Annemieke Schollaardt nieuwe stem van NPO 1

Geplaatst op di 09 apr 2019 om 7:45

Annemieke Schollaardt is per vandaag de nieuwe vaste stem van NPO 1. Als zenderstem kondigt zij programma’s aan en is zij ook de stem van andere promotionele uitingen. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Schollaardt is sinds begin dit jaar ook al de zenderstem van NPO Radio 2. “Dat daar nu ook NPO 1 bijkomt is een mooie uitbreiding. Ik vind het een eer dat ik de stem mag zijn van twee impactvolle publieke zenders“, aldus de presentatrice van omroep Avrotros.

Voor Schollaardt, die van vrijdag tot en met zondag Annemiekes A-Lijst presenteert op NPO Radio 2, is het werken als zenderstem bekend terrein. Eerder was zij ruim tien jaar te horen als zenderstem van NPO 3FM.

Overigens is ze niet de enige zenderstem van NPO 1. Ze zal te horen zijn naast NPO Radio 2-collega Wouter van der Goes, die al sinds 2016 zenderstem is van NPO 1.

Ook alle andere stemmen van de publieke tv-zenders komen uit eigen huis. Programmamaker Godfried van Run (VPRO/NTR) is de stem van NPO 2 en de zenderstemmen van het derde tv-net zijn NPO Radio 2-dj Paul Rabbering (NPO 3), FunX-presentator Fernando Halman (Zapp) en Zappelin-gezicht Fenna Ramos (Zappelin).

Foto: Ruud Baan, AVROTROS
18 Reacties op “Annemieke Schollaardt nieuwe stem van NPO 1”


 1. Norvo

  Nice work if you can get it…

 2. Derk

  Al sinds 2016? 3 jaar pas.

 3. Apopulee

  Een stem waarvan er 13 in een dozijn passen. Nou niet bepaald memorabel. Enfin, dat zal ook de bedoeling zijn. Te veel kleur, jakkes.

 4. Gehoor beschadiging

  Alleen iemand met gehoorbeschadiging kiest haar als zenderstem. Klinkt voor geen meter.

 5. Albert Verlinken

  Op een of andere manier krijg ik de kriebels van deze dame. OP de radio is ze echt VERSCHRIKKELIJK! Zinloos geblaat is door haar next level gebracht. Deze vrouw heeft echt niks te melden. Teksten geschreven door een ander kunnen da nog net, zolang ze maar niks van haar persoonlijkheid er in moet leggen want dan is het allergie opwekkend. Ik zap gelijk weg als ik haar op de radio ontdek!

 6. den Draaiert Joost

  Mijn god, lekker belangrijk zeg

 7. Ome H

  Leuke meid

 8. Wauter

  Zegt ze nog steeds ‘tof’ en ‘cool’ op de radio?

 9. Gerit

  En binnenkort krijgt ze plek waar nu rob Stenders zit terug op radio2

 10. Nope

  Eindelijk hebben ze de goede keuze gemaakt, leuke meid maar ze past beter plaatselijke buurtzender met haar manier van presenteren.

 11. Brutus

  Omdat ze een vrouw is.

 12. Meneer Kaktus

  Mooie strot om VRAND te roepen. Meer ook niet.

 13. Meneer Kaktus

  Brand!

 14. Fox Mulder

  Wikipedia muts. Heeft ook iemand die de handen boven haar hoofd blijft houden.

 15. LLRV

  Serieus? Wat een blabla: “impactvolle zenders”. Je moet er maar op komen …

 16. Peter

  Zij zit bij de npo puur vanwege het quotum. Werkelijk een grote schande! Net als die Onesy of zoiets. Te erg voor woorden en piraat niveau. Dan merkje goed waarom radiomaken toch nog steeds een mannenberoep is.

 17. Bart

  @Gerit Totale onzin. Zou wel echt heel dom zijn om Stenders van die plek af te halen.

 18. DreKolstee

  Net of je naar een computergestuurde NS Stem zit te luisteren. Waar is de dynamiek bij deze dame?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.