SBS 6-ster Albert Verlinde is verslaafd aan likes

SBS 6-ster Albert Verlinde is verslaafd aan likes. Als hij iets heeft gepost op Instagram, checkt hij de hele ochtend hoeveel likes hij krijgt. Dat bekende hij maandagavond in de paasuitzending van 6 Inside. Instagram is bezig met het testen van een functie die het aantal likes op een bericht onzichtbaar maakt. “Ik vind het eigenlijk wel goed. Nee, even zonder gekheid. Ik denk namelijk dat het een soort verslaving is waar mensen geen idee van hebben dat ze eraan verslaafd zijn.”

Die verslaving heeft Verlinde ook. “Ik merk het zelf ook. Ik ben niet zo ontzettend actief op Instagram en al die dingen, maar als je iets gepost hebt kijk je toch een paar keer op een ochtend hoeveel mensen dat dan geliked hebben. Dan denk ik: wat is dat voor onzin?

Het is echt iets van de moderne tijd, aldus Verlinde. “Ik heb dat bij mezelf nog redelijk in de hand, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die zó in een cocon terecht zijn gekomen waarbij het enige dat telt is: ik zet er iets op, hoeveel mensen liken het? En trouwens: Miepje uit de klas, hoeveel heeft die er? Oh dat zijn er meer!!! Dan ben je in een soort cocon terechtgekomen waar je niet uit komt. Voor het welzijn waar je in zit is dat levensgevaarlijk. Dan ben je echt verknipt.

Waarom test Instagram deze functie? “Ik denk dat Instagram, net als de McDonald’sen en Coca Cola’s van deze wereld, denkt: als wij niet zelf beginnen te roepen dat we het aanpassen, komt er op een gegeven moment een overheid die zegt dat je het moet aanpassen. Ik denk dat ze het voor willen zijn op deze manier.”

Als je dit een goede boodschap vindt, kun je het liken.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen