Wordt Wilfred Genee de latenightster van SBS 6?

Talpa TV-baas John de Mol heeft het vorig jaar al aangekondigd: in het najaar van 2019 gaat hij een late talkshow introduceren op SBS 6. Hij wilde eerst even aankijken wat Twan Huys zou gaan doen op de late avond van RTL 4, maar wordt nu geconfronteerd met een concurrent die zijn late talkshow per direct van de buis heeft gehaald: RTL Late Night is niet meer. Is dit het moment waar SBS 6 op in moet springen door nog in de lente een programma op de late avond te zetten?

Eigenlijk heeft Talpa TV maar één man in huis die een dagelijkse late talkshow zou kunnen dragen: Wilfred Genee. Hij zou daarvoor wel een deel van zijn werkzaamheden moeten schrappen, want voor tv-begrippen heeft hij een druk schema.

Naast een Champions League-avond per week en vier uur Veronica Inside op tv week, doet hij ook nog elke week acht uur lang Veronica Inside op Radio Veronica en tweeënhalf uur The Friday Move op BNR. Daarmee is hij een van de weinige tv-sterren die in de buurt komt van een reguliere werkweek van veertig uur.

Momenteel is Genee wel bezig met een duotalkshow met Hélène Hendriks, maar dat gaat om een wekelijks programma. “Maar er is nog helemaal niks besloten”, stelt hij vandaag in De Telegraaf. “Behalve de producent en het feit dat het een talkshow moet worden, ligt echt alles open.”

Gaan zij dan straks dagelijks? De Telegraaf denk van niet. “Vanwege de drukke agenda’s van Genee en Hendriks ligt het evenwel niet voor de hand dat zij straks dagelijks te zien zijn.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen