Lyrische reacties op van de buis halen Robert Jensen

Het van de buis halen van Robert Jensen roept enorm veel enthousiaste reacties op. Mensen prijzen RTL om deze beslissing. Dat is te lezen op Twitter. Er keek de afgelopen maanden geen hond naar Jensen. Hij bleef vaak net boven de grens van 100.000 kijkers en dat is veel te weinig. Waar hij vroeger succes had met zijn amuserende talkshow met BN’ers, maakte hij ditmaal een politieke talkshow. Eindelijk een rechts programma, maar dan wel kritiekloze bagger, vonden critici.

Dat RTL 5 het programma nu vanwege lage kijkcijfers van de buis haalt, leidt tot enorm veel positieve reacties. “Gefeliciteerd allemaal“, zegt Wessel. En Arthur: “He he.

Annemarie zegt: “Gelukkig, verstandig“, en Jeroen merkt op: “Niemand die het zal merken.

Deze dag kan nu al niet stuk“, zegt Romy. En Marc: “Het einde van slachtoffer-tv!

Jeroen stelt: “Had niet gedacht dat er zo weinig mensen naar die show zouden kijken. Doet me goed!

En Daaf: “Ondanks de voorspelde regen wordt dit een schitterende dag.

Marit: “Hoe genant. Hoog van de toren blazen dat er grote behoefte is aan een schreeuwerig rechts geluid, maar dat de linkse media het tegenhouden, en dan amper kijkers trekken.

Aanhangers van rechts-populistische partijen zijn wél kritisch over het van de buis halen van Jensen. Daar begrijpt Arnold weer niks van: “Heel ‘rechts’ geeft de schuld aan ‘links’. Want je zou ook eens zelf verantwoordelijk nemen als hét programma met ‘jouw geluid’ wordt gecanceld, omdat niemand kijkt.

De rechtse columnist Jan Dijkgraaf vindt het Jensens verdiende loon. Hij zag dinsdag het interview met Thierry Baudet. “Liever gezegd: Jensen vertelde hoe fantastisch Jensen was. En af en toe mocht Baudet dat beamen. Proost. Hahaha.

Dijkgraaf: “Díep respect heb ik voor de mensen die 24 weken lang op dinsdagavond afstemden op RTL 5 en dan met droge ogen beweerden dat ‘Jensen’ een topshow was. Ik zou het niet kunnen, zo overtuigend liegen.

En schrijfster Saskia Noort: “Heerlijk daggie. RTL beëindigt talkshow Robert Jensen na zes maanden.

Jensen vertolkte de afgelopen maanden het typische FvD- en PVV-geluid. Dat geluid klinkt nauwelijks in de traditionele media.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen