Moet John de Mol van SBS een rechtse omroep maken?

Door de tv-exit van Robert Jensen en het naderende einde van PowNed is er een discussie over het gebrek aan rechtse televisie in Nederland. In de Verenigde Staten is dat wel anders; daar hebben ze met FOX zelfs een hele rechtse zender. Is daar in Nederland ook geen markt voor? John de Mol heeft zijn SBS-groep nog altijd in de steigers staan en zou er ook een rechts sausje aan kunnen geven, stelde Margriet van der Linden vrijdagavond voor in haar talkshow M op NPO 1.  

Van der Linden ziet een gat in de markt. “John de Mol is een behoorlijk media-imperium aan het bouwen en heeft inmiddels ook de beschikking over het ANP. Daar zou je het van kunnen verwachten.”

Volgens WNL-baas Bert Huisjes gaat dat nooit gebeuren. “Die gaat dat niet doen, want hij heeft te maken met adverteerders en als 10 procent van de adverteerders begint te klagen, dan moet je het niet doen. Het wordt dus heel gematigde tv.”

Peter R. de Vries denkt dat SBS sowieso slecht is in actualiteit. “Het programma 6 Inside wijst er ook niet op dat hij het ei van Columbus heeft gevonden op dit moment.”

Angela de Jong tipt Sander Schimmelpenninck voor een talkshow op rechts. Dat hij een Forum voor Democratie-hater is, vindt ze niet erg. “Ik ben ook rechts en geen Forum-fan.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen