‘Luizenmoeder 2 had drie jaar later moeten komen’

Het is vanavond tijd voor de grote finale van De Luizenmoeder 2. Het was een bijzondere serie, want de komedieserie heeft voor het eerst – inclusief uitgesteld kijken – de grens van 5 miljoen kijkers doorbroken. Tegelijkertijd heeft de serie in de afgelopen weken ook miljoenen kijkers verloren. Ineens was er de kritiek dat we de Ilse Warringa-serie nu wel een beetje gezien hebben, onder meer vanuit de hoek van Angela de Jong. De makers hadden een paar jaar moeten wachten, zegt ze.

De Jong denkt dat Warringa en haar collega’s te snel met een vervolg zijn gekomen, zegt ze voor de camera van RTL Boulevard. “Ze hebben aan het eerste seizoen bijna zeven jaar gewerkt. Er had hier best wel een jaartje of misschien wel twee bij gekund. Of misschien wel drie. Dan had je weer een heel nieuw publiek aangeboord.

Het is gewoon niet zo leuk meer als de eerste serie, aldus De Jong. “Ik zie de grappen van mijlenver aankomen en ik vind de personages karakters geworden.

Toch blijft ze kijken. “Het leuke is dat je er met het hele gezin naar kan kijken. Zelfs mijn vijfjarige wil niet naar bed en wil het zien. Mijn zoontje van tien zei: ‘Had ik maar een juf als juf Elma.’ Die vindt haar helemaal fantastisch.

De allerlaatste Luizenmoeder – er komt zeer waarschijnlijk geen vervolg – is vanavond om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen