DWDD moet op zoek naar nieuwe hoofdredacteur

Geplaatst op ma 15 apr 2019 om 16:32

De Wereld Draait Door, de meest bekeken talkshow van Nederland, moet op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. Marco Versluis houdt het na drie seizoenen voor gezien. Dat heeft BNNVARA laten weten. Versluis volgde in 2016 Dieuwke Wynia op, die een twee-eenheid vormde met presentator Matthijs van Nieuwkerk. “Ik heb het voorrecht gehad om bij DWDD zeven jaar met een geweldig team en met Matthijs van Nieuwkerk, de beste presentator, te hebben gewerkt.

Versluis is toe aan een nieuwe uitdaging. “DWDD wordt met een enorme bezieling gemaakt en elke dag door heel erg veel mensen gezien en gewaardeerd. Maar voor mij is het tijd voor een nieuw avontuur.”

Het programma kan zijn vertrek nu goed dragen, aldus Versluis. “DWDD staat als een huis en hoewel ik het ook vreselijk ga missen, maak ik plaats voor een nieuwe hoofdredacteur.”

Versluis maakt nog vier DWDD Summerschools en hij doet de eindredactie van College Tour, dat vanaf 19 mei terugkeert op NPO 1 met Matthijs van Nieuwkerk.

Wie de nieuwe hoofdredacteur van DWDD wordt is nog niet bekend.
41 Reacties op “DWDD moet op zoek naar nieuwe hoofdredacteur”


 1. Directeurtje

  Waarom stopt Matthijs van Nieuwkerk niet op zijn hoogtepunt?

  Dit krijgt iets Barend&van Dorp-achtigs. Die gingen ook te lang door. Sneu!

 2. rooie Rinus

  vast wel een groenlinkser zonder werk te vinden lijkt me? JOOP.nl zit er vol mee.

 3. k4nk3r

  Dat programma is al jaren compleet ingestort.

  Kijkers zijn die grachtengordel kliek spuugzat.
  Om nog maar te zwijgen over die rare tafeldame die zat te huilen dat ze tafelmens genoemd wilde worden.

  En dan nog iedere vrijdagavond piepkuikentje erbij.

  Die mensjes kunnen me aan het gas.

 4. Onbekend

  Barend en van Dorp waren er 6 a 7 jaar DWDD 11 a 12 jaar.

 5. Mike

  Dan wel eentje die die lange muziek aan het eind eruit pleurt en De TV Draait Door terugbrengt. Dat luie volk kan zogenaamd geen opvallende fragmenten meer vinden.

 6. Leni

  Gezellig weer hierzo!!

 7. Corrie

  @ k4nk3r De kijkcijfers zeggen iets anders. En zou je ajb je nickname willen veranderen? Het is respectloos om die nare ziekte te gebruiken waar nog veel te veel mensen aan lijden.

 8. Guenther

  Gezocht:
  Een vieslinkse cis-vrouw die goed kan wegkijken en framen.

 9. Bep

  Zeg het maar mensen: welke talkshows scoren beter om dat uur? Het hoeft niet jóuw smaak te zijn, maar blijkbaar van veel mensen wel.

 10. Reeds

  Guenther, meld je aan! Jij zit hier dag in dag uit te framen, dus je maakt vast een kans. Dan kun je eindelijk je uitkering opzeggen en aan de slag.

 11. Henk

  Is het niet eens tijd om dat hele DWDD op te doeken? Of het programma minimaal een totale facelift te geven met een nieuwe of wisselende presentator(en)? De formule is erg sleets geworden, ook door die die gaapverwekkende vaste rituelen (zoals het opnoemen van alle gasten -meestal usual suspects- en eerst op krukken gaan zitten en daarna aan tafel te gaan.)

 12. Bep

  Wie stel je voor als presentatoren die minstens evenveel kijkers trekken, Henk? De commerciëlen spelen het alvast niet klaar.

 13. CreaBea

  Directeurtje : Format van DWDD draagt de presentator, in principe maakt niet zo veel uit wie je er neer zet.

  Alleen is wel een probleem als je geen hoofdredacteur hebt die weet wat het formule inhoud, kan wel eens een groot probleem worden.

 14. Onbekend

  K4NK3R: https://youtu.be/LCo3dfdIjoY als jij dit bent zo,n naam bedenk je niet.
  YouTube.nl

 15. Onbekend

  En waar is dat schele paard van zijn dochter gebleven, die stommerik. Beetje fatsoen zou niet misstaan hier.

  https://www.mediacourant.nl/2019/04/dwdd-moet-op-zoek-naar-nieuwe-hoofdredacteur/#comment-4294836

 16. Onbekend

  u geplaatste reactie wordt automatisch vastgehouden.

 17. aammehoela

  Gelukkig waarderen de meeste kijkers wel DWDD. Gewoon hoge kijkcijfers en marktaandelen. Alleen kunnen rechtse stemmers hier niet tegen. Ze hebben het altijd over het bashen van Trump en Baudet, maar deze gasten bashen net zo hard. Altijd anti-NPO zonder te kijken en alleen maar schreeuwen.
  Gelukkig is DWDD weer terug vanaf september. En gelukkig is M nu veel beter dan vorig seizoen. Vrees alleen voor de kijkcijfers want de temperatuur vliegt omhoog. En dat betekent meestal halvering kijkcijfers in de vooravond.

 18. Rick

  Hopelijk heeft de nieuwe hoofdredacteur een hekel aan boeken en veel creativiteit want dat ontbreekt de afgelopen jaren aan het programma :-o

 19. Geacynthia

  Komen we nu van die vreselijke kliekvorming af?

 20. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Piepkuiken.
  2000 euro.
  Brabant-emancipatie.
  Hoezo grachtengordel-kliek?

 21. Peter

  Stel Jensen maar aan als hoofdredacteur dan verandert er tenminste iets en het wordt het linkse geluid nog een beetje beperkt. Echt een drama momenteel.

 22. anoniem

  @Peter: Op tv is er weinig ‘links geluid’ hoor.. Niet alles dat niet extreem-rechts is, kan links genoemd worden..

 23. Peter

  Pfff, daar gaan we weer met de discussie. 00:25 uur laat je oren uitspuiten. Als er iets een links bolwerk is, dan is het wel DWDD. En dat weten ze zelf ook heel goed.

 24. Pfd

  De afgelopen jaren heeft duidelijk gemaakt dat een echt rechts geluid op tv waardeloze tv oplevert. In plaats van steeds te klagen over al dan niet linkse programma’s, zou rechts zelf eens iets goeds moeten neerzetten, wat de moeite waard is om ook door anderen bekeken te worden.

 25. @Pfd

  Als je links benoemt als progressief en rechts als behoudend, levert rechts natuurlijk nooit interessante tv op, namelijk niets nieuws. Behoudende tv = saaie tv.

 26. Peter

  Pfd, ik verlang gewoon terug naar een tv periode zonder rechts/links. Gewoon waar tv voor is bedoeld…..vermaak of objectief nieuws.

  Wat een flauwekul om sowieso één (politiek) geluid te moeten laten horen. Bah!

 27. Pfd

  Je verlangt terug naar welke periode? Die van Wibo van der Linde en Sonja Barend? Die waren niet rechts of links?

 28. Pfd

  Ik zie trouwens bij de PO-talkshow geregeld rechtse politici langskomen, dus hoor je daar niet maar één politiek geluid. Moet je wel luisteren, natuurlijk. ;-)

 29. Ria

  Die Dijkhof is niet van het scherm te slaan, lijkt het.

 30. Ria

  @Peter Dat tv is bedoeld voor vermaak of objectief nieuws is jouw mening en ik vind het prima om meningen te horen, ook op tv. En ook vermaak en objectief nieuws. Door nieuwsuitzendingen van verschillende zenders af te wisselen lukt dat ook prima.

 31. Jaap

  Dat geze!k altijd over links en rechts. DWDD, Jinek en Pauw zijn al jaren de populairste talkshows, het NOS Journaal de populairste nieuwsuitzending. Hou toch eens op met je indoctrinatiesamenzweringtheorietjes uit de schemrige marge.

 32. Stad

  @Peter
  Tue 16 Apr 2019 om 8:25

  Haha, maar wel over Jensen beginnen.

 33. Peter

  Ria: een journaal of nieuws achtergronden dat moet altijd objectief worden gebracht. Daar moet geen ruimte zijn voor een mening. Dat is nu wel aan de hand namelijk. En Peter dat ik over Jensen begin is alleen om de boel weer wat op evenwicht te brengen.

  Zoals nu alles links wordt gebracht is een verschrikking. En gelukkig zien de meeste kijkers da ook.

 34. Ria

  @Peter Noem me eens één volledig objectief journaal in de wereld. Een nieuwsredactie maakt áltijd keuzes (wie komt al eerste hoelang aan het woord, waar knippen we, etc., etc.) dis 100% objectief is een illusie. Wat je wél kunt doen, is nieuwsuitzendingen van verschillende zenders bekijken. Maar Jensen? Sorry hoor, maar zo’n hysterische schreeuwlelijk brengt voor mij geen evenwicht.

 35. Jaap

  @Peter De ‘meeste kijkers’ die jij noemt laten Jensen links* liggen: daar kijkt geen hond naar!

  * Hahaha!

 36. Blyde

  De meeste kijkers. Daarom trekken de door Peter ‘links’ genoemde programma’s ook verreweg de meeste kijkers.

 37. Peter

  Ach laat ook maar…..

 38. Mediaprak

  Een eindredacteur stapt op. Wil waarschijnlijk zn familie en vrienden ook weer eens zien na werkweken van 60 uur gemiddeld. Schuift een senior redacteur gewoon door naar deze functie.

 39. Jaap

  @Mediaprak Je hebt gelijk: Versluis werkte ook al voor DWDD toen hij hoofdredacteur werd.

 40. Albert

  Gijs van Dam heeft binnenkort weer alle tijd…

 41. Sport

  Ik ga solliciteren en dan is dit programma moedwillig snel ter ziele.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.