkijken die X-men films.

 14. CreaBea

  Lydian Nadhaswaram : nee wel op net5 meer voor vrouwen + gratis schaamhaar correctie.

 15. Woi!ter

  Ik zou zeggen hernoem alle zenders naar Veronica, Veronica 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Veronica doet het beter!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.