Simone Kleinsma treurt niet om exit buurvrouw Sonja

Geplaatst op di 16 apr 2019 om 16:00

Veel mensen vragen Simone Kleinsma waar buurvrouw Sonja is gebleven in Kees & Co, maar de actrice lijkt niet echt te treuren om de absentie van haar vroegere tegenspeelster Esther Roord. Dat is te lezen in de VARAgids. Kleinsma vindt de nieuwe cast fris. “Ik ben de enige van de oude cast die terugkomt. Tja, of dat jammer is… Ik was er tamelijk snel overheen, omdat je anders toch weer doorgaat op wat er geweest is. Nu kan je nieuwe invloeden gebruiken, met nieuwe acteurs. Is wel fris.”

Ze ‘begreep het heel goed’. “Ik krijg heel veel vragen: ‘Waar is Sonja?!’ – mijn buurvrouw en beste vriendin in de oude serie. Wij tweeën waren goed, de chemie was leuk, dus dat is heel erg jammer. Maar ja, frisse wind, nieuw huis, nieuw decor.”

Sonja is geëmigreerd, aldus Kleinsma. “Kees is alweer gescheiden en woont alleen. Haar zoon is volwassen, heeft een vriendin die gespeeld wordt door Chantal Janzen, die weer twee puberende kinderen heeft en er is een baby op komst. Kortom, het is helemaal Kees, maar dan in een nieuwe fase van haar leven.”

Ik hoop natuurlijk heel erg dat het weer een succes wordt, maar ja, ik kan er níks meer aan doen. Het is gemonteerd, nabewerkt, het ligt op de plank. Maar bij het maken had ik weer net zoveel plezier als toen, ik hoop dat de mensen het ook net zo leuk vinden.”

Het VARAgids-interview met Simone Kleinsma kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
26 Reacties op “Simone Kleinsma treurt niet om exit buurvrouw Sonja”


 1. Curryworst

  Tsja, als een personage uit de serie geschreven is door een emigratie dan is er niet veel reden om haar weer opnieuw te laten verschijnen.
  Nu ze1kt men ‘Waar is ze nou, waar is ze nou?’
  Was ze wel te zien dan is het ‘Hoe kan dat nou, hoe kan dat nou?’

 2. Bep

  Zonder Joop had Simone er ook niet meer ingezeten.Zo gaat dat in dat wereldje.

 3. liefkleinhertje

  Die Simone Kleinsma haar man is overleden die krijgt daarom rollen aangeboden dit niet om haar kwaliteiten maar gewoon omdat ze zielig gevonden word.

 4. Henk

  nou nou nou Liefkleinhertje….
  je kan van alles zeggen, maar de enige rede dat Kees & Co nog enigzins interessant is, is door Simone.

  een vakvrouw!
  en juist daardoor zie je de armoede van de rest van de cast, La Janzen incl.
  wat kan die vrouw acteren he!

 5. Stip

  Het is zo nep en niet-grappig. Gemiste kans.

 6. stoutk.thertje

  wat ben jij dom zeg

  Simone heeft al sinds de jaren 80 een succesvolle (musical)carriere.

  Ze heeft meer kwaliteit en klasse dan jij ooit in je leventje zal bereiken!

 7. Erwin

  Titel is de grootste clickbait ooit natuurlijk. Zet die vrouw eens niet zo weg, MC!

 8. LLRV

  Zij had het zeker NOG frisser gevonden als men haar er ook uitgeschreven had. Zeker. Heel zeker, NOT! Zeg dan: Ikke ike en de rest mag stikken … of zeg nix! En haar huidige medespelers zijn oh zo goed en fris, yeah! Schlijmmmmm ….

 9. Mart

  Ik hoop dat ze haar in seizoen 2 weer erin schrijven. Dan heeft iedereen het volgend seizoen ook weer iets om naar uit te kijken.

 10. Randy

  Lieve mensjes die hier reageren, hebben jullie niks te doen ofzo dat jullie elke keer maar reageren alsof je deze serie kijkt of denkt dat jullie ze persoonlijk kent. Get a life en mensen graag reageren als ze wel kijken. Ik kijk en ik vind zoon Lars irritant voor de rest top serie

 11. Remko

  Hé Randy, leer eens Nederlands.

 12. Paolo

  Simone is waarschijnlijk de enige die het leuk vindt. Maar ja Nederland wil ontspannen en ‘lachen’ op de zaterdagavond met chips op de bank. Kees&Co is van een zo bedroevend niveau dat ik zak in eeen keer leeg zou eten en zou vluchten.

 13. Paolo

  @Mart, seizoen 2?????

 14. l

  Simone kan zingen, dansen en acteren, maar is gewoon niet grappig. Twee weken stond hier nog in een stuk dat zij Esther geholpen had, dus de titel van dit stuk klopt niet.

 15. Peter

  Ja, Paolo het scoort hoe belabberd het ook is. Dus er komt wel een S2 van de restartserie of S10 overall.

 16. Sandertje

  Die Chantal bakt er niks van.

 17. IP Reclame

  The very Best of Engelbert Humperdinck! Nu op CD, LP en MC!

  Van Dino natuurlijk!

 18. Randy

  Remko Shut The Fuck UP You Bastard

 19. Robbiegay

  @paolo, seizoen 2 klopt gewoon hoor. je moet dit immers los zien van het oude Kees en co, het is praktisch een hele nieuwe serie. en zo staat het ook op videoland

 20. Remko

  Ik had het niet over de Engelse woorden in je tekst, maar over je kromme Nederlands, achterlijke gladiool. Ben je te dom om dat begrijpen, of zo? Idioot!

 21. Mae Western

  Tragisch amateurisme dat geacteer op basis van een flutverhaal.Oubollig en volledig achterhaald. Werkverschaffing voor Simone dankzij baas Joop.

 22. Mae Western

  Mijn kritiek op KEES laat overigens onverlet dat Simone vele kwaliteiten heeft, zeker in het theater. Maar van deze poppenkast moet zij zich distantieren

 23. Buurman

  Remko, de idioot zonder tolerantie. Gauw afvoeren deze malloot. Is slechts een stoorzender.

 24. Mike

  Geen bericht op Mediacourant over de nieuwe talkshow van Hendriks & Genee ?

 25. Remco Terhorst

  @liefkleinhertje Ga je schamen. Guus Verstraete was veel meer dan alleen maar ‘de man van’.

 26. critikast

  Simone Kleinsma zal nooit rouwig zijn om het vertrek van wie dan ook. Om mee te werken is ze zeker niet de leuke, hartelijke, spontane vrouw die ze uitstraalt. “Moeders Wil Is Wet”, dat gezegde brengt Kleinsma voortdurend in praktijk, En zij bepaald vaak hoe een cast er in grote lijnen moet uitzien, want anders stampt mevrouw Kleinsma met haar voeten of ze dreigt te stoppen met haar rol. Dus ze acteert erg goed als ze grappig, spontaan of sociaal is…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.