Zesuurjournaal drie maanden lang op NPO 1 én NPO 2

Het Zesuurjournaal is vanaf 1 april drie maanden lang niet alleen op NPO 1, maar ook op NPO 2 te zien. De reden is een experiment met een regiovenster. Dat heeft de publieke omroep laten weten. De NPO begint met een proef om elke dag na het Zesuurjournaal regionieuws uit te zenden dat aansluit bij de locatie van de kijker, maar alleen op NPO 2. “Na afloop van de drie maanden durende proef worden de nieuwsvensters geëvalueerd en wordt de mening van het publiek gevraagd.”

Er doen drie provincies mee aan de proef. Drie maanden lang krijgen inwoners in Friesland, Gelderland en het grootste deel van het Rijnmondgebied in Zuid-Holland een vijf minuten durend regionaal nieuwsprogramma te zien na afloop van het Zesuurjournaal.

Het gaat in eerste instantie alleen om mensen die tv-kijken via de volgende distributeurs: Ziggo, Kabelnoord en CAI Harderwijk. “Omdat het netwerk van Ziggo niet de precieze provinciegrenzen volgt, is tijdens de proef in een aantal gemeenten een ander regiojournaal te zien dan logisch zou zijn.

Alle andere televisiekijkers naar NPO 2 krijgen op dat moment een samenvatting van het regionieuws uit het hele land te zien.

Het invoeren van een regionaal nieuwsvenster staat vermeld in het regeerakkoord van het kabinet Rutte III.

Foto: NOS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen