Humberto wil niet kiezen tussen Televizier-ster en lintje

Humberto Tan wil niet kiezen tussen de Zilveren Telelvizier-Ster en het lintje dat hij vrijdag in ontvangst mocht nemen. Hij is even trots op beide. Dat heeft de RTL-ster vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard. Tan heeft het lintje niet gekregen voor zijn maatschappelijke betrokkenheid in RTL Late Night, maar vanwege zijn inzet voor verschillende goede doelen. “Wat misschien wel meteen goed is om te zeggen: ik krijg dit dus niet voor RTL-werk, ik krijg het alleen voor vrijwilligerswerk.”

De presentator vindt het helemaal niet erg dat zijn RTL-werk kennelijk niet lintjeswaardig is. “Ik vind dat bekendheid gewoon gebakken lucht is. Dat is eigenlijk niets. Dus ik heb altijd gevonden en gezegd: als je een klein beetje iets kan doen met die bekendheid, dan geef je het een beetje zout en peper door iets voor een ander te doen. Dat heb ik altijd geprobeerd te doen. Die organisaties hebben kennelijk achter mijn rug om een brief geschreven en uiteindelijk hebben ze gezegd: ‘Wij maken jou Ridder.’

Tan wil niet kiezen tussen zijn twee Televizier-Sterren en het lintje. “Mijn hemel. Ik denk dat ik helemaal niet wil kiezen. Het heeft allebei zijn eigen waarde. Dit is vanuit de mensen die vinden dat je het verdiend hebt en de Televizier-Ster is van de kijkers. Het is allebei heel veel waard voor mij. Het lintje moet je wel teruggeven als je dood bent, die andere mag ik houden.”

Overigens mag hij niet elke dag op tv met het lintje. “Je mag deze alleen vandaag of als het nadrukkelijk in een uitnodiging staat dragen.”

Lees ook: Lintje Humberto Tan is niet voor zijn televisiewerk (vrijdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen