‘John de Mol dichtbij bonus van 400 miljoen euro’

Geplaatst op Fri 26 Apr 2019 om 8:35

Mediamiljardair John de Mol, die aan het roer staat van Talpa Network, is dichtbij een nabetaling van 400 miljoen euro voor de verkoop van zijn productiebedrijf Talpa Media aan het Britse ITV. Dat meldt De Telegraaf vandaag. De Mol verkocht zijn productiehuis in de lente van 2015 aan ITV. Hij kreeg direct 500 miljoen euro en dat bedrag kan, afhankelijk van de resultaten, oplopen tot 1,1 miljard euro. Vanwege goede resultaten in 2015 en 2016 heeft de mediatycoon nu in totaal al 600 miljoen binnen.

Voor de volgende 400 miljoen euro moet De Mol in de jaren 2017 tot en met 2019 een bedrijfsresultaat boeken van tussen de 75 miljoen en 100 miljoen euro. Voor de laatste 100 miljoen euro moet van 2020 tot en met 2022 tussen de 115 en 130 miljoen euro winst geboekt worden.

Die tweede nabetaling van 400 miljoen euro leek even in gevaar te zijn, maar gaat er waarschijnlijk alsnog komen, aldus De Telegraaf. “Het productiebedrijf zag de nettowinst in 2018 nagenoeg vervijfvoudigen. Daardoor ligt De Mol weer op koers.

Een geschil rondom The Voice of China leek een jaar geleden roet in het eten te gooien, omdat betalingen uitbleven. Nu komen die betalingen alsnog binnen, ontdekte de krant. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (ebitda) nam daardoor in 2018 toe tot 89,6 miljoen euro, een stijging van 133 procent ten opzichte van 2017.

Hoe kan De Mol die earn-out van 400 miljoen euro veilig stellen? “In 2019 moet de ebitda ten minste 97 miljoen euro bedragen om aan de doelstelling van het Britse ITV te voldoen“, weet de krant.

En dat is volgens De Telegraaf niet langer onhaalbaar.

Foto: NOS
26 Reacties op “‘John de Mol dichtbij bonus van 400 miljoen euro’”


 1. den Draaiert Joost

  Met geld maak je geld. Iedere euro kan het begin zijn van je eerste miljoen

 2. K

  Doet hij goed,vanaf niets begonnen en dan zo een imperium opgebouwd👌

 3. Henk

  Maar weer een nieuw decor voor 6inside dan..

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Gelukkig komt het toch nog goed.
  Iedereen die in dienst is van Talpa krijgt een bonus en kijkend Nederland krijgt de troostprijs: flopprogramma’s en pulpshows. Topprestatie.

 5. NPO kijker-vrijdag

  ‘John de Mol dichtbij bonus van 400 miljoen euro’

  Top. Hard werken loont.

 6. ★★Onbekend💥💥

  Als je in het Gooi geboren bent, en zijn vader was directeur van Radio Noordzee heb je al een voorsprong, maar hij heeft gevochten en miljardair geworden met 2,7 miljard euro.

 7. Baron

  John de Mol plus familie is het vergif van dit land. Mafia.

 8. [MikE]

  Super! Het is hem gegund!

 9. Esmee

  Money can’t buy you ratings!

 10. Janusz

  Om die earn out te halen verkoopt hij oa veel aan zijn eigen zenders. Daar berdient de zender bijna niks op, want het zijn flutprogrammas, maar de productietak haalt marge, die door itv dan weer met een zogenaamde “multiple” wordt beloond. Resultaat is dramatische kijkcijfers maar een zeer goed gevulde portemonnee. Overigens profiteren zeer veel medewerkers mee van die bonussen, dat mag ook weleens gezegd worden.

 11. Laurens

  Ik hoop dat John na deze deal echt aan de slag gaat met de zender sbs6, liefst nog eerder. De voorkeur ligt nu op het halen van de deal ipv de juiste programma’s op 6

 12. OMG

  Janusz je praat écht bullshit. Zelfs al zou Talpa Networks letterlijke elk format van Talpa / ITV kopen, dan nog haalt hij bij lange na de target niet. Talpa / ITV is gewoon een zeer succesvol international format en tv productiebedrijf.

  Nederland is een zeikland. John de Mol is een zeer gedreven en succesvol zakenman. Maar ja, als je in Nederland succesvol bent, ben je vies. Stel je voor dat je miljonair bent geworden door hard te werken. Bah.

 13. Paul

  Omg, iemand die al decennialang de meest platvloerse bagger over een land stort, hoort thuis in een inrichting.

 14. Happie

  Vroeger werkte je voor je brood,tegenwoordig voor je broodnodige miljarden.

 15. Coeus

  Wat heerlijk voor hem. Waar je personeel uitknijpen al niet goed voor is. En wat wordt zijn stap als hij weg mag? ITV dreigen dat dat Talpa Networks geen enkel programma meer van Talpa Producties afneemt, en ITV de productiemaatschappij dus maar beter aan hem kan terugverkopen voor 400 miljoen?

 16. MolTalk

  Mooi, als dit pensioenpotje is uitgekeerd kan John mooi achter de geraniums gaan zitten, hoogste tijd en dan heeft ie ook nog tijd genoeg om ook nog eens wat leuks te doen in z’n leven, dat gun ik hem van harte.

 17. Donald Dumb

  Precies, MolTalk.
  Kan hij lekker (o)patijd met (klein)zoon Johnny spenderen…
  t Is mooi geweest voor John sr.

 18. Dr phil

  En dat alles is te danken aan rtl en niet van die pulpzender sbs dus holletje hou rtl in eren want zonder gaat het niet meer lukken

 19. Mick

  Zocht De Mol niet nog iemand voor een late night talkshow op SBS? Neem Jensen en Dennis Schouten als reporter.

 20. Mick

  Jensen als host natuurlijk met een betere productie om hem heen.

 21. west

  John de Mol senior was een zeer gerespecteerde collega in het Hilversumse radiolandschap en showbiz en als zanger nd ,maakte grammofoonplaten en had een grote hit in de jaren 50
  EL PASO ,en was na zijn Nordsea avontiuur direkteur van de stichting Conamus

 22. jahaha

  door dit soort zaken krijgt die de Mol steeds minder de gunfactor, wat mensen nu graag hem gunnen is dat dat hele sbs met Talpa en de innercircle vrindjes gigantisch op hun bek gaan.

 23. mart

  en een spoor aan overspannen onderbetaalde medewerkers blijft uitgeblust achter.

 24. Claudia

  Daarom deed John dus precies of hij obsoluut The Voice naar SBS wilde halen, wat natuurlijk niet zo was, maar kon RTL vet dieper in de buidel tasten om het in huis te houden, en John stapje dichter bij zijn 400 miljoen euro komt.

 25. BRAAK

  Oh ja, die Jandino of zoiets, ik heb in New York gewoond en kan je vertellen dat je het niet gaat maken daar. Van jou lopen er namelijk honderden rond in New York, …..achter een vuilniswagen.

 26. Ben

  Dat is het enige wat telt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.