Diederik Ebbinge slaat terug naar Angela de Jong

Geplaatst op Tue 09 Apr 2019 om 14:00

De kritiek van Angela de Jong op het tweede seizoen van De Luizenmoeder – ze vond het allemaal maar minder dan vorig jaar – is in het verkeerde keelgat geschoten bij hoofdrolspeler Diederik Ebbinge. Dat is te lezen op Twitter. Ebbinge is niet bepaald een fan van de opiniediva van het AD. “Angela de Mug, je wil ‘t negeren, maar het blijft irriteren“, twittert hij in reactie op een column van Aaf Brandt Corstius, die een cynische column heeft geschreven over AD-Angela.

Daarop vraagt ene Berry aan Ebbinge: “Wat heeft dat mens ooit gepresteerd zodat haar mening belangrijk wordt gevonden?

Ebbinge: “Ze lijkt willekeurig uit een telefoonboek geprikt en nu zitten wij ermee opgezadeld. Nou ja, het is ook niet heel belangrijk.

Vorig jaar ergerde Ebbinge zich er al aan dat De Jong De Luizenmoeder een lange neus naar Sylvana Simons noemde. “Er zijn altijd mensen die alles voor hun eigen karretje proberen te spannen“, zei hij toen.

De Jong werd de afgelopen weken gepersifleerd in De TV Kantine. Vooral haar drang om steeds op tv te komen werd daarbij op de hak genomen.

Foto: Elvin Boer
46 Reacties op “Diederik Ebbinge slaat terug naar Angela de Jong”


 1. Bep

  Normaal vaak met Angela eens maar wat betreft 2e seizoen Luizenmoeder zit ze er naast, was ook weer erg goed.
  Wel zou ik nu op het hoogtepunt stoppen voordat ze in herhalingen vallen.
  Angela op tv?Nee, geen goed idee.

 2. Rollins

  Wat is Diederik bozig de laatste tijd. Dit gaat over een krant en iemand die er voor schrijft. Een krant. Joehoe! Het is geen gezaghebbend medium. Het is een krant.

 3. Hermann Boring

  Ze begint wel een irritante zelfingenomen betweetster te worden die iets teveel met haar bakkes op de buis verschijnt. Zo is ze onderdeel geworden van het systeem waar ze juist als criticus (?) afstand van zou moeten bewaren en dat tast haar geloofwaardigheid aan. De stukjes van Han Lips in het Parool zijn een verademing vergeleken met wat Angela de Jong allemaal bazelt.

 4. robb

  Wat moeten we met Angela ,ze kijkt niet objectief het is haar persoonlijke mening als je haar gun factor hebt kan je alles doen zonder kritiek,M bv praat zo hard zo dat ze boven haar gasten uitkomt het decor ziet er nog vreselijk uit met het giftige groen maar M kan niks verkeerd doen .

 5. El

  Maar het tweede seizoen van De Luizenmoeder was gewoon minder leuk dan het eerste. Het was niet slecht, maar gewoon minder leuk. Dat kan je als bedenker/hoofdrolspeler/whatever wel heel vervelend vinden als men dat zegt, maar moet men dan maar stil zijn? Complimentjes mogen, kritiek niet?

 6. Vrede

  Seizoen 2 was prima maar in seizoen 1 waren we als kijker ook verrast. Als seizoen 2 het eerste seizoen was geweest en alles nog nieuw was las je al dit geouwehoer van zo’n Angela niet.

  Moet ze niet eens kritiek gaan leveren op programma’s zoals Flikken Maastricht die al tig seizoenen hetzelfde doen terwijl dat nooit boeiend geweest is.

  Deze man stal trouwens in seiz 2 wel de show. Zijn gezichtsuitdrukkingen en die vingertjes enz, geniaal.

 7. n

  De laatste uitzending over schooladviezen was bijna letterlijk een herhaling van vorig jaar over de leesniveaus van de kinderen, inclusief het verkeerd uitspreken van een ‘moeilijk’ woord door Kim. Hetzelfde was het bij kerst dit jaar en Sinterklaas vorig jaar. De inspiratie was duidelijk op. De twee blikken die Jennifer Hofman heeft, begonnen ook te vervelen.

 8. M

  @El: Die opmerking over die lang neus naar Sylvana bewijst dat De Jong er geen ene moer van heeft begrepen.

  Kan me best voorstellen dat Ebbinge klaar is met De Jong.

  Dat was ik na die hysterische reacties van De Jong die helemaal overstuur was toen Gordon niet ging trouwen in dat onzin-programma waarvan De Jong blijkbaar nog geloofde dat het echt was ook. Wat een doos…..

 9. IP Reclame

  Hou je van vlees, dan bak je in Croma!

 10. @ n : 14:42

  Idd Jennifer Hofman was de Nina Sanders van de luizenmoeder. Ze kunnen maar op een manier verwilderd met onozelle ogen in de camera kijken.

 11. Remi

  … Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze Diederik
  niet goed in zijn vel zit ….

  … Steeds maar dat reageren … het straalt iets van ‘wanhoop’ uit.
  Triest.

 12. Trudy

  Angela de Jong heeft gelijk 2de seizoen was minder !!!

 13. Trudy

  Diederik zit niet goed in zn vel whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaais te zien

 14. kees

  Angela is Top!

 15. StefanV

  Ondertussen plaatst Mediacourant aan de lopende band artikelen over wat Angela de Jong in het AD heeft geschreven. Ze is gewoon tv-recensent en haar mening is niks meer of minder dan de mening van één persoon.

  Ik snap werkelijk niet waar mensen als Ebbinge zich zo druk over maken en waarom ze (kennelijk) niet tegen kritiek kunnen. Iedereen moet en zal De Luizenmoeder leuk vinden, kennelijk. Je mag niet vinden dat het tweede seizoen minder goed is dan het eerste…

 16. Quick

  Kom op, zeg, terugslaan? Dat klinkt alsof hij een heel epistel heeft geschreven waarin hij haar met de grond gelijkmaakt. Het is echter één zinnetje waarin hij aangeeft dat hij haar zo vervelend vindt als een mug.

 17. Bep

  Er zitten geniale en irritante stukjes in de Luizenmoeder.Ank-Anton,Ank-Helma,Ank-ouders/kinderen.Helma-ouders/kinderen.Raak en ontroerend tegelijk.Genoten.

 18. Ron

  Ebbinge is een eindbaas. Helemaal mee eens. Maar het valt ook niet mee voor haar, al die subtiele humor is niet te simpel genoeg voor het brein van Angela.

 19. Bears’den

  Angela heeft natuurlijk gewoon weer gelijk!
  De luizenmoeder was leuk, maar vorig seizoen beter..
  Het zou ook nog wel iets grover mogen.. Het moet wat meer schuren!

  Ik heb het al vaker gezegt mensen, Angela heeft gewoon in 90% van de columns gelijk..

 20. Jeroen

  Bears’den

  Alleen jammer dat jij die 10% niet kunt herkennen. Je slaat de plank volledig mis.

 21. Trudy

  ik geef Diederik Ebbinge volledig gelijk.
  Ik kan dat vieze publiekelijke geboer van Angela ook niet aanhoren..

 22. Koen

  Feit is dat Diederik tegen elk klein beetje kritiek, meteen boos is.

 23. Rick

  Als haar mening er niet tot toe doet waarom irriteert hij zich dan zo aan haar?

 24. rechter

  Koen en Rick, waarom is jullie Nederlands zo slecht? Zijn jullie wel naar school gegaan?

 25. Iemand

  Ik heb niets tegen Angela de Jong en lees haar columns zonder veel interesse omdat tv en het tv wereldje me niet zo boeien. Vraag me wel af waarom zij deskindig zou moeten zijn? Kan zij iets? Heeft zij een tv-kijk-masteropleiding gevolgd? Dat zij vaak op tv is zal wel komen doordat zij wordt gevraagd. En ik neem aan dat zij er niet alleen voor zichzelf zit, maar dat het AD er ook iets van vindt. Goed voor de verkoop van hun krantje misschien?

 26. John de Mol is een losert

  Angela de Jong geeft haar mening,meer niet!!
  Ikzelf vond het niveau vorig seizoen hoger liggen qua continuïteit in afleveringen.
  Dit seizoen 2 niet leuke afleveringen maar de rest was gewoon zo verschrikkelijk goed gemaakt.
  Acteerwerk van Leny Breederveld( Helma ) is echt briljant, maar ook de andere acteurs leveren gewoon vakwerk af.De vingertjes van Anton of die ouders met dat typische lagere school schoolplein gezeur.
  Zeker als je het ga vergelijken met zoiets armoedigs als Kees & co.

 27. Geronimo

  Kritiek kunnen handelen tekent de ware vakman.

 28. Cora

  Zodra Angela de jong op beeld verschijnt zap ik weg. Heb haar te vaak in allerlei programma’s gezien. Wat een irritante, betweterige tuttebel. Weg met dat mens¡

 29. JandeHond

  @Cora
  Hou jij je nou maar bezig met kroketten en frikandellen.

 30. Bart

  Als Angela vind dat de tweede seizoen minder was dan het eerste dan heeft gewoon gelijk want het was ook minder. Niet slecht maar wel minder. De vraag is of je het perse moet benoemen als de kijkcijfers zo hoog zijn. Was niet nodig. Zoals Angela opperde had er misschien wat meer tijd tussen de eerste en tweede serie moeten zitten. Het had seizoen 2 ten goede gekomen denk ik. Waarom hoor ik Diederik niet over Ron Vergouwen? Die was bij Boulevard pas negatief.

 31. Michel

  Het lijkt er steeds meer op dat Nederlanders steeds langere tenen krijgen…

 32. gerdien

  Die opmerking van De Jong over Sylvana bewees dat zij om alle verkeerde redenen de Luizenmoeder leuk vond. Ze identificeerde zich volledig met juf Helma en had er de pest in toen in een interview met de makers duidelijk werd dat juf Helma ook maar een karikatuur was. Hilarisch, dat wel, maar geen heldin. Wat zal De Jong met kromme tenen hebben gekeken toen in de laatste aflevering het cynische schild van juf Helma afviel en het ook maar een mens bleek.

 33. Bart

  @Gerdien Alle karakters waren iets uitvergroot natuurlijk. Dat altijd bij een comedyserie. Juf Helma heeft als enige overal een nuchtere kijk op en laat eigenlijk zien hoe het systeem en eigenlijk het hele land ergens de verkeerde afslag heeft genomen. De manager, vergader, prestatiedrang, gezondheid en de politiek correct cultuur. Het na elkaar kijken en zeggen wat iemand verkeerd doet zonder ooit een kijken hoe je eigenlijk zelf doet. Het continu opnieuw het wiel uit willen vinden en nooit meer teruggrijpen naar een systeem zoals het was. Sommige dingen werkten al goed en hoefde helemaal niet veranderd te worden. Vanuit die hoek bekijkt het karakter van juf Helma het allemaal en omdat ze bijna met pensioen gaat heeft ze meestal helemaal geen zin meer om er nog verder tegen in te gaan maar ze heeft natuurlijk helemaal gelijk. Je ziet dit overigens overal om ons heen. Niet alleen op scholen.

 34. Roy020

  Angela heeft wel gelijk. Tweede seizoen was veel minder aantrekkelijk en de acteurs veel minder in hun rol.

 35. Sven L.

  Je zou bijna, en dan ook echt BIJNA, terug verlangen naar Jean-Pierre Geelen met zijn commentaar op de televisie. Die was tenminste objectief.

  Ik begrijp ook niet zo goed waarom de media haar zoveel autoriteit toedichten; het is gewoon een huisvrouw die veel op de bank zit en tv kijkt. En daar dan iets van vindt. Haar columns staan vol open deuren en persoonlijk venijn. Ik heb nog nooit een column van haar gelezen die inhoud heeft. Het is fastfood-journalistiek. In het begin denk je; oh lekker, maar uiteindelijk ben je niet in je behoefte voorzien.

 36. anoniem

  Angela de Jong ik hoop dat AD je nu weg stuurd, je bent een mug.

  mooie naam….

  Mug je moet wat aan de oplage van AD doen

  je bent aangenomen om de oplage omhoog te krijgen

  het lukt jouw en AD niet betaalde oplage omhoog te krijgen alleen maar lager

  adverteerders moet op papier de oplage laten zetten

  mug schaam je nog voor je baas Hans

  olie bollen verkopers op oud jaar laten huilen.

  nep onderzoek

  Mug je collegas zijn niet weg van je, collegas pas op mug prikt…

 37. Dominee Bonk

  De Luismoeder is zo enorm Amateur TV, een soort Estland-West, zo vreselijk slecht gespeeld ook, dat moet je echt niet aan Nederlandse Actreutels overlaten, die kunnen het niet, daarnaast zie je productioneel onverkogen, en tot slot nog de zo tragische slechte teksten en humor. Nee die dikke acteur kan niet recht breien wat krom is. Amen.

 38. gerdien

  @Bart: Ja, ik weet ook wel waar de Luizenmoeder op gebaseerd was. Maar het prototype van juf Helma -uitgeblust en cynisch d’r tijd uitzittend- is volgens mij van alle tijden. Los daarvan staat de hype- mede onder aanvoering van A. de Jong herself- gebaseerd op het misverstand dat de Luizenmoeder was bedoeld om lekker tegen het politiek correcte denken in te gaan, als stem van de onderbuik zogezegd. Nadat de makers hadden gezegd dat het ze daar niet om ging was een hoop mensen de lol eraf.

 39. gerdien

  Waarom dat nou weer? Staat geen onvertogen woord in.

  gerdien De door u geplaatste reactie wordt automatisch vastgehouden voor moderatie. In veel gevallen komt dat omdat een woord is gebruikt dat veelvuldig wordt gebruikt door mensen die de reactiemogelijkheid misbruiken. Uw reactie wordt zo snel mogelijk gemodereerd.
  Wed 10 Apr 2019 om 12:58
  @Bart: Ja, ik weet ook wel waar de Luizenmoeder op gebaseerd was. Maar het prototype van juf Helma -uitgeblust en cynisch d’r tijd uitzittend- is volgens mij van alle tijden. Los daarvan staat de hype- mede onder aanvoering van A. de Jong herself- gebaseerd op het misverstand dat de Luizenmoeder was bedoeld om lekker tegen het politiek correcte denken in te gaan, als stem van de onderbuik zogezegd. Nadat de makers hadden gezegd dat het ze daar niet om ging was een hoop mensen de lol eraf.

 40. Joop55

  Diederik is in RL net zo’n lullo als dat zijn rol ervoor weggelegd is, en dan over Angela: ze is opzich best sneu, maar verteld zo af en toe een waarheidje dat tegen het zere been stoot van sommige royalties (10 kilo korrels zout).

 41. Momo

  Toont maar weer aan dat “BN’ers” slecht tegen kritiek kunnen.

 42. Momo

  @gerdien

  De Luizenmoeder is inderdaad domme, linkse propaganda. Geen wonder dat jij daar voor valt. Zum kotzen.

 43. chris?

  Vorig seizoen zei A.de Jong toch dat de luizenmoeder de televizier ring moest winnen.
  Nu prijst zij Beau de hemel in.

 44. Hendrik Sihasulewanepatty

  Linkse huilers spelen altijd op de persoon wanneer je ze diep raakt, hihaahaihi

 45. Johan

  Hendrik, ach ach, is dat zo? wat doe jij nu dan?

 46. Donald Dumb

  Hendrik.
  En rechts speelt nooit op de persoon?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.