Jan Slagter debuteert als de Pieter Storms van NPO 1

Jan Slagter debuteert vanavond als de Pieter Storms van NPO 1. In het nieuwe De Zorgwaakhond legt hij misstanden in de zorg vast met een verborgen camera om de verantwoordelijken vervolgens te confronteren. Dat heeft zijn Omroep MAX laten weten. Een verborgen camera gevolgd door een confrontatie, is dat niet een beetje heftig voor Omroep MAX? “Beelden liegen niet en het is een krachtige manier om een zaak opgelost te krijgen. Maar ik ben echt geen Pieter Storms.

Het is noodzakelijk om met verborgen camera te draaien, geeft Slagter aan. “Zeker bestuurders willen wel eens duiken en geen verantwoording afleggen. Dan heb je soms camerabeelden nodig om mensen ervan te overtuigen dat het zo écht niet langer kan.”

Slagter pakt de verantwoordelijken keihard aan. Hij probeert het eerst netjes. “Blijven ze dwarsliggen? Dan ga ik er wel met een meer gestrekt been in. Dan heb je aan mij een slechte.

Het is een heftig programma. “Het is heel intensief en je wordt er soms moedeloos van. Maar het heet niet voor niets De Zorgwaakhond. Een goede waakhond laat niet meer los“, besluit hij in de krant, via Blendle.

De Zorgwaakhond met Jan Slagter begint vanavond om 21.25 uur op NPO 1.

Foto: N. Kroon/MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen