Jan Slagter: ‘NPO verliest SBS-kijker door Bauer-exit’

Geplaatst op Thu 18 Apr 2019 om 11:15

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt het jammer dat Frans Bauer overstapt van NPO 1 naar RTL 4, omdat hij een moeilijk bereikbare doelgroep bereikte. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. De NPO had hem niet moeten laten gaan, vindt Slagter. “Ik vind het wel jammer, ja. Ik denk dat de publieke omroep met Frans Bauer een bepaald publiek heeft bereikt die moeilijk te bereiken valt. Frans Bauer trekt bepaalde publieksgroepen die niet zo snel naar de publieke omroep kijken“, zegt hij.

Welke doelgroep bedoelt hij? “Wij noemden dat vroeger – en ik mag het eigenlijk niet zeggen – de maatschappelijk teleurgestelden. Dat is een kwalificatie van tien jaar geleden, maar het gaat dus om de SBS-kijker. Dat is een heel ander publiek.

Slagter vindt Bauer ook meer bij SBS passen. “Ik had eerder verwacht dat hij naar SBS zou gaan, maar RTL doet het op dit moment heel erg goed. Je ziet dat Peter van der Vorst daar nu al goed aan de touwtjes trekt.

De NPO moet er ook voor het SBS-volk zijn, vindt Slagter. “Wij zijn er voor iedereen en moeten voor iedereen programma’s maken. We zijn een brede publieke omroep en moeten zo veel mogelijk alle Nederlanders bereiken.”

Frans Bauer was bij uitstek een man die met zijn programma’s een bepaalde groep in Nederland bereikte die wij als publieke omroep moeilijk bereiken.”

 

Foto: NPO Radio 1
25 Reacties op “Jan Slagter: ‘NPO verliest SBS-kijker door Bauer-exit’”


 1. Bob

  Op welke zender Frans Bauer verschijnt, ik zal er niet naar kijken en in ieder geval niet luisteren. De man is de hele dag bezig populair te zijn en ook te blijven, waait lekker mee met de wind. Zijn “muziek” vind ik niet om aan te horen, dit is een subjectief oordeel van iemand die meent verstand te hebben van deze kunstvorm. Ook tekstueel zijn de scheppingen van Frans gedrochten. Fijn dat hij vertrekt naar SBS 6, die zender sla ik nu dus helemaal over.

 2. Curryworst

  Wat een bekrompen gedachtengang toch weer van dat mediaparkfossiel.
  Kijkers zappen van programma naar programma. Wie het uitzendt zal hun worst zijn.
  Slagter leeft nog te veel in het tijdperk van de verzuiling.

 3. NPO Hater

  De PO is zo 1970, traag en oudbollig, gelukkig is het over 2 jaar afgelopen als we minister-president Baudet hebben!

 4. T. Hiddema

  @npohater…

  Tuurlijk, kan zijn foto mooi naast die van minister president Wijders in de sprookjes galerij hangen…..

 5. T. Hiddema

  *Wilders

 6. Kwetter

  @NPO Hater.
  Nu heb je een hekel aan de zuilen van MAX, AVRO TROS NCRV etc.etc.
  Als die dan over 2 jaar worden afgeschaft worden door Baudet, dan gaat iedere com.zender zich profileren waardoor er een nieuw zuilensysteem ontstaat. Heb je dan je zin als iedere zender zijn eigen zuil claimt? Weer meer van hetzelfde, alleen nu vergeven door reclame.

 7. ZUIDWEST

  Ja ik dacht al , waar is FLEXI gebleven ?? Maar u heeft gelijk
  De NPO is zo ouderwets lijkt wel of ik in een andere tijd zit 1960 of zo , ja dat is me gewoon ook opgevallen !Ook die spelletjes zijn ook zo oudbollig
  en veel oude progrogrammas van vroeger die ze terug halen , Nee het zou me niets vebazen wanneer ze Peton place , weekendkwis, èèn van de 8 weeer terug halen RTL doet dat ook met sommige programmas maar zijn toch anders van opzet daar worden nieuw vibraties aan toegevoegd zoals het spijt me wie ben ik
  em neer oude NPO programmas in een nieuwe jas Nee bij RTL geen oudbolligheid
  zoals Weet ik veel , I hou van Holland tv kantine , allemaal juweeltjes van hoge klasse !! Ja hoor u heeft helemaal gelijk

 8. ZUIDWEST

  Nou ze zijn dan wel oudbollig maar de .P.O. zal nooit verdwijnen
  als de NPO verdwijnt Betekend ook een enorme strop voor onze hooooomoooo`s
  we doen niet meer mee, en zijn uitgesloten van het EU songfestival

 9. NPO Hater

  Ja, maar sneller en van deze tijd

  Tussen Kunst en Kitsch, dat programma ademt prehistorie uit, kan echt niet meer, we zitten in 2019

  Boer zoekt vrouw, ook zo ouderwets, brieven schrijven is zo 1990

  Spoorloos, we leven tegenwoordig in een wereld waarin je met 1 klik op Facebook en co kan zien waar iemand woont.

  NOS Journaal, ook zo traag en saai, waar zij 30 minuten voor een onderwerp nodig hebben, is de CO met dezelfde info binnen 10 minuten klaar,

  moet ik nog even doorgaan…

 10. happie

  zijn er dan mensen die zich niet naatschappelijk teleurgesteld voelen?

 11. ZUIDWEST

  Ja volkomen gelijk NPO HATER RTL???? er is geen betere zender te vinden

 12. BEUK DE BOOM

  Ik ben een ‘maatschappelijk teleurgestelde’ en heb al zeker 20 jaar niet naar SBS6 gekeken.

  Your move, Slagtermans.

 13. ★★Onbekend💥💥

  Frans Bauer doet zijn best maar ik kijk nooit.

 14. StefanV

  Het zegt eigenlijk alles dat de commerciële zenders bij de NPO shoppen om presentators / tv-persoonlijkheden in te lijven. Omgekeerd gebeurt dat veel minder.

  Het is Jan Slagter wel toevertrouwd om programma’s te bedenken (of aan te kopen) die een breed publiek bereiken bij de NPO. En Frans Bauer is echt wel vervangbaar.

 15. René

  Wat wen verhaal!

 16. René

  Wat een verhaal!

 17. Trudy

  keek toch al niet naar die lachende dwaas die alleen op geld verzot is

 18. Dirk

  Het is in ieder een logo minder in beeld als in naar Frans Bauer kijk. De logo ziekte van de NPO van in iedere bovenhoek één, is nog steeds niet genezen.

 19. q8

  jan bedoelt eigelijk; de ongeschoolden van de samenleving,

 20. joost

  Jan Slagter vindt…… alsof mij dat iets interesseert wat die man ervan vindt.

  Laat hem via zijn clubje max, eerst maar eens op zaterdagmorgen schoonmaak houden met die onverstaanbare ouwe de Bie, het domme linkse gansje van der Weij en ook die saaie neo marxist Kees Boonman, wat een ramp is die man met zijn eenzijdige socialistisch/communistisch nepverhalen op onze NPO radio.

  Jan is publiciteitsgeil en ik twijfel aan zijn capaciteiten.

 21. Pakalu Papito

  Nou die SBS kijkers wil je ook echt niet missen hoor. Zo relevant, net zo relevant als deze website wuuhahahaha :D

 22. Sven L.

  Slagter heeft ‘n punt mbt het kijkerspubliek wat (deels) naar 4 zal verhuizen, en plakken.

  Maar goed; NPO heeft Jan Smit nog, zelfde niveau. Al vraag ik me af of ‘ie al niet met John de Mol heeft gesproken….

 23. Henk

  Net als voetbal en overige geldverslindende programma’s die weinig of niets dan goedkoop amusement behelsen, hoort Frans Bauer niet betaald te worden door de belastingbetaler. Graag snel het mes erin en niet meer dan 1 zender met alles wat de commercie niet bedient en verder opkrassen met je hoge salaris van andermans geld.

 24. aammehoela

  NPO Hater en Zuidwest, 2 dezelfde figuren. Sneue figuren die kwaliteit niet weten te waarderen. Neen, lekker CO kijken, iedere keer 8 minuten reclame er tussendoor. Geweldig hoor. Journaal blijft goed bekeken en zeer hoog gewaardeerd. Spoorloos en BZV hetzelfde verhaal. Maar ja, NPO hater zou deze twee programma’s geweldig vinden als het bij RTL zat. DNA onbekend en Vermist zijn twee voorbeelden van programma’s die succesvol waren bij de NPO en mislukt bij de CO. Het zelfde geldt voor “De Slimste Mens”. Maar ja, slimme mensen kijken immers naar de NPO. Domme figuren kijken veelal naar SBS en stemmen daarom op de leugenaar Baudet.

 25. Paolo

  @NPO Hater, een zeker cynisme is altijd goed. Een knipoog houdt de mens de mens alert en heel scherp.
  Maar je aangedikte vergelijkingen gaan natuurlijk een beetje mank. Tv kijken in je stoel voor Tv of achter je laptop moet niet perse ‘snell’tv zijn. Opgejaagd wordt je als mens al de hele dag. Van je bus, naar je trein, naar je bureau, naar de Appie en naar alle sociale contacten die zo nodig onderhouden moeten worden. We hebben de mond vol van ‘chille’..dus waarom zou tv dan perse snel moeten zijn, zoals het Journaal of BZV. De kinderserie Pipi Langkous is sinds 1969 te zien op tv en er kijkt steeds een nieuwe generatie kinderen naar. De tijd is veranderd, producties werden sneller toch scoort het al 50 jaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.