Pauw en Jinek sluiten niet uit dat Wilders langskomt

Jeroen Pauw sluit niet uit dat Geert Wilders langskomst in hun tweede verkiezingsserie Pauw & Jinek, ondanks dat hij een antipathie heeft tegen de ‘linkse’ publieke omroep. Dat vertelt hij in de VARAgids. Pauw heeft goede hoop dat de PVV-leider langskomt in aanloop naar de verkiezingen. “Bij de vorige provinciale verkiezingen kwam Geert Wilders in de studio bij mij voor een debat. Dat was de eerste en enige keer in al die jaren. Ik zou het ontzettend leuk vinden als hij weer komt.

De talkshowhost denkt dat de druk bij Wilders groter wordt nu Thierry Baudet, mede dankzij zijn vele media-optredens, zo veel succes heeft. “Het zou me eigenlijk niet verbazen omdat hij ook wel ziet dat Baudet veel vaker aanschuift bij de ‘Main Stream Media’, zoals wij door hen ‘liefkozend’ genoemd worden.”

Critici vinden dat talkshows als die van Pauw en Jinek te veel focussen op effectbejag, waardoor ze populisme zouden aanjagen. Is het niet zo dat ze af en toe gewoon een politieke gast uitnodigen, omdat die lekker veel herrie maakt?

Collega Eva Jinek met stemverheffing: “Baudet heeft virtueel 17 zetels. Natuurlijk zit die aan tafel. Je bent juist verkeerd bezig en unfair als je hem niet uitnodigt.

En Pauw: “Ik denk dat het goed is als je iedereen aan het woord laat. Ik geloof niet dat een partij groter wordt doordat je die aandacht geeft. Met name de VARA heeft de Pvda de laatste jaren enorm in de spotlights gezet en dat heeft niet echt geholpen, hè.

Pauw & Jinek is vanaf vanavond weer op de buis, elke avond om 23.00 uur op NPO 1.

Het VARAgids-interview met Pauw en Jinek kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen