Youp van ’t Hek: ‘Studio De Wereld Draait Door bevroor’

De stemming achter de schermen bij De Wereld Draait Door was om te snijden toen Youp van ’t Hek en de vier heren van de toneelgroep De Verleiders elkaar daar op 25 februari tegen het lijf liepen. Dat vertelt de cabaretier in de VARAgids. De Verleiders raakten eind januari in opspraak vanwege hun techdiarree in DWDD. “In mijn onschuldige zaterdagse cursiefje in NRC Handelsblad mocht ook ik een paar dagen later mijn mening geven. En die was niet mals“, aldus de komediant.

Ook Van ’t Hek vond dat De Verleiders in DWDD ongelooflijke onzin uitkraamden op het gebied van tech. “Gelukkig is de theaterwereld heel klein, dus al gauw hoorde ik dat de heren ziedend waren over mijn woorden. Vond ik leuk.

De heren bewijzen dat mensen die harde klappen uitdelen vaak slecht kunnen incasseren, aldus Van ’t Hek. “Kilometers lange tenen.

De Verleiders kwamen op die 25 februari terug naar DWDD om hun excuses aan te bieden aan minister Kasja Ollongren. Toevallig zat Van ’t Hek in dezelfde uitzending. “Ik had voorpret. Hoe zou het in de catacomben verlopen?

Het liep precies zoals hij verwacht had. “Toen ik de heren voor aanvang ontmoette, bevroor de studio. De pegels hingen aan het plafond.

En toen ik aan de beurt was, zaten ze diep chagrijnig achter mij te mokken. Stoïcijns boos. Lief toch?

De VARAgids-column van Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen