René van der Gijp: ‘Huys ten onder door Lex en Brard’

René van der Gijp denkt dat Twan Huys ten onder is gegaan aan vaste flutgasten als Patty Brard en Lex Uiting. Het is onbegrijpelijk hoe RTL Late Night daarmee heeft door lopen modderen. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Veronica Inside. Van der Gijp vindt het heerlijk om mensen in praatprogramma’s te observeren en weet daarom waar hij over praat. Hij heeft het programma niet zien verbeteren. “Dat hele RTL Late Night is voor mij onbegrijpelijk: van begin tot eind.”

De voetbalkenner vergelijkt sleutelen aan tv-programma’s met sleutelen aan een voetbalteam. “Je kunt je trainer ontslaan, je kan er een keer een nieuwe keeper inzetten of de rechtsback eruit halen, maar zij hebben gewoon zeven maanden lang op dezelfde weg aangemodderd. Er is niemand geweest die daar ook maar enigszins iets veranderd heeft of iets anders neergezet heeft.

Bizar, vindt Van der Gijp dat. “Na drie maanden kom je er toch wel achter dat die Lex Uiting een of ander kutitem draait in dat programma? Dan kun je toch zeggen: ‘Lex, doe dat lekker bij TV Drenthe of waar je vandaan komt?‘”

Het werd alleen maar erger. “Dan komt er iemand laveloos bij zo’n vergadering zitten die zegt: ‘Zet Patty Brard erbij.’ Dan is er niemand die zegt: ‘Heb jij gedronken ofzo?’ Nee, hoor, Patty Brard erbij!

De RTL Late Night van Talpa is natuurlijk 6 Inside. “Tv is bij uitstek een medium waar mensen zich enorm overschatten. Neem dat programmaatje van Albert Verlinde. Dat had je altijd moeten laten presenteren door die Gerschtanowitz. Dat is het enige wat hij kan. Dat RTL Boulevard deed hij goed, maar verder kan hij niks. Alleen dat vindt hij waarschijnlijk te min.”

Johan Derksen is het eens met Van der Gijp. “Zou zo iemand niet beseffen dat als je Patty Brard erbij zet dat het voor heel veel Nederlanders een reden is om niet te kijken? Ik doe mijn uiterste best om Patty Brard te omzeilen en die zit er dan weer.”

Als je aan zelfoverschatting lijdt is dat heel gevaarlijk. Het is helemaal z’n eigen schuld.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen