Willeke Alberti vindt zichzelf geen Patty of Patricia

Willeke Alberti vindt het terecht dat zij nooit als diva wordt omschreven, terwijl andere bekende dames op leeftijd als Patty Brard en Patricia Paay wel keer op keer zo worden aangeduid. Dat zegt de zangeres in gesprek met De Telegraaf. De 74-jarige Alberti, die negen maanden na een intiem samenzijn met John de Mol sterpresentator Johnny de Mol op de wereld zette, voelt zich geen diva. “Ik ben toch ook geen díva? Ik ben een zangeres van het volk, Nederlandser dan ik vind je ze niet.

Ze heeft overigens wel respect voor diva’s Brard en Paay. “Ik vind ze fantastische collega’s. Als ik zie hoe Patty Brard elke keer weer terugkomt, hoe sterk Patricia Paay is. Maar diva, nee, dat past niet bij mij.

Zelf is Alberti vooral goed bevriend met de Krabbé-familie. “Ách, dat is zo’n mooie, diepe vriendschap. Jeroen, Herma en de kinderen… Ik ken van iedereen de verjaardagen uit m’n hoofd, de kinderen had ik als baby in mijn armen. We lopen de deur niet bij elkaar plat, maar het is zeldzaam, zéldzaam, zo’n hechte band.

Johnny heeft nog z’n eerste acteerlessen van Jeroen gekregen, die zag meteen het talent. En zijn eigen kinderen zijn toch ook zo talentvol? Dan zie ik Jasper ineens op tv, Martijn in The Voice, een genot om naar te kijken. Wat is die góed!

Het Telegraaf-interview met Willeke Alberti kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen