‘NPO moet gat vullen dat Robert Jensen achterlaat’

Geplaatst op wo 24 apr 2019 om 16:40

De NPO moet het gat opvullen dat Robert Jensen achterlaat nu de stekker uit zijn talkshow is getrokken. De omroep moet met een soort Jensen komen, maar dan kwalitatiever. Dat zeggen Rob Goossens en Ron Vergouwen, de tv-kenners van 6 Inside en RTL Boulevard, tegen de NOS. Als straks ook PowNed nog verdwijnt is er echt te weinig rechts op televisie, vindt Goossens. “Eigenlijk blijft aan de rechterkant alleen WNL over en dat is bijna een softe versie van niet-linkse televisie.”

Toch zijn alle mediakenners het er over eens dat Jensen wel een slecht programma was. “Jensen is 24 weken lang een echoput gebleken met een zeer beperkt publiek“, zegt Goossens.

En AD’s Gudo Tienhooven: “Het was veel interessanter geweest als Jensen linkse mensen had uitgenodigd en die rechtse vragen had gesteld. Zo had het niets meer met journalistiek te maken.

Ron Verhouwen: “Jensen liet zijn gasten leeglopen. Dat leverde geen spannende televisie op, terwijl de gasten wel interessant waren.

Alternatief

De NPO-talkshows staan bekend om hun linkse karakter. Vergouwen heeft titels als Jinek en Pauw zien opschuiven naar het midden. “Alleen De Wereld Draait Door is nog echt links, de rest is meer richting midden. Je moet daar wel een ander geluid tegenover zetten.

Ook Goossens vindt dat de publieke omroep een ander geluid tegenover het linkse DWDD moet zetten. “Het duurt een tijdje voordat mensen door zullen hebben dat rechts wordt vertegenwoordigd op televisie, omdat mensen er niet mee geconfronteerd worden.”

Een programma op RTL 5 om 21.30 uur springt minder in het oog dan een programma om 20.30 uur op NPO1. Pas als je dat doet, weet je zeker of de behoefte aan een rechts geluid zo groot is als figuren als Jensen beweren.

Het NOS-artikel ‘Het ‘niet-linkse’ geluid van Jensen stopt, waar is de rechtse televisie?’ leest u hier. De Volkskrant heeft hier ook een artikel over geschreven: ‘Talkshow Jensen stopt. Waarom slaat rechtse televisie maar niet aan?’, die leest u hier.

Foto: RTL
102 Reacties op “‘NPO moet gat vullen dat Robert Jensen achterlaat’”


 1. Natama

  Zeker kwalitatiever in de zin van zogenaamde deskundigen die proberen dingen onderuit te praten.. #propaganda.

 2. Henk

  “Gat”?, nee een knikkerkuiltje, meer was het niet.

 3. Elton

  Om de week M en een Jensen achtige show.
  DWDD moet verdwijnen . Of naar de late avond rond 23.30 uur.
  Is extreem linkse show

 4. Ron1

  Totaal niet mee eens. Waarom moet dat extreem rechts populistische gedachtengoed op TV gepredikt worden. Er zijn zat andere platforms omdat te verspreiden. En sinds wanneer hebben Vergouwen en die rare snuiter van de Telegraf verstand van TV?

 5. Niks aan punt nl

  Misschien iets voor de Mol op 6 Late Night Talkshow :-)

 6. dynamische dennis

  De doelgroep die Jensen probeerde te bedienen is allang naar internet gevlucht. De rechts conservatief heeft niks meer te zoeken bij de Mainstream media. Helaas, maar waar.

 7. Dineke

  Je hebt gelijk Dennis. Een grote groep voelde zich al jaren niet meer thuis op de links gekleurde Nederlandse televisie, nieuwsbladen en radio. Die zijn inderdaad al jaren weg of zijn onverschillig over de media-uitingen geworden.

 8. M00i

  Respectvol met elkaar omgaan wordt tegenwoordig al als ‘extreem-links’ of ‘politiek correct’ bestempeld door populistische gekkies.

  Een rechts geluid mag dan wel ontbreken, dit bizarre en platte geluid van Robert Jensen gaat werkelijk niemand missen. En door.

 9. Michiel

  Is het hele idee van rechts niet iets met vraag en aanbod ofzo? Waarom zou je een rechtse FoxNews creep als Jensen, die al totaal niet weet te scoren op een commerciële zender, publiek geld geven?

  Er is simpelweg geen vraag naar hem. Als je een beweert rechts te zijn, dan zal je echt moeten dienen aan de wetten van de marktwerking. Anders is het alleen maar rechts lullen en links vullen…

 10. Ingrid

  Ron1 Waarom moet dat extreem linkse gedachtegoed dan wél op tv worden gepredikt? En voor het geval je niet snapt wat ik bedoel: kijk DWDD van voor de verkiezingen terug waar Baudet als ‘gevaarlijk’ wordt weggezet. Dat is een klimaat creëren waar extreemlinkse types graag gebruik van maken, zoals we bij de moord op Pim hebben gezien.

 11. Mick

  Jensen was ook geen journalistiek programma, nooit de insteek geweest knuppel… Jensen was een personality show.

 12. Mick

  @ M001 ‘Respectvol met elkaar omgaan’? Dat doe jij? Je noemt opponenten ‘gekkies’, lekker genuanceerd en respectvol. Begin bij jezelf!

 13. Pakalu Papito

  Baudet is een drol. Tot zover dit genuanceerde bericht.

 14. Loet

  Tja, als rechts niks weet te brengen, waar blijf je dan? Rechts stelt dus niks voor.

 15. Yvonne

  @Mick
  En nu kan ‘personality’ Jensen bedelen om adverteerdertjes voor zijn site die hooguit nog een jaar in de lucht zal zijn.

  Jensen is een parodie op een échte talkshowhost!

 16. Yvonne

  @Loet
  Krijgt de kans niet, want mag niet!
  Dat is iets anders.

 17. JandeHond

  Wat vindt Donald Dumb eigenlijk hiervan? Zou hij/zij zijn/haar mening even willen delen, ja? Mooi.

 18. Dineke

  Wees gerust Jan, we krijgen vast nog een uiterst genuanceerde en opbouwende mening van deze droeftoeter te horen.

 19. Rubicon

  Zou kunnen door talkshow met mensen als Roderick Veelo, Ron Hoogland, Bert Brussen, Nauscia, Syp Wynia, Nijman (op persoonlijke titel-niet als Van Rossem) etc. Zijn van meer genuanceerd rechts. Niet altijd mijn geluid maar prettig en goed om naar te luisteren

 20. Rubicon

  Ron=Rob

 21. Dineke

  Daar zal vast wel een netmanager een stokje voor steken, rubicon. Met als reden dat het niet binnen het profiel past.

 22. Johan Boksbeugel

  Voor zolang de NPO dat gat niet opvult: https://www.dumpert.nl/mediabase/7669665/2f3b9253

  5 kansenparels die met de bus willen en alles bij elkaar roepen, tieren, slaan en natuurlijk “rasiest raciest” roepen. Ook dit is Nederland.

  Links Hilversum staat heel ver van Nederland af.

 23. Zo ist, en niet anders.

  WIJ WILLEN JENSEN….WIJ WILLEN JENSEN !!!

 24. Die aap van het nieuws

  Vies dikke Jensen heeft het helaas gehad. 300* IK.

 25. Pakalu Papito

  Jensen is net zo relevant als deze website en de gemiddelde feyezuid supporter: niet :D

 26. ★★Onbekend💥💥

  reactie vastgehouden.

 27. Japio

  Natuurlijk heeft Jensen het niet gered. De reden lijkt me duidelijk; hij is niet in staat om een inhoudelijk interessant interview te houden. Meestal drong hij zijn mening op aan het publiek in de vorm van flauwe grappen.

 28. Japio

  ik stem overigens nooit af op WNL Op Zondag. Slap programma.

 29. Loet

  @Yvonne, dat geloof ik niet, als je je een beetje je best doet en de fatsoensnormen in acht neemt, moet er toch een een degelijk breed gedragen rechts geluid kunnen worden gebracht? Respect dwing je niet af met gebral en geraas zoals Jensen dat doet.

 30. Joep

  Waarom doet john de mol niet iets heel slims en haalt hij jensen binnen. En dan tenminste uitzenden op een tijdstip waar je een serieus kans krijgt. Dus maandag 22:30 na vi. Dan weet ik zeker dat hij meer kijkers heeft dan nu.

 31. Boerin

  Ik ben rechts, maar vind Jensen en ook WNL op Zondag waardeloze programma’s. Bij de NPO-talkshows zitten Klaas Dijksma en Thierry Baudet/Theo Hiddema trouwens minstens zo vaak aan tafel als de leiders van de linkse partijen, en dat vind ik prima.

 32. Keesie

  Ja Joep, dat gaat hij meteen doen als kijkcijfers van maximaal 100.000 écht zijn doel is!

 33. Yvonne

  @Loet
  Gaat nooit gebeuren, is in medialand algemeen bekend.
  Een niet nader te noemen sektarische club houdt dat al decennialang tegen.
  En met succes, want de NPO is voor een zeer groot deel afhankelijk ván deze club.

 34. Soist

  Het probleem is dat mensen die op extreemrechts stemmen, helemaal niet in politiek geïnteresseerd zijn (dat blijkt ook uit hun stemgedrag), dus niet eens kijken naar een programma met hun eigen leiders.

 35. Henkie

  Zal niet meevallen want met dat lijf is het een enorm gat wat ie achter laat.

  Wat is rechts en wat is links? Ook rechtse partijen als PVV en FVD zijn soms links.

 36. Borreaal de Wolf

  Uit de berichten van de laatste dagen blijkt dat Baudet niet eens in staat is om te discussiëren met mensen binnen zijn partij. De uil van Minerva zat te suffen in de lavendelwalm in de fractiekamer, zó blij met zijn eigen spiegelbeeld dat hij er bijkans in verdronk.

 37. anoniem

  Bewaar ons.. WNL en Powned leveren toch genoeg bewijs dat extreme rechtse TV niet om aan te zien is? En het gat van dhr. Jensen, interesseert me ook niet zo :-)

 38. Bramderammer

  Kijken er nog mensen tv dan…?

 39. Rechtse omroepen zijn vergif voor de maatschappij

  Gister een deel gezien van de uitzending Jensen. Wat een mafkees is dat. Hij lijkt op een psychiatrisch in de war zijnd persoon. Kan alleen onzinnige dingen uitkramen zonder enige check. En Thierry zat er bij en liet zich door mafkees Jensen trakteren op een geestelijke masturbatie.

  Wat een enge mensen die Jensen en BAudet. Fijn dat zijn programma afgelopen is en BAudet is een eendagsvlieg. Over 3 jaar is het klaar met deze ongecontroleerde semi intellectueel. En meer van dit soort fakenews programma’s op de Nederlandse zenders is niet gewenst.

 40. Donald Dumb

  Baudet. Het Franse woord voor ‘ezel’.
  Hoe toepasselijk…

 41. Lies

  Rick Nieman is redelijk rechts, Harry Mens, Goedemorgen NL van WNL en zelfs 6Inside met VVD-er Albert Verlinde.
  Missen we ineens iets omdat Jensens programma is gecanceld?

 42. anoniem

  Wat ik zorgelijker vind is dat het stukje op de ´linkse´ NOS site, een naar rechts hunkerend geurtje heeft..

 43. Donald Dumb

  Bij M vanavond iemand van FvD om zijn mening over de klimaatmaatregelen te geven.
  Jensen nodigde niemand uit van linkse zijde…

 44. anoniem

  Sowieso heeft Nederland nauwelijks linkse media..

 45. Welwillend AVRO-lid

  @Lies Grappig, hè? Naar al die programma’s kijkt geen hond.

 46. aammehoela

  Ruim een maand nadat cycloon Idai over Mozambique, Zimbabwe en Malawi raasde, treft het Rode Kruis voorbereidingen voor de komst van een nieuwe cycloon die op de Afrikaanse oostkust afkoerst.

  Naar verwachting komt cycloon Kenneth donderdagochtend aan land in het noorden van Mozambique. Ook Tanzania en de Comoren worden mogelijk getroffen. Momenteel bevindt de cycloon zich boven de Indische Oceaan.

  En maar vol blijven houden dat het klimaat niet verandert. Elke dag kom ik wel nieuwe feiten tegen. In Nederland is de gemiddelde temperatuur van april de afgelopen 20 jaar met 2 graden gestegen. Tja, wat klimaat nu met links of met rechts te maken heeft weet ik niet. Lijkt me juist heel belangrijk om wereldwijd dit te gaan aanpakken.

 47. anoniem

  Nee, want Hollanders zijn grotendeels gematigd rechts, maar in extreme rechtse tv worden ze teveel met hun zwarte kant geconfronteerd…

 48. Lies

  @ammehoela: leg mij eens uit wat die hele klimaatdiscussie met links of rechts te maken heeft? Mogen we concluderen dat het makkelijker is om als goedverdienende VVD-er een Tesla, zonnepanelen en een waterpomp aan te schaffen voor je koophuis? En dat je als linkse SP stemmer misschien nog meer met het klimaat begaan bent?

 49. anoniem

  @Lies: Tja, is de SP links? Misschien tegenwoordig weer meer, omdat een deel naar de FvD is overgelopen… :-)

 50. Erik

  En weer is het welles/nietes hier op de site…

  Wat een kinderachtig gedoe……en oohhhh wat denken we dat we allemaal belangrijk zijn.

 51. Chantal

  Erik, tja, gefrustreerde, eenzame mensjes.

 52. Penny Wise

  Ik hoef niet te weten wie zijn gat gaat opvullen. Da’s privé.

 53. Leni

  Welnee, de npo moet dat extreem rechtse gat helemaal niet opvullen…. Weg met die vuile ratten als Jensen….. Bus 22 d’r over heen en ff flink slippen!

 54. anoniem

  @Erik: Wordt Nederland niet wat saai als we het allemaal met elkaar eens zijn?

 55. Mick

  Geef Jensen grotere crew en zet het op Veronica na VI inderdaad!

 56. Mick

  @Donald Dumb – Helemaal niet waar Jensen had bijna elke aflevering wel iemand die links was. Totale lariekoek.

 57. Donald Dumb

  Mick. Zoals?

 58. Peter

  @ Leni
  Zo te zien is jouw “gat” extreemlinks, gestoord en geweldadig.
  Je moet haast wel familie van de Groen(s)links moordenaar van Pim zijn.

 59. Hadimassa

  Programma scoorde niet voor niets voor geen meter. En dan het ‘gat’ (= paar duizend kijkers) vullen op de NPO? Zodat Jensens kijkers weer kunnen jammeren dat de NPO programma’s maakt waar geen hond naar kijkt zeker?

 60. liefkleinhertje

  Wat ben je lekker gewelddadig Leni maar van jou soort kan je moeilijk wat anders verwachten.

 61. Ingrid

  @Donald Dom Je hebt duidelijk nooit gekeken. Marijnissen SP. Peter R de Vries. Prem Radikishum. Enzovoort. De rest van links is wel uitgenodigd maar was te laf. Zoals Robot D66 . Ja dat noem ik ook links. He wat gek: dat is precies het verwijt wat rechts wordt gemaakt: dat ze niet bij Pauw komen…

 62. Japiejo

  Zet gewoon niet-zwakbegaafden bij elkaar met verschillende voorkeuren ipv dezelfde echoput bij DWDD en de debieltjes bij Jensen. Studio Powned was lang niet zo slecht als velen dachten, maar had het imago van GeenStijl/powned in het algemeen tegen zich. Je hebt slimme mensen nodig die stevige uitspraken durven te maken maar óók nog in staat zijn te nuanceren of relativeren, iets wat nog maar weinig mensen lijken te kunnen. Enige ‘opiniemaker’ (als dat al bestaat) die die kunst momenteel nog een beetje lijkt te beheersen is bv Akyol.

 63. Midden

  Alles dat door bepaalde mensen ‘niet rechts genoeg’ wordt gevonden, wordt door hen meteen afgedaan als ‘links’. Zo links is de publieke omroep helemaal niet als je niet alleen kritisch maar ook objectief bent.

 64. anoniem

  Tja, hoe links zijn Marijnissen SP. Peter R de Vries. Prem Radikishum. Enzovoort.? Ook “Robot D66” kun je niet echt links noemen.. :-)

 65. Donald Dumb

  Theo Hiddema bij Pauw. Krijgt een aardig podium om te spreken…dus rechts krijgt gewoon de kans bij Jeroen…

 66. Mediaprak

  Er is geen links of rechts, maar slinks en slechts. Jensen is duidelijk slinks en opteert (lees slijmt) voor het 2e kamer lidmaatschap voor FvD. Lekker samen met Bosma (PVV, ook ooit afgewezen bij NPO) publieke omroep bashen. Of Forum is gelijk aan LPF en oprichters/leden vechten elkaar nu al de tent uit. Dan is het hele sprookje van Baudet snel weer over. En na nu blijkt dat de grootste graaier (lees gelukzoeker) van de 2e kamer lid is van de PVV (Dion -ik woon nog bij mijn moeder- Graus) voorzie ik dat klein rechts in Nederland niet veel toekomst toe.

 67. Ver D.

  Rita, kom er maar in…

 68. Donald Dumb

  Dat FvD een LPF 2.0 wordt was al vrij snel duidelijk, Mediaprak…

 69. Dennis

  Mediacourant, wakker worden! Robert ten Brink heeft vandaag 4 jaar bijgetekend bij RTL!!

 70. Zomaar

  Normaal sociaal gedrag is al snel links voor extreem rechts.
  Ken geen programma op de NPO die je als links kunt bestempelen.

 71. anoniem

  Als we maar geen nieuwe financiële crisis krijgen van al dat haantjesgedrag..

 72. Edwin

  Niemand keek er zogenaamd naar/niemand keek het zogenaamd terug, maar iedereen had het erover.
  Met gemiddeld 100.000 lineaire kijkers heeft Jensen met zijn topshow aardig wat stof doen opwaaien.
  Een prestatie van formaat!
  Ik had het wel geweten als ik zo’n sulletje van bijvoorbeeld Talpa zou zijn geweest.

 73. Wolter

  Wat mij betreft is Jensen van harte welkom bij Veronica. Veronica is altijd al een trendsetter geweest sinds de scheepsjaren, en die trends worden voortgezet als Veronica het slim aanpakt, want Veronica is een zender die openstaat voor alle meningen!

  Veronica doet het beter!

 74. Zalmneusje

  Iets is niet ‘kwalitatief” maar kwalitatief goed of slecht!

 75. Nanne

  En nu mag hij bedelen op zijn site.

 76. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat zalmneus zegt.
  Uitholling van de Nederlandse taal..

 77. Meneer Kaktus

  M’n Virgien talloze hoogtepunten bezorgd om dit dieptepunt in de Nederlandse tv-geschiedenis een plekje te kunnen geven.

  Gelukt.

 78. Broekhoest

  Rutger Castricum,
  Jort Kelder
  Rick Nieman
  Heb je al drie presentatoren die in dienst zijn van publieke die prima een programma kunnen presenteren met een rechts liberale insteek.
  Je moet alleen wel mensen aan tafel zetten die ook werkelijk iets te melden hebben.
  Paul Jansen bij Pauw is altijd genuanceerd, Wierd Duk is weer niet geschikt, verongelijkte blanke complotdenker. Klaas Dijkhof, Pieter Omzigt.
  We hebben een tweede kamer met een meerderheid aan de rechterzijde dus zat potentieel om mensen uit te selecteren.
  Het is alleen de kunst om de Dion Grausen juist niet uit te nodigen maar wel bv een Harm Beertema, oud leraar met normale teksten en heeft in tegenstelling tot de meeste kamerleden ook nog een wat anders gedaan dan via de jongerenorganisatie naar het partijbureau via assistent kamerlid/ staatsecretaris en dan zelf in de kamer belanden.

 79. Sander D

  Jensen is overtuigd dat mensen op zijn geluid zaten te wachten. Hij bevindt zich daarmee in het gezelschap van vele panfluit- en doedelzakspelers.

 80. Was te voorzien

  Grappig hoe het FvD nu al sprekend op de LPF begint te lijken. En op dePVV: kritische leden worden weggewerkt, interne discussie onmogelijk, openlijke discussie = enkeltje uitgang.

 81. Erik

  Wat een onzin van Sander D zucht…

 82. Mmm

  Jort Kelder is een prima talkshowgast/sidekick en een waardeloze talkshowhost. Voor die laatste rol is hij zelf veel te graag aan het woord.

 83. Sander D

  Onzin, Eric? De kijkcijfers bewijzen dat niemand op Jensen zit te wachten.

 84. Leni

  @sander D : exact!! Ook terreur voor je oren! Die Jensen moet gewoon lekker verhuizen als ie t hier allemaal zo links vindt… Kijk ff naar de samenstelling van de TK en je weet onmiddellijk wat n onzin die dorpsidioot verkoopt… Feitenvrij dronkenmansgeouwehoer!!

 85. Broekhoest

  Mmm, jij kijkt dus nooit Buitenhof.
  Doet ie prima! Met ook de gave om nog even door te vragen waar een Jinek en Van Nieuwkerk meestal genoegen nemen met de zoete koek.

 86. Mmm

  Broekhoest, ik kijk geregeld Buitenhof. En merk dat ik bij Kelder het programma nooit uitkijk. Die hoort zichzelf te graag praten en vindt zijn eigen grapjes leuk genoeg om een gast te onderbreken. Daarmee is hij geschikt als gast of sidekick, maar niet als host.

 87. gerdien

  Waarom? De NPO moet niks, behalve kwaliteit leveren dat doen ze. Dat er een groep Nederlanders is constant zeurt dat de NPO te links is d.w.z. niet hun ongefundeerde meningen en complotten bevestigt, het zij zo. Die groep is bovenmatig actief op twitter en andere sociale media en daarom lijkt het heel wat maar aan het mislukken van Jensen – en de meestal slechte kijkcijfers van WNL- kan je zien dat het maar om een klein groepje gaat.

 88. Leni

  Kelder is slechts geïnteresseerd in Kelder….

 89. Hansiepansie

  Er zijn op MC meer reaguurders die zeggen dat ze Jensen geweldig vinden dan er kijkers waren!

 90. ★★Onbekend💥💥

  MC de online story vrouwenblad, roddel en achterklap.

 91. Leni

  @hansiepansie: eens! De hele familie Jensen en wat mensen uit t publiek van die zeurshow zitten hier t vuur op te stoken

 92. Peter

  De vlag kan zelfs al voor Koningsdag uit. Jensen kan er geen hout van.

 93. Joris

  @Japiejo, ik denk zo maar dat jij zelf niet eens mavo hebt, raak ? Debieltje !

 94. Leo

  Hierboven ziet u een aantal reacties van gefrustreeerde, werkloze, veelal ultralinkse klimaatgekkies.

 95. purple

  Jensen moet gewoon onmiddelijk terug op de buis, dan maar bij een andere omroep. Broodnodig en hij deed het prima. Die kijkcijfers, dat lijkt me 1 grote leugen. En ik ben niet de enige die dat denkt.

 96. Leo

  @ purple
  Doe niet zo zielig, met je ‘leugen’.
  Online en on demand werd Jensen zeer goed bekeken.

 97. purple

  @Leo, je bent blijkbaar te dom om te begrijpen wat ik eigenlijk geschreven heb.

 98. Karel

  Jensen z’n gat word ook wekelijks opgevuld in zijn kast.

 99. Guttegut

  Hou toch op met dit gel.u.l. over dat rechtse geluid. Als daar behoefte voor is had die dikke Jensen wel meer kijkers gehad als die 5 man en een paardekop.

 100. Leni

  Zo is dat!! Die man kan gewoon niet interviewen … D’r was gewoon geen reet aan!!

 101. Donald Dumb

  Ja en dan zijn de cijfers ineens een leugen.
  Jensen zijn programma is een flop gebleken.
  Die rechtsgekkies hebben gewoon geen zelfkritiek e.d.
  Altijd de schuld van iets of iemand anders en waarheid niet onder ogen durven zien…
  Jensen is passé. Deal with it.

 102. William

  Rechts is aan het winnen, rechts is aan een opmars bezig, rechts is niet te stoppen, links is aan het uitsterven, dat begon met de val van het communisme. Zelfs China is tegenwoordig feitelijk rechts. Noord Korea is een grap, Cuba ga je schamen! Links is armoede, rechts is welvaart.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.