SBS 6-ster Albert Verlinde is verslaafd aan likes

Geplaatst op Tue 23 Apr 2019 om 9:00

SBS 6-ster Albert Verlinde is verslaafd aan likes. Als hij iets heeft gepost op Instagram, checkt hij de hele ochtend hoeveel likes hij krijgt. Dat bekende hij maandagavond in de paasuitzending van 6 Inside. Instagram is bezig met het testen van een functie die het aantal likes op een bericht onzichtbaar maakt. “Ik vind het eigenlijk wel goed. Nee, even zonder gekheid. Ik denk namelijk dat het een soort verslaving is waar mensen geen idee van hebben dat ze eraan verslaafd zijn.”

Die verslaving heeft Verlinde ook. “Ik merk het zelf ook. Ik ben niet zo ontzettend actief op Instagram en al die dingen, maar als je iets gepost hebt kijk je toch een paar keer op een ochtend hoeveel mensen dat dan geliked hebben. Dan denk ik: wat is dat voor onzin?

Het is echt iets van de moderne tijd, aldus Verlinde. “Ik heb dat bij mezelf nog redelijk in de hand, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die zó in een cocon terecht zijn gekomen waarbij het enige dat telt is: ik zet er iets op, hoeveel mensen liken het? En trouwens: Miepje uit de klas, hoeveel heeft die er? Oh dat zijn er meer!!! Dan ben je in een soort cocon terechtgekomen waar je niet uit komt. Voor het welzijn waar je in zit is dat levensgevaarlijk. Dan ben je echt verknipt.

Waarom test Instagram deze functie? “Ik denk dat Instagram, net als de McDonald’sen en Coca Cola’s van deze wereld, denkt: als wij niet zelf beginnen te roepen dat we het aanpassen, komt er op een gegeven moment een overheid die zegt dat je het moet aanpassen. Ik denk dat ze het voor willen zijn op deze manier.”

Als je dit een goede boodschap vindt, kun je het liken.”

Foto: SBS
12 Reacties op “SBS 6-ster Albert Verlinde is verslaafd aan likes”


 1. HansR

  die Verlinde krijgt hier meer items dan hij kijkers trekt.

 2. anja

  Als ik dit zo lees valt het te betwijfelen of Albert Verlinde eigenlijk weet wat een ‘cocon’ is.

 3. Natama

  Hij heeft helemaal gelijk, gekke zieke wereld tegenwoordig.

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Heel verrassend weer.
  Grappig dat we Anja gelijk moeten geven.

 5. Bart

  Hij kijkt altijd naar de likes. Over een concon gesproken. Beter kan hij eens wat vaker zijn messenger inbox lezen.

 6. TopofFlop

  Ik begrijp de functie zoals Instagram het voorstelt niet helemaal. Het aantal likes is niet meer te zien bij de post, maar is voor degene die plaatst nog wel te zien?! Zo heb ik het begrepen. Dat is juist de persoon die ‘verslaafd’ is aan likes. Dus wie wordt er nou mee geholpen?

 7. Joop55

  Albert is passé. Jammer dat hij aan deze ernstige vorm van zelfoverschatting lijdt.

 8. Stip

  @topofflop

  Ik denk dat de verslaafde vooral wil dat anderen zien hoeveel likes hij of zij heeft. Dus als niemand het meer ziet wordt het vanzelf minder belangrijk. Ik vind het eigenlijk wel een goed plan.

 9. Alexander-F-Arnhem

  Tijd voor media bedrijven om andere bedrijven promoten te stoppen zoals FB twitter en instagram, ga zelf eens aan de slag.

 10. Likes

  hij zit voornamelijk in de hoeken waar de minste likes worden uitgedeeld he. 6inside en zijn eigen Instagram account woehahaha wat een droeftoeter

 11. Beau ter Ham

  Ego’s hebben altijd bevestiging nodig.

 12. pip

  Ach nee weer die rot HOMO

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.