Gerard Joling praat over solostoel in The Voice Senior

Gerard Joling krijgt waarschijnlijk een solostoel in The Voice Senior nu Gordon is overgestapt naar SBS 6. Hij is erover in gesprek met RTL 4. Dat heeft de entertainer vrijdagavond gezegd in Jinek. Joling blijft graag te zien als coach in de talentenjacht. “Zoals het er nu voor staat komt ook nog The Voice Senior aan bod. Daar zijn we nu mee bezig, omdat het best lastig is, want ik zat vorig jaar natuurlijk met Gordon erin en die heeft nu getekend bij SBS 6. Dat wordt een beetje lastig.

Wellicht wil John de Mol hem wel uitlenen voor The Voice Senior, aldus Joling. “Misschien leent John de Mol Gordon wel uit aan RTL. Daar kunnen we altijd over praten.

Joling is sinds kort een exclusief RTL 4-gezicht. “Ik heb elf jaar lang gezegd nadat ik een lang contract had bij SBS: ‘Ik wil nooit meer vast onder contract, want ik wil voor álle omroepen leuke dingen doen.’ Ik moet je eerlijk zeggen dat ik ook benaderd ben door John de Mol en Erland Galjaard en ze hebben me ook bepaalde dingen aangeboden en toen kwam RTL met eigenlijk alleen maar programma’s die zo dicht bij me lagen en die ik zo leuk vond om te doen.”

Daarom koos hij voor RTL. “Ik denk: ik ga dit gewoon doe, ik heb er zin in. Ik word aan het eind van de maand 59. Ik ben nog niet stokoud, maar ook niet meer piepjong. Dat je hier niets voor hoeft te doen en gevraagd wordt is voor mij niet alleen een grote eer, maar ook ongelooflijk leuk. Ik kan me nog net meer ontwikkelen met mooie tv-programma’s.

Wat gaat hij verdienen? “Mijn manager heeft heel goed onderhandeld met RTL. Ik moet je zeggen dat het me totaal niet om het geld te doen is. Daar ben ik heel eerlijk in en dat klinkt voor sommige mensen misschien gek. Maar het is natuurlijk wel fijn dat je heel goed betaald wordt. Daarbij ga ik programma’s doen waar ik heel veel zin in heb.”

Eva Jinek: “Word je de sidekick van Beau van Erven Dorens bij RTL Late Night?

Joling: “Daar heb ik helemaal niet eens over nagedacht.

Jinek: “Ohhhh nee! Maar je ging iets doen in het najaar dat buiten je comfortzone lag!

Joling: “Ehmmm…

Jinek: “Goed, neem anders nog even een slokje.”

Joling: “Het zou natuurlijk heel enig zijn, maar ik ben daar nog niet voor gevraagd om heel eerlijk te zijn.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen