Jan Kooijman huilt: RTL 5 dwingt hem tot tv-klus

Jan Kooijman vindt het vreselijk dat hij in 2016 het programma Ik Ben Een Ster, Haal Me Hier Uit! moest presenteren voor RTL 5. Dat vertelt hij in de rijdende talkshow van NU.nl. Tien BN’ers moesten acht weken lang zien te overleven in de jungle van Suriname, terwijl ze allerlei proeven en testen moesten doorstaan. “Ik had ook al ideeën over tv-maken toen ik als danser werkte en ik zal maar zeggen dat programma’s in een jungle met kakkerlakken niet het eerste in me op kwamen.”

Kooijman baalde flink van de tv-klus. “Ik vind het heel jammer dat ik dat moest doen. Het was een compromis. Ik had gewoon een programmapakket en er werd toen gezegd: ‘We willen heel graag dat jij dit doet.‘”

De presentator maakte direct kenbaar dat hij niet wilde. “Toen zei ik over dat programma: ‘Ik denk niet dat dat heel erg goed bij mij past en ik geloof niet dat dat naast Expeditie Robinson een enorm bestaansrecht heeft.’ Dat heb je al en dat is het leukste jungleprogramma.”

RTL dwong hem min of meer. “Toen zeiden ze: ‘We willen toch heel graag dat je dat doet en dan ga je het samen met Nicolette doen.’ Ik mocht Nicolette heel graag. Kluijver. Van Dam ook trouwens. Maar dat was met Nicolette Kluijver. Toen dacht ik: het is in duopresentatie en dat heb ik nog nooit gedaan, dus oké, hand over mijn hart, dan doen we dat.

Het was precies zoals hij had verwacht. “Toen zat ik wel te huilen in mijn hutje in Suriname toen we daar bezig waren.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen