AD-Angela: ‘Bert van Leeuwen reageert altijd op mij’

Geplaatst op di 23 apr 2019 om 8:30

Angela de Jong is zich bewust van de macht die ze heeft met haar tv-column. Een aantal BN’ers reageert steevast als ze iets over hen heeft geschreven. Dat heeft de columnist gezegd in Onze Man In Deventer op NPO Radio 1. Een van de A-sterren die altijd een berichtje stuurt naar De Jong is EO-coryfee Bert van Leeuwen. “Er zijn een aantal die altijd reageren als ik over ze schrijf. Bert van Leeuwen bijvoorbeeld. Hij reageert altijd als ik hem ergens in noem“, aldus de tv-kenner.

Van Leeuwen neemt de kritiek altijd ter harte, aldus De Jong. “Als ik positief ben over iets, bedankt hij me, en als ik schrijf dat hij niet meer in een RTL 4-spelletje moet gaan zitten, zegt hij: ‘Eigenlijk heb je ook wel gelijk.’

Het bewijst volgens haar dat Van Leeuwen een grote ster is. “Wat me opvalt is dat de écht groten dusdanig groot zijn dat ze altijd – ook als ik niet zo positief ben over iets – erkennen dat het inderdaad niet zo goed is of zo goed was.”

Gordon uitte onlangs felle kritiek op De Jong. “Er kwam toen een hele rits aan BN’ers in zijn kielzog mee. Dan was er geloof ik Winston Gerschtanowitz die iets over mij riep en Angela Groothuizen. Op een gegeven moment denk je dan: als je mij werkelijk niet serieus neemt, waarom lees je me dan? De mensen die ik niet serieus neem, lees ik ook niet.

De Angela-Gordon-rel ontstond in DWDD. “Ik zat het live te kijken en was compleet verbaasd. Ik wist dat het hem hoog zat, maar het is heel raar als het over jou gaat en je zit op de bank en je zit dé talkshow van Nederland te kijken. Ik was verbaasd.”

Foto: Willem-Jan de Bruin, EO
19 Reacties op “AD-Angela: ‘Bert van Leeuwen reageert altijd op mij’”


 1. Rick

  Wat betreft Gordon heeft Angela natuurlijk gelijk gekregen; een tv personality die op zijn retour is. De kijkcijfers van zijn nieuwe show zijn schrijnend te noemen. Gordon zal dit nooit toegeven want hij moet altijd gelijk hebben.

 2. Meneer Kaktus

  Angela, trophy lady, ik zou je graag eens rondleiden door de caravan.

 3. NPO kijker-dinsdag

  Angela de Jong is zich bewust van de macht die ze heeft met haar tv-column

  Macht misbruik Brrrrrrrrrrrrrrr

 4. Susan

  Persoonlijk vind ik de columns van Angela altijd ‘spot on’. Daarnaast schrijft ze ook enorm leuk, zoals bijv de column over Ellie Lust dit weekend. Ik moest erg hard lachen. Ze beschreef, op een hele respectvolle en vooral humoristische wijze, exact Ellie en het programma. Wat betreft Gordon en Wendy. Heel veel mensen delen haar mening. Zijn deze types zat. De opmerking ‘op hun retour’ had naar mijn mening niks te maken met leeftijd. Volgens mij bedoelde Angela dat niet, maar ging het er om dat men ‘klaar’ is met deze ‘sterren’. Dat ze hun populariteit kwijt zijn en hun geloofwaardigheid. Gordon heeft het bij een groot gedeelte van kijkend Nederland verbruikt met zijn huwelijksprogramma. En het enorme frisse girl next door imago van Wendy is dusdanig afgebrokkeld dat zij niet langer een publiekslieveling is. Kijk en luister maar naar reacties van kijkers. Dan ben je dus op je ‘retour’. En dat heeft dus niets met leeftijd te maken.

 5. Bep

  Logisch want Bert heeft klasse, een goed verstand en zelfinzicht.Keurige, eerlijke, beschaafde man.Ik kijk graag naar zijn manier van presenteren.

 6. Angelo de Oud

  A-ster Bert van Leeuwen? Heb ik iets gemist?

 7. Missy

  A-ster ja! Hij scoort al jaren hoge kijkcijfers met zijn programma’s en maakt zijn programma’s op een respectvolle wijze. Daarnaast heeft de man inderdaad klasse en een smetloos imago. Misschien zien mensen hem daardoor als saai. Maar liever een hele wereld vol met Bert-en dan met Gordon’s. Die met iedereen ruzie maken, denken dat ze God zijn door alles van een ander maar open en bloot te gooien in een boek of op social media. En daarna verbolgen zijn dat ze iemand boos maken. Altijd de ander de school geven. Nodig veel liever Bert op mijn feestje uit! Weet ik zeker dat ik gegarandeerd ben van een goed en intelligent gesprek en dat mijn huis in dezelfde staat is wanneer hij weer weggaat. Volgens mij is het ook een gezellige vent! A-ster! Een man met klasse!!

 8. Missy

  @Bep volledig mee eens! A-ster is iemand die gegarandeerd staat voor hoge kijkcijfers. En Bert doet dat nog eens met veel respect en empathie!! Klasse en beschaafd!!!

 9. Bart

  @Susan Helemaal eens! Zo is het

 10. Mike ExtraLarge

  at Bep: En Bert heeft ook nog eens een heeeeerlijke schoondochter. Niet gek dat die man zo lekker in zijn vel zit.
  https://celebmafia.com/wp-content/uploads/2015/08/romee-strijd-bikini-pics-victoria-s-secret-swim-2015-_1.jpg

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela de Jong heeft weer gelijk.
  En die zogenaamde bn-ers moeten niet zo janken.
  Slechte recensies zijn ook recensies.
  Als ze niet over je schrijven tel je niet meer mee.
  En waarover moet het hier op MC dan gaan?
  Kortom, een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd.
  Kom maar op met die commentaren!

 12. Huub

  Angela is de grootste ster van allemaal.

 13. anoniem

  Angela Mug de jong

  naam mug past bij Angela

  je ben irritant

  brombeer
  en prikt plotseling

  waarom is de oplage van AD zo laag.

  komt het door jullie nep nieuws over hardwerkende olie bol verkopers…

 14. Sven L.

  Over Gordon: ik weet het zo net nog niet. Je bent zo goed als je laatste productie zeggen ze. Dat is nu niet zo best inderdaad. Als hij over een tijdje op 4 terug zou zijn, scoort ‘ie gewoon weer hoor.

  Wendy van Dijk ben ik ook klaar mee inderdaad. Maar dat is persoonlijk.

 15. Sabine

  Helemaal eens met Susan en Bep!

 16. Alexander-F-Arnhem

  John Hendrikus Hubert zegt altijd: Je bent goed als je laatste tv uitzending/programma.

 17. a Jew

  Wat Angela de Jong doet is geen werk!

 18. Stemmingmaker

  “Wat me opvalt is dat de écht groten dusdanig groot zijn dat ze altijd – ook als ik niet zo positief ben over iets – erkennen dat het inderdaad niet zo goed is of zo goed was.”

  Deze op het eerste oog onschuldige zin, daarin zit wel de kern van waarom Angela zo vaak zelf het middelpunt van de discussie wordt. Want eigenlijk is ze hier super arrogant. De groten zijn groot omdat ze Angela gelijk geven. Ze schaamt zich er niet eens voor. Deze vrouw kan bondig en raak schrijven maar is door dit talent in haar eigen gelijk gaan geloven. Dit levert soms wel eens plaatsvervangende schaamte op. Vorig jaar nog op de radio, viel ze ook door de mand, toen nam ze het op voor een Belg met de volgende woorden: ‘Naar hij heeft wel de ‘slimste mens’ gewonnen (in België), de presentatrice van dienst (Ghislaine Plag) zei daar toen wat van. Angela herpakte zich toen heel snel, zei gauw iets over zelfspot, maar het kwaad was al geschied, ze zat daar even zichzelf op te hemelen. Talentvol ja, maar ook vol van zichzelf. Te vol.

 19. Jasper

  Gordijntje is een ding die geen aandacht verdient omdat het ding werkelijk tenenkrommend is.
  Het heeft nog nooit echt gelachen, alleen maar smoelen getrokken die een lach zouden kunnen voorstellen als je over een beetje fantasie beschikt.
  Kortom, een irritant geval dat al jaren geleden in een diepe grot weggestopt had moeten worden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.