Peter P. Muller: ‘NPO bureaucratische stroperige lulzooi’

Peter Paul Muller, bij het grote publiek nog altijd bekend als Martin Morero uit Gooische Vrouwen, vindt de NPO een bureaucratische stroperige lulzooi. Dat laat hij weten in De Telegraaf. Muller is de hoofdpersoon in de nieuwe serie Morten die zondagavond van start gaat op NPO 3, maar of er een vervolg komt weet hij nog niet. “Of dat er ook van gaat komen, beslist de NPO. Wat een bureaucratische stroperige lulzooi is het daar. Ik denk: vind je het wat of niet?“, aldus de 53-jarige acteur.

De acteur begrijpt niet waarom de NPO het oordeel van de kijker wil afwachten. “Zo niet, dan kunnen wij wat anders gaan doen. Maar als je dit als een serie van belang beschouwt, laat je een tweede seizoen toch niet afhangen van hoeveel mensen er die ene avond hebben gekeken? Beoordeel het inhoudelijk.”

Kijkcijfers (die de mening van het publiek weerspiegelen) zijn onterecht leidend, meent Muller. “Om zo’n besluit te koppelen aan de vraag of er 800.000 of 1,2 miljoen kijkers waren, vind ik van de zotte.”

De politieke thriller Morten is weer eens wat anders dan Gooische Vrouwen. Is de serie vergelijkbaar met internationaal drama als House of Cards of Borgen?

Meesterlijke series. Maar dit is wel anders, hè? Dit is toch Hollands, op z’n boerenfluitjes. De budgetten zijn onvergelijkbaar.

Het Telegraaf-interview met Peter Paul Muller kunt u lezen via Blendle.

Foto: Jaap Vrenegoor

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen