Voetbaltalkshow Humberto is ook op zaterdag een flop

Een bittere pil voor Humberto Tan: met zijn talkshow VTBL hoopte hij revanche te nemen voor het drama bij RTL Late Night, maar het is hem niet gegund. Met soms nog geen 100.000 kijkers is het programma een kijkcijferdrama op de zondagavond van RTL 7. Het eenmalige experiment om VTBL uit te zenden op de late zaterdagavond is ook niet geslaagd: er keken gisteren tussen half elf en twaalf uur slechts 115.000 kijkers (3,9 procent) naar VTBL, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Waar het floppen van RTL Late Night vooral te maken had met de enorme kritiekloosheid van Tan, zal het bij VTBL waarschijnlijk liggen aan het feit dat er al genoeg praatprogramma’s over voetbal zijn.

Naast het serieuze Studio Voetbal op NPO 1, het ordinaire Veronica Inside en de kleinere titels achter de decoder is er eigenlijk geen plek voor nóg zo’n praatprogramma.

Het lijkt er dan ook op dat het weer snel gedaan is met VTBL. Voor Tan blijven er dan alleen amusementsprogramma’s over bij RTL.

Nu zijn opvolger bij RTL Late Night, Twan Huys, van de buis is gehaald pleiten sommigen voor de terugkeer van Tan op de late avond van RTL 4. Dat is hoogst onwaarschijnlijk.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen