Jan Slagter: ‘NPO verliest SBS-kijker door Bauer-exit’

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt het jammer dat Frans Bauer overstapt van NPO 1 naar RTL 4, omdat hij een moeilijk bereikbare doelgroep bereikte. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. De NPO had hem niet moeten laten gaan, vindt Slagter. “Ik vind het wel jammer, ja. Ik denk dat de publieke omroep met Frans Bauer een bepaald publiek heeft bereikt die moeilijk te bereiken valt. Frans Bauer trekt bepaalde publieksgroepen die niet zo snel naar de publieke omroep kijken“, zegt hij.

Welke doelgroep bedoelt hij? “Wij noemden dat vroeger – en ik mag het eigenlijk niet zeggen – de maatschappelijk teleurgestelden. Dat is een kwalificatie van tien jaar geleden, maar het gaat dus om de SBS-kijker. Dat is een heel ander publiek.

Slagter vindt Bauer ook meer bij SBS passen. “Ik had eerder verwacht dat hij naar SBS zou gaan, maar RTL doet het op dit moment heel erg goed. Je ziet dat Peter van der Vorst daar nu al goed aan de touwtjes trekt.

De NPO moet er ook voor het SBS-volk zijn, vindt Slagter. “Wij zijn er voor iedereen en moeten voor iedereen programma’s maken. We zijn een brede publieke omroep en moeten zo veel mogelijk alle Nederlanders bereiken.”

Frans Bauer was bij uitstek een man die met zijn programma’s een bepaalde groep in Nederland bereikte die wij als publieke omroep moeilijk bereiken.”

 

Foto: NPO Radio 1

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen