Stille tocht Utrecht gaat over in vaginavingers op NPO 1

Geplaatst op Sat 23 Mar 2019 om 9:20

Het NOS-verslag van de stille tocht voor de tramdoden in Utrecht ging vrijdagavond abrupt over in een gesprek over vaginavingers in De Wereld Draait Door. Volstrekt ongepast. Dat zeggen kijkers op Twitter. NPO 1 bracht om zeven uur een extra uitzending over de stille tocht, waardoor DWDD iets later begon; er zat geen reclameblok tussen. Matthijs van Nieuwkerk schrapte zijn reguliere opening: hij opende de uitzending op de kruk naast tafelheer Marc-Marie Huijbregts.

Goedenavond, dit is De Wereld Draait Door van 20 maart. Marc-Marie, jij bent mijn tafelheer. Rare overgang“, zei Van Nieuwkerk. Huijbregts: “Een ongelooflijk ingewikkelde overgang.”

Goed, wij gaan een programma maken“, zei Van Nieuwkerk, waarna een non-item over het Boekenbal begon.

Het ging al snel over de vaginavingers van één of ander schrijversvrouwtje aan tafel. Zij heeft de vagina’s van haar personages af laten drukken op haar nagels.

Bizar, vindt Radio 538-dj Barend van Deelen. “Wat een waanzin op NPO 1. Die overgang van de stille tocht in Utrecht naar iets totaals irrelevants als het boekenbal. Denk toch eens een beetje na redactie.

En DWDD-bekendheid Sywert van Lienden: “Oef, wat een overgang op NPO1 van stille tocht Utrecht naar de jurkjes voor het boekenbal.

Ook veel onbekende mensen waren niet te spreken over deze overgang. “Bij DWDD is het Boekenbal dus belangrijker dan deze stille tocht? Ik snap dit gewoon niet“, zegt Rianne.

En weer iemand anders: “Oh zo slecht dit de overgang Utrecht naar het Boekenbal. Dit had anders gekund DWDD. Morgen maar evalueren redactie.

Foto: BNNVARA
55 Reacties op “Stille tocht Utrecht gaat over in vaginavingers op NPO 1”


 1. RT

  Waarom kijken mensen eigenlijk nog naar DWDD? Dat is al jaren vergane glorie.

 2. Pudding

  Wat een gezeur elke overgang na een stille tocht verslaggeving is
  ongemakkelijk , bovendien werd dat al aangeven…

 3. Flexi

  Tja zet zeseneenhalve vrouwen aan je tafel en dan krijg je dit soort geneuzel. En dan denken ze nog dat ze de wereld gaan redden en dat ze meer waard zijn dan mannen.

 4. Wim

  Je kan ook zeiken om te zeiken.

 5. Maria

  Schrijvers worden overgewaardeerd.

 6. Luther

  Barend van Deelen mocht ook wat zeggen.

 7. Minder of Mirjam

  Niemand wil toegeven dat DWDD gewoon een heel zwak programma is. Eerst een uur zeiken over Forum voor DemoThierry, en nu zo’n flut overgang zonder er aandacht verder aan te besteden. Matthijs kan sowieso niks fatsoenlijks aan of afkondigen (die afsluitingen zijn altijd extreem gênant: “Goed dit was het, tot morgen! *slaat op tafel en kijkt heel awkward niet meer in de camera* ”

  Maar goed, voor die zes ton zou ik ook mijn best niet doen.

 8. Eline

  DWDD wordt gesponsord door een tweetal uitgeverijen. Vandaar dat boekengedoe.

 9. sporting

  Wie kijkt er nog naar DWDD? Alleen linkse figuren die “denken” dat zij de macht in pacht hebben. Niet dus! PvdA op verlies….SP op dramatisch verlies….D66 ook heel veel verlies en links kan het gewoon niet verkroppen dat de VVD ongeveer gelijk is gebleven en dat FvD er als nieuwkomer met 13 ZETELS bijkomt. Een gezond tegengeluid.

 10. sporting

  En tot slot GroenLinks tel ik niet eens mee want Nederland wil geen Communistische partij meer hebben want GroenLinks is een heel slap aftreksel van het communisme.

 11. Eline

  @sporting
  ‘Gezond’ moet nog blijken.

 12. Bart

  Die laatste zin, Nee evalueren doet de redactie van DWDD nooit. Zij staan boven alles en iedereen in dit land. Buiten Amsterdam hoort er eigenlijk sowieso niet bij. Doet mij weer denken aan dat feestje in Haren van een paar jaar geleden. Door o.a. DWDD is het daar toen helemaal uit de hand gelopen. Hiervoor heeft men nooit excuses gemaakt. Sterker nog de maandag na de vrijdag dat het gebeurd zat en quasi verbaast te doen hoe dit alles had kunnen gebeuren. Mocht u het niet gezien hebben of het niet meer weten zoek de 2 afleveringen maar eens op. U zult versteld staan. Daarna was het voor mij op de maandelijkse mediauitzending nooit meer DWDD.

 13. Flexi

  Nou sporting, groenlinks is erg populair. Ik voorzie een maatschappij met twee ver uit elkaar staande zuilen: een rechterzuil met fvd als basis en een linkerzuil met groenlinks als basis. Eventueel ook een islamitische zuil. Alles wat daartussen zit zal verdwijnen.

 14. Eline

  @Bart
  Veel taalfouten zeg.

 15. gtstfites

  Schaf toch de NPO af. Kost te veel geld. In Luxemburg hebben ze geen eens een publieke omroep.

 16. NPO kijker-zaterdag

  Ja en , DWDD trok wel 3x zoveel kijkers als RTL Boulevard.

 17. Wim

  gtstfites:
  Wat hebben wij met Luxemburg te maken.
  Het is al erg genoeg dat al het geld dat we aan RTL via onze boodschappen betalen daar naar toe gaat.

 18. xandertje

  DWDD acteert altijd of het zo meelevend is en voedt de Nederlander op om hier in mee te gaan maar gisteren viel men daar door de mand.

  Echter… ik moet wel zeggen, al dat ‘gestille tocht’, organiseer het en loop mee als je dat wilt. Maar ik vind niet dat er vervolgens de hele avond in elk programma een evaluatie over hoeft plaats te vinden. Want wat moet je er aan evalueren? De mensen die een stille tocht lopen willen hun gevoel een plekje geven. Prima, maar hou het ook daar, daar is het te intiem voor!

 19. zekerweten

  Vreselijk die schrijfsters, het hun nepzwangerjurken en vaginanagels. Het is een ge.il zooitje ongeregeld wij.vengedoe die te kort komen aan aandacht. En dan dat boekenbal, wat moet je blij zijn daar nou niet bij te horen.

 20. Sven L.

  Freek de Jonge toonde zijn ware aard ook weer eens gisteren, voorafgaand aan het Boekenbal. Over fatsoen gesproken…..

 21. xandertje

  Dat hele boeken reclame gedoe snap ik ook niet. Je mag geen reclame maken. Okay, maar voor boeken wel? Dat is ook een commercieel product? Toch?

  Net als dat hele gokgedoe. Mag niet. Maar in elke reclame blok zit de Toto of Staatsloterij met een commercial. Dat klopt gewoon niet.

 22. Henk

  Het lijkt steeds meer op illusionisme die talkshows. Wat een vertoning.

  Hetzelfde geldt natuurlijk voor Miljoenenjacht en die andere lange reclameblokken van de goede doelen loterijen xandertje.

 23. HansR

  Het mooie van de Stille tocht was de verbroedering tussen de mensen. Het gevoel van saamhorigheid straalde ervan af. Dit in tegenstelling tot wat de reacties hierboven zijn, die mensen hebben totaal niets begrepen van het doel van de stille optocht in Utrecht.

 24. gerdien

  Ach ja: de twitteraars die nu klaagden omdat DWDD niet week voor uitzending van de stille tocht In Utrecht zijn precies dezelfden die altijd naar DWDD kijken om zich op Twitter op te winden over hoe erg het nu toch weer is. Ze haddende tv kunnen uitzetten en in stilte herdenken. Of, als het zo zo aan het hart ging, naar Utrecht kunnen gaan. Of op NPO-nieuws kijken of SBS-6. Of online. Maar ze kozen er -hoe voorspelbaar- voor om zich weer eens een lekker potje te ergeren. Zielig hoor.

 25. Ray

  Tweede grote blunder van DWDD deze week. Lekker bezig. Zijn ze aan vakantie toe? Ze zijn sinds de kerstvakantie alweer zo’n twee maanden aan het werk, dus ze zullen wel moe zijn.

 26. Flexi

  Het is toch eigenlijk diep triest dat mannen zich op het internet gedwongen voelen om onder een vrouwennaam te reageren. Als man zit je bij voorbaat op het verdachtenbankje, dan maar een vrouw spelen zullen ze denken. Dan wordt er misschien nog een klein beetje naar je geluisterd.

 27. robb

  Wat word ik hier moe van ,mag het wel om 8 uur is het dan minder erg ,een moment van stilte en dan gaan we gewoon weer verder ze openden trouwens wel zonder tune.

 28. Cobweb

  Ik snap uberhaubt die stille tochten niet hoor, wat schiet je daar nou mee op? Volgens mij doen de meeste het puur voor hun eigen, zo van kijk mij eens, ik loop mee hoor, goed he. Bah.

 29. Anti PVV

  DWDD de best bekeken talkshow van NL.

 30. Annemoon

  Ja, hoe moet je het dan doen? Dit is zeuren om te zeuren. Men staat stil uit respect bij de alle slachtoffers, daarna gaat het “gewone” leven weer z’n gangetje.

  Waarom lees ik dit over NPO1 en niet over SBS6?
  SBS6 zond de gehele stille tocht in Utrecht rechtstreeks uit en ging vervolgens naadloos over (om 19.50u) naar Utopia, waar ze niets anders kunnen als onderling ruzie maken en elkaar voor van alles en nog wat uitmaken.

 31. Annet

  @Cobweb, jij denkt er zo over. Dat mag.

  Maar een beetje meer respect voor de mensen die een stille toch willen lopen, daar behoefte aan hebben en steun bij vinden, zou wel op z’n plaats zijn.

 32. Robson

  Haal A.u.b dat randdebiel van een Marc Marie van de buis , deze piepkuiken voegt totaal niets toe , wat een knurft , zou de belastingbetaler weer 8 to 10 ruggen in de maand schelen

 33. Wim

  Cobweb,
  Inderdaad, die mensen die meelopen met stille tochten zijn allemaal ramptoeristen en willen aandacht.

 34. Bart

  @Sven L. Freek had door de beveiliging uit de zaal verwijderd moeten worden.

 35. Sven L.

  @Bart; Da’s meestal wel de (juiste) gang van zaken ja.

 36. TVkijker34

  De hetze tegen FVD is in volle kracht….Groen Links, DWDD, Freek de Jonge etc. En dan ook nog beweren dat het gevaar van rechts komt.

 37. henk

  Bart :Dat gebeurt in Rusland wel maar niet in Nederland gelukkig .`

 38. aammehoela

  De hele hetze tegen de NPO is in volle kracht. DWDD moet het met name ontgelden, maar ook Pauw en Jinek en natuurlijk het journaal en Nieuwsuur. Ook Nieuwsuur, terwijl een journalist van dit programma er binnen een uur achter kwam dat de familie van deze terrorist ook niet deugt. Het enige waar men terecht boos op is dus Prem bij DWDD. Ook de vaste DWDD-kijker die het programma wel waardeert moet niets hebben van deze Prem. Ben in het verleden weg gezapt als dit persoon aan de tafel zat. Neen, Prem = weg ermee.
  Maar het was inderdaad een raar begin. Kwam door die ene vrouw met haar merkwaardige uitdossing. Als ze er niet had gezeten, maar iemand anders dan had deze topic niet bestaan. Dus de boze reacties hierop moet naar deze schrijfster toe.

 39. roevka

  Eigenlijk was die stille tocht op diverse nationale zenders gewoon overdreven. Een enorm opgeklopt verhaal waar de MSM wel erg gretig op afdook. Natuurlijk verschrikkelijk voor de nabestaanden en ik voel veel sympathie voor deze hen en de slachtoffers. Maar uiteindelijk was het een doorgedraaide idioot die een excuus voor z’n leven zocht waar ie niet een goede draai aan kon geven.

 40. Maxer

  @Robson: Zeg 10 ruggen per maand x 6 maanden gedeeld door 17 miljoen inwoners is € 0,0035 per inwoner per jaar; waar maak je je druk over. 1 seconden korter douchen levert al meer besparing op en is beter voor het milieu.

 41. Woi!lter

  Er worden elke dag mensen vermoord door idioten. Komt er nu elke vrijdag een Stille Tocht?

 42. Ben

  De ware en ronduit ranzige aard en stuitend gebrek aan empathie van dit enge rechtse (stemt vvd!!!) voorleesmoedertje komt steeds meer naar voren op de noordkoreaanse tv. Ook hij maakt voortdurend de beste reclame voor pvv en fvd. Gewoon een dom niemendalletje!

 43. sjaak

  Als ze in Nederland de mensen in de gevangenis zetten die er gewoon horen (en niet alle gevangenissen sluiten omdat het zogenaamd zo goed gaat met de misdaadcijfers) dan hebben we helemaal geen stille tochten meer nodig.
  Maar iedereen is hier bezig met symptoombestrijding en niet met de oorzaken.

 44. Mark

  Hulde aan SBS 6 als enige zender bijna 3 uur lang live erbij met 6 Inside en HvNL.

  Wat te denken van RTL 4 met tijden 1 minuut stilte een giebelende Luuk met filmpjes en al die andere ego’s bij RTLB die iedereen aan het uitlachen waren.

 45. Wijze van Zion

  Na de overgang wordt het vanzelfsprekend vingerwerk….

 46. Henk

  Een echte journalist zou de vraag stellen waarom niemand is opgestapt na dat drama en deze aanstellerij terzijde schuiven.

 47. Dij Enkletser

  Vaginagel !

 48. Dij Enkletser

  Boekenbal ???
  Wie leest er nog een boek, dan ?

 49. Robson

  @Maxer dat is dan weer 0,0035 cent bespaard , van zo’n randdebiel , alle beetjes helpen .

 50. Twan Peperstraat

  Veronica is echt veel beter!

  Ik hoop dat het zo goed is Wolter.

 51. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Zulke overgangen zouden toch niet moeten kunnen.
  Ik was onaangenaam verrast.

 52. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Piepkuiken.

 53. Lieke van Lexmond Lover

  Die stille tochten zijn echt onzin, als je om elke dode bij een verkeersongeluk of schietpartij een tocht moet houden is het einde zoek

 54. Trudy

  Thijsje met zn holmaat Piepkuiken moeten weg …….allebei passe snap uberhaupt het idee van tafelheer niet

 55. Coeus

  Twee grote redactionele missers in een week bij DWDD. De gang naar beneden is definitief ingezet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.