Slechte start voor Gordon-show Mars tegen Venus

Het tv-programma Mars tegen Venus van presentator Gordon is woensdagavond van start gegaan met slechte kijkcijfers op Net5. Er keken 233.000 mensen (4 procent) naar de panelshow met teamcaptains Jan Versteegh en Leonie ter Braak. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Gordon, die van zijn tijd bij RTL nog altijd gewend is aan minstens een miljoen kijkers, wist tegenover de verkiezingsavond van NPO 1 lang geen plek te behalen in de kijkcijfer top 25.

Voorafgaand aan de eerste aflevering had Gordon zich al een beetje ingedekt. “Ja, het wordt een laagterecord voor mezelf. Nee, dat maakt me niet uit. Het maakt mij niet zoveel uit. Ik ben in dienst bij Talpa en zij bepalen waar de programma’s worden uitgezonden. Ik doe mijn best“, zei hij in 5 Uur Live.

De tv-persoonlijkheid vulde bij Radio 538 aan dat hij wel graag kijkt naar de vrouwenzender. “Ik ben erg fan van Net5. Ik kijk bijna elke avond naar MasterChef Australië. Dat vind ik ontzettend leuk.”

Dat de kijkcijfers op Net5 dan wat minder zijn neemt hij op de koop toe. “Het is sowieso moeilijk. Johnny startte van de week ook met zijn programma en had 600.000 kijkers.”

We moeten gewoon even wat geduldig zijn voordat we een grote slag kunnen slaan. Ik denk dat er straks met de komst van Linda echt iets gaat gebeuren bij de zender. En ik heb natuurlijk ook prachtig mooie programma’s op stapel staan, waaronder It Takes 2.”

Net5 zelf spreekt van een ‘voorzichtige start’, al is ze wel tevreden over de scores in de doelgroep. “In de doelgroep 20-54 jaar was het marktaandeel 6,2 procent, in de jonge doelgroep 20-34 jaar 8,9 procent en bij vrouwen zelfs 10,1 procent.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen