Arie Boomsma: ‘Jammer dat NPO-Gijs het zo ziet’

Arie Boomsma vindt het jammer dat hij niet welkom is op NPO 2, omdat zenderbaas Gijs van Beuzekom hem daar niet wil hebben. Dat heeft hij dinsdag gezegd in RTL Boulevard. De EO wil heel graag een programma met Boomsma uitzenden op NPO 2, maar alle titels op die zender moeten eerst ‘langs Gijs‘ en Gijs wil hem niet. De presentator reageerde er op in Boulevard. “Ja, we hadden een heel mooi idee: Een homo in de kerk. Dat wilden we met de EO gaan maken.”

Het programma was een initiatief van Boomsma. “Ik had om een mooie documentaire gevraagd, dat we de tijd kunnen nemen. NPO 2 ziet dat niet zitten, dus nu gaat het waarschijnlijk naar een ander net. Maar ja, het is jammer dat hij het zo ziet.”

Vindt hij dat de netmanagers te veel macht hebben? “Het is een lastige rol. Ik vind het wel eens gek dat iemand anders kan bepalen wat er allemaal op die kanalen komt of dat producenten naar zo’n persoon toe gaan en dat die dan moet zeggen: ‘Dit past wel en dit past niet.’ Het voelt niet heel publiek daardoor.”

Tegelijkertijd probeert Boomsma zich in Van Beuzekom te verplaatsen. “Aan de andere kant: ik heb de meeste van mijn programma’s altijd op NPO 3 gemaakt, dus ik begrijp ook wel weer dat je denkt: dat past daar beter.”

Toch past deze formule heel erg bij NPO 2, aldus Boomsma. “Ik heb wel een paar seizoenen interviewprogramma’s en Debat op 2 gedaan. En dit programma zou gewoon heel mooi op 2 passen, omdat het mooi rustig verteld moet worden. Op 1 of 3 wordt het waarschijnlijk iets sneller en iets meer haastende tv.

Foto: RTL

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen