Jan Slagter debuteert als de Pieter Storms van NPO 1

Geplaatst op di 26 mrt 2019 om 17:00

Jan Slagter debuteert vanavond als de Pieter Storms van NPO 1. In het nieuwe De Zorgwaakhond legt hij misstanden in de zorg vast met een verborgen camera om de verantwoordelijken vervolgens te confronteren. Dat heeft zijn Omroep MAX laten weten. Een verborgen camera gevolgd door een confrontatie, is dat niet een beetje heftig voor Omroep MAX? “Beelden liegen niet en het is een krachtige manier om een zaak opgelost te krijgen. Maar ik ben echt geen Pieter Storms.

Het is noodzakelijk om met verborgen camera te draaien, geeft Slagter aan. “Zeker bestuurders willen wel eens duiken en geen verantwoording afleggen. Dan heb je soms camerabeelden nodig om mensen ervan te overtuigen dat het zo écht niet langer kan.”

Slagter pakt de verantwoordelijken keihard aan. Hij probeert het eerst netjes. “Blijven ze dwarsliggen? Dan ga ik er wel met een meer gestrekt been in. Dan heb je aan mij een slechte.

Het is een heftig programma. “Het is heel intensief en je wordt er soms moedeloos van. Maar het heet niet voor niets De Zorgwaakhond. Een goede waakhond laat niet meer los“, besluit hij in de krant, via Blendle.

De Zorgwaakhond met Jan Slagter begint vanavond om 21.25 uur op NPO 1.

Foto: N. Kroon/MAX
23 Reacties op “Jan Slagter debuteert als de Pieter Storms van NPO 1”


 1. Bart M

  Storms in een glas water?

 2. Flexi

  Een roker die de zorg de maat gaan nemen kan ik niet serieus nemen.

 3. Lies

  Een maatschappelijk betrokken omroepbaas zonder capsones. Een verademing in medialand!

 4. Noud

  @Lies
  Tue 26 Mar 2019 om 17:18
  Zonder Kapsones? Die Jan Slagter is al net zo’n narcist als Thiery Baudet.

 5. Flexi

  Iedereen die een beetje zelfvertrouwen heeft en opkomt voor zijn ideeen wordt tegenwoordig een narcist genoemd. Net als de begrippen fascist, racist en extreem rechts heeft ook narcist geen inhoudelijke betekenis meer, maar zijn het scheldwoorden geworden.

 6. Fayed

  @Flexi.

  Narcisme is een freudiaanse term geloof ik uit de psychologie. Het is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoonlijkheid egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen. En daar voldoen bijna alle fractieleden aan in Den Haag inclusief Thierry Baudet.

 7. Sem

  Flexi, die termen hebben wel degelijk nog inhoudelijke betekenis. Alleen niet bij mensen die niet willen weten hoe narcistisch, fasсistisch enz. ze zelf zijn. Trek je conclusie over jezelf.

 8. JM

  Pieter Storms??? Vind het eerder een slap aftreksel van Alberto Stegeman.
  Daarbij vind ik het wat bedenkelijk, die verborgen camera…

 9. Paolo

  Slagter is een gepassioneerd man. Zie hoe hij zijn doeldroep al jaren goed weet te bedienen. Het gat in de markt dat de commercielen en publieken hadden laten liggen, de 50 plusser. Het succes en hoe het verder ging is bekend.Een verzorgingshuis opgezet, een Ombudsman in dienst, dus daarmee alleszins sociaal betrokken. Jan heeft vele ballen in de lucht en de politiek gaat Slagter’s eindstation worden. Al eerder reikte hij samen met Segers en de Jonge het manifest ‘ Waardig ouder worden’ an het kabinet aan. Het stuk was een ‘antwoord’ op voltooid leven.

 10. 123

  Prima toch, hoe hij misstanden aan de kaak legt? Daar zou iedereen, van (extreem) links tot (extreem) rechts, en alles in het midden blij mee moeten zijn.

  Laten we eerlijk zijn: Kassa en Radar hebben hun aandacht ook steeds meer verschoven van consumentenprogramma naar een één-onderwerp-achtig programma. Radar, die het een hele aflevering heeft over de bio-industrie (geen warme of koude douche meer)? Kassa, die het een hele aflevering heeft over energiemeters (geen prijspakker meer)?

  Kortom: lang leve de consumentenprogramma’s, hoe meer hoe beter!

 11. Bears’den

  MENSEN,
  ZOMETEEN,
  JENSEN!!
  RTL5..

 12. Remi

  Jan Slagter is een héld.

  Vrijwel niemand kijkt nog tv tegenwoordig, maar Jan’s programma’s
  scoren als een gék.

  Deze meneer is in z’n eentje verantwoordelijk voor de “wedergeboorte”
  van een André van Duin, om maar eens iemand te noemen.

  Respect voor Jan Slagter.

 13. Stefan

  In aflevering 3 van Mediators bespreken we of de NPO klaar is voor Thierry Baudet, de Belgische Mol, het gezonken schip Juke, streamingdienst Apple TV+ en natuurlijk het paard van Britt Dekker.

  https://soundcloud.com/mediatorspodcast/3-het-paard-van-britt-dekker

 14. jan

  @Remi, Omroep Max is voor bejaarden. En toevallig sterft het van de bejaarden in Nederland. Daarom scoren ze als een gek. Althans, ik weet niet wat je scoren noemt. Als 500000 mensen kijken, dan kijken er 17,5 mln. mensen niet.

 15. Meneer Kaktus

  Doet Jan het nog met die juffrouw van de SP? #asking4afriend

 16. Nikkelboer

  Kees van der Spek ontmaskert. Zo, Malta staat er goed op. Wat een lachertje, die politie daar.

 17. Koala

  Die bejaarde narcist weet ook niet van ophouden.

 18. den Draaiert Joost

  Krijgt hij nu en zijn directeurssalaris en salaris van programmamaker?

 19. zekerweten

  Jan moet oppassen,hij wil zo graag op tv, soms denk ik dat hij Max is begonnen om zichzelf erop te krijgen. Gevaarlijk ook, hoe kan hij programma’s voor zijn omroep bekijken of afkeuren als jezelf zo loopt te stuntelen. Het idee is goed maar laat dat over aan mensen die dat kunnen.

 20. Paolo

  @zekerweten, onzin natuurlijk. Nederland-televisieland is een kleine wereld ( bekenden van bekenden en diens kinderen en zijn veelal geld en eerzuchtig. Je moet dus een gepassioneerde man of vrouw hebben voor deze klus die…voeling heeft met de praktijk en echt een daad wil stellen.

 21. Geronimo

  @ sem. Even afdalen tot jouw niveau. Wat je zegt ben je zelf met de kop door de helft.

 22. CreaBea

  ach slagter. als iemand van thuiszorg houd is het Jan Slagter wel, de grootste Zakkenwasser die nederland rijk is.

  Hij een verborgen camera programatje bedenken, de rest haalt hij van uw staats geld naar zijn OMROEPJE.

 23. Ettertje

  Ik mis die uitzendingen van Breekijzer met Pieter Storms nog steeds; heerlijke televisie was dat! Genieten geblazen als zo’n arrogant ventje genegeerd werd door Storms om op zoek te gaan naar de directiekamer, hilarisch!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.