Jan Kooijman huilt: RTL 5 dwingt hem tot tv-klus

Geplaatst op Mon 22 Apr 2019 om 10:00

Jan Kooijman vindt het vreselijk dat hij in 2016 het programma Ik Ben Een Ster, Haal Me Hier Uit! moest presenteren voor RTL 5. Dat vertelt hij in de rijdende talkshow van NU.nl. Tien BN’ers moesten acht weken lang zien te overleven in de jungle van Suriname, terwijl ze allerlei proeven en testen moesten doorstaan. “Ik had ook al ideeën over tv-maken toen ik als danser werkte en ik zal maar zeggen dat programma’s in een jungle met kakkerlakken niet het eerste in me op kwamen.”

Kooijman baalde flink van de tv-klus. “Ik vind het heel jammer dat ik dat moest doen. Het was een compromis. Ik had gewoon een programmapakket en er werd toen gezegd: ‘We willen heel graag dat jij dit doet.‘”

De presentator maakte direct kenbaar dat hij niet wilde. “Toen zei ik over dat programma: ‘Ik denk niet dat dat heel erg goed bij mij past en ik geloof niet dat dat naast Expeditie Robinson een enorm bestaansrecht heeft.’ Dat heb je al en dat is het leukste jungleprogramma.”

RTL dwong hem min of meer. “Toen zeiden ze: ‘We willen toch heel graag dat je dat doet en dan ga je het samen met Nicolette doen.’ Ik mocht Nicolette heel graag. Kluijver. Van Dam ook trouwens. Maar dat was met Nicolette Kluijver. Toen dacht ik: het is in duopresentatie en dat heb ik nog nooit gedaan, dus oké, hand over mijn hart, dan doen we dat.

Het was precies zoals hij had verwacht. “Toen zat ik wel te huilen in mijn hutje in Suriname toen we daar bezig waren.

Foto: RTL
17 Reacties op “Jan Kooijman huilt: RTL 5 dwingt hem tot tv-klus”


 1. Bart

  Ach arme Jan en dat terwijl hij eigenlijk überhaupt helemaal niets te zoeken heeft op tv en het witte doek wegens gebrek aan talent.

 2. Ron

  Schrijnend verhaal. Hier zou ik wel eens een goede docu van willen zien in meerdere delen….

 3. Klaasje v

  Dat was in 2016. Het is nu 2019. Is er geen nieuws meer MC?

 4. Zalmneusje

  Goh verschrikkelijk zeg, zo”n snoepreisje naar Suriname. Wat een gruwelijke straf! Ga vakkenvullen in de supermarkt, verwende kwal!

 5. Maxer

  Veel BNers die voor het geld naar de commerciëlen zijn gegaan komen na de flops graag weer terug naar de PO. Jan Kooijman, Nick en Simon, Kees Tol etc. Liever minder geld met veel kijkers dan meer geld en flops.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Echt vreselijk voor die jongen.
  Hij is nooit meer de oude geworden.

 7. Curryworst

  Lang verhaal kort: hij doet alles voor geld.

 8. Tv junkie xl

  Waarom wordt er nog aandacht besteed aan deze wannabe star. Was niks, is niks en zal ook niks worden op tv…lekker ballet blijven doen, dat kan hij nog soort van. Op tv zit niemand op hem te wachten dat is wel duidelijk aan de kijkcijfers.

 9. Roxanne

  Ach ja dat krijg je ervan als je als nitwit een contract tekent voor het geld en tja dan moet je naar hun pijpen dansen, geen zin of het past niet bij me trekken ze zich dan niks van aan. Misschien een 9-5 baantje zoeken….

 10. Leni

  Heel erg dit! Er zijn bijna nergens ter wereld mensen die soms iets moeten doen van hun baas …. Gewoon omdat t moet…. Tsja…wat n verwende vieze kwast die jan

 11. Bjorn

  En bij de promotor van dat programma zeggen dat je het een heel leuk en goed programma vindt. Zeg dan ook meteen de waarheid. Hilversum een grote achterbakse kliek

 12. roevka

  Ik volg dit programma al vele jaren in the UK ‘I am a celebrity, get me out of here’ en dat zit daar erg goed in elkaar. Dagelijks gebracht met 2 shows. Prachtig decor in Australia, goede presentators met humor, hilarische proeven en opdrachten en leuke kandidaten. Waar je echt een soort van band mee krijgt.

  Hier is het goedkoop opgezet. De vorige keer was het 1 keer per week. Sloeg helemaal nergens op vergeleken met het originele concept.

 13. Oudje

  De nazorg is wegbezuinigd bij RTL5?

 14. Joop

  Hij vindt het fijner bij Job G op schoot

 15. LLRV

  Hoe zou Theo Masssen hem noemen?

 16. niet

  Jan is anders geaard. Huilen in een hutje. Wat een l u l. De jungle is prachtig.

 17. Sven L.

  Slordig hoor, afgeven op het oude nest. Je weet nooit of je elkaar nog nodig hebt in de toekomst.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.